НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:19

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Монтана: Възрастна жена е предала 3 000 лв. на телефонни измамници

Монтана: Възрастна жена е предала 3 000 лв. на телефонни измамници

21 Април 2017 | 11:01 | Агенция "Фокус"
Монтана. Възрастна жена е предала 3 000 лв. на телефонни измамници, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Монтана. Вчера около 16,00 часа на стационарния телефон на 63-годишна жителка на Монтана се обадила жена, плачеща по телефона. След това последвало второ телефонно обаждане от мъж, представил се за лекар и отправящ закани за саморазправа, ако не даде парите си. Няколко минути по-късно жената получила трето обаждане от мъж, който казал, че е инспектор Стефан Григоров от полицията и поискал съдействие за залавянето на обадилите се по-рано телефонни измамници. Жената трябвало да предостави наличните си 3 000 лв, като по този начин да помогне на органите на реда. Потърпевшата оставила сумата от 3 000 лв до контейнерите за смет пред блока ѝ в ж.к. „Младост”. По случая е образувано досъдебно производство.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: 78-годишна жена от Лом е станала жертва на телефонна измама за над 5 000 лв.

Монтана: 78-годишна жена от Лом е станала жертва на телефонна измама за над 5 000 лв.

21 Април 2017 | 10:28 | Агенция "Фокус"
Монтана. 78-годишна жена от Лом е станала жертва на телефонна измама за над 5 000 лв., съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Монтана. Вчера около 12,30 часа в РУ - Лом е постъпил сигнал от 78-годишна жителка на града, която заявява, че същия ден между 10,30 и 12,00 часа е станала жертва на телефонна измама. Жената е била заблудена, че оказва съдействие на органите на полицията за залавяне на измамници, като поставила пред дома си найлонов плик със сумата от 5 347 лв, празна спестовна книжка и дебитна карта с пин код за нея. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Лом. По случая е образувано досъдебно производство.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: 67-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 300 лв.

Монтана: 67-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 300 лв.

20 Април 2017 | 11:30 | Агенция "Фокус"
Монтана. 67-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 300 лв. Това съобщиха от ОДМВР - Монтана. Вчера, около 14.30 часа, неизвестен извършител се обадил на домашния телефон на 67-годишна жителка на гр. Монтана, като ѝ казал, че я следят и поискал от нея да приготви каквито налични пари има, за да ги предаде. Последвало второ обаждане, в което мъж се представил за служител на полицията и съобщил на жената, че ѝ се обажда, за да я предупреди, че я следят хайка измамници и трябва да съдейства за залавянето им. Обаждащият се попитал жената има ли друг телефонен номер. Тя съобщила номера на мобилния си телефон. При последвало обаждане на мобилния телефон се обадила жена, която казала на потърпевшата да пусне наличните и пари от балкона и веднага да се прибере и да заключи. Жената хвърлила сумата от 1 300 лв. през балкона и се прибрала. Отново позвънил мъж, който съобщил, че са хванали измамниците и след половин час ще й върнат парите с торбичката. След като не се появил никой, потърпевшата разбрала, че е измамена и се обадила в полицията. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК в РУ - Монтана.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Русе: 55-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 7 200 лв.

Русе: 55-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 7 200 лв.

20 Април 2017 | 11:17 | Агенция "Фокус"
Русе. 55-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 7 200 лв. Това съобщиха от ОДМВР - Русе. Сигналът за телефонната измама се разследва от служители на РУ – Бала. Вчера вечерта, около 18.00 часа, в полицията е постъпила информация, че 55-годишна жена от Бяла е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата разказала, че около 14.00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, който ѝ се представил като полицай от РУ – Бяла. Той заявил, че се провежда акция по залавяне на група измамници и за тази цел жената трябвало да изтегли всичките си спестявания. После ѝ дал указания да ги остави в центъра на с. Волово, до уличен стълб, а след това веднага да се прибере, защото може да възникне престрелка. След като изпълнила указанията на измамника и оставила парите на посоченото място (сумата от 7 200 лв.) жената разбрала, че е измамена. Малко по-късно със свой познат, който отишъл да я прибере, потърсила парите си на мястото, където ги занесла, но те не били вече там.
По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 209, ал.1, от НК.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Турция нанесе въздушни удари в Ирак и Сирия, 25 април 2017 г.
Турция нанесе въздушни удари в Ирак и Сирия, 25 април 2017 г.

ВИДЕО
Реакцията на гражданите на Истанбул по отношение на резултата от референдума в Турция, 17 април 2017 г.
Реакцията на гражданите на Истанбул по отношение на резултата от референдума в Т...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.