НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:21

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: Наградиха участниците в междуучилищния конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“

Благоевград: Наградиха участниците в междуучилищния конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“

28 Април 2017 | 12:38 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Наградиха участниците в междуучилищния конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Учениците, които бяха отличени в конкурса получиха своите награди на провела се по-рано днес официална церемония в зала № 5 на Община Благоевград. На събитието специален гост бе директорът на Регионална здравна инспекция – Благоевград Лена Павлова. Конкурсът бе организиран от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Благоевград и Регионална здравна инспекция - Благоевград, а целта му бе да насочи младите хора към алтернативи, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант.
В надпреварата участие взеха деца на възраст между 10 и 18 години. Всички ученици се представиха с различни творби – картини, презентации, колажи и кулинарни творби, които бяха разпределени в категориите „ Тютюнопушене“, „Алкохол“ и „Здравословно хранен“. В категория „Тютюнопушене“ са се надпреварвали ученици от СУИЧЕ „Св. Кл. Охридски“ град Благоевград на възраст 10 – 15 години, като победителите сред тях получиха специални книги и грамоти, за своите творби. В категория „Алкохол“ победителите станаха 10-класнициот VII СУ „Кузман Шапкарев“ град Благоевград. В категория „Здравословно хранене“ пък свои произведения представиха учениците от ПГТЛП „Г.Делчев“ град Благоевград с ученици от (9 – 11клас).
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Междуучилищен конкурс под надслов „ЖИВей ЗДРАВословно“ се провежда в града

Благоевград: Междуучилищен конкурс под надслов „ЖИВей ЗДРАВословно“ се провежда в града

28 Април 2017 | 10:22 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“ се организира от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Благоевград и Регионална здравна инспекция - Благоевград, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Целта на инициативата е да насочи младите хора към алтернативи, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант. Идеята на състезанието е да покаже верния път на младото поколение и как да избягват факторите, които отнемат свободата и здравето. Презентирането на дейностите от конкурса „ЖИВей ЗДРАВословно“ и награждаване на победителите ще се извърши днес, от 10.30 часа, в зала №5 на Община Благоевград. „ЖИВей ЗДРАВословно“ показва правилния избор на подрастващите. В надпреварата взимат участие деца на възраст между 10 и 18 години. Всички ученици се представят с различни творби – картини, презентации, колажи и кулинарни творби. Те участват групово и/или индивидуално в четири различни категории. Конкурсът засяга темите за тютюнопушенето, алкохола, здравословното хранене и показва тяхното влияние върху човека и човешкия организъм.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Борут Пахор, президент на Словения и кандидат за спечелване на втори мандат. 22 октомври 2017 г.
Борут Пахор, президент на Словения и кандидат за спечелване на втори мандат. 22 ...

ВИДЕО
Референдумът в Каталония доведе до стачки и полицейско насилие
Референдумът в Каталония доведе до стачки и полицейско насилие
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.