НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:34

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Плевен:  Жителите на с. Ясен потърсиха помощ от народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по наболели проблеми, по време на изнесената му приемна в селото

Плевен: Жителите на с. Ясен потърсиха помощ от народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по наболели проблеми, по време на изнесената му приемна в селото

19 Юни 2017 | 14:30 | Агенция "Фокус"
Плевен. За сериозен проблем с блоковете на ул. Иван Вазов в Ясен потърсиха съдействие от народния представител Владислав Николов местни жители. Той се срещна с хората по време на изнесена приемна, която се проведе в клуба на партия ГЕРБ в село Ясен. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Проблемите с петте блока на ул. „Иван Вазов” в Ясен са от години. Хората са пропищели от тормоза на ромски семейства, които по цял ден и цяла нощ слушат музика от изнесени на терасите тонколони. „Мърсотията е невъобразима. Няколко семейства полагаме грижи, косим тревата, почистваме, но усилията ни остават напразни, когато веднага след това ромите си изхвърлят боклуците и пускат животните си свободно в квартала.”, оплакаха се хората.
По думите на хората съседите им роми не плащат сметките си за ток и вода, неправомерно са се присъединили към електропреносната мрежа, с което застрашават живота на околните заради стърчащи кабели.
По време на разговорите жители в квартала изразиха благодарност за това, че единствено от народния представител Владислав Николов и партия ГЕРБ са получили подкрепа. Те припомниха, че преди две години със съдействието на господин Николов улица "Иван Вазов” е била насипана с трошен камък. Втора година след сигнал на народния представител Владислав Николов по съдебен път се търси решение и на въпроса с изграден бент на реката, който е една от причините за повишеното ниво на подпочвените води в района.
Веднага след края на приемната си в Ясен народният представител Владислав Николов сигнализира за проблема управителя на ВиК – Плевен, от когото получи уверение, че проверки ще бъдат извършени и ще се предприемат адекватни мерки. В разговор с директора на ОД на МВР народният представител Владислав Николов помоли за по-засилено присъствие на полицейски патрули в този квартал, като превенция срещу тормоза от страна на ромските съседи. В лична среща час с кмета на Плевен час след края на приемния си ден в Ясен господин Николов предаде молбата на местните хора да се осигури трошен камък, с който да бъде насипана отново ул. „Иван Вазов”. За сигнала веднага бе уведомен главния инженер на Общината, за да се предприемат нужните действия за удовлетворяване молбата на хората.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заключителна среща на върха на лидерите на ЕС. 15 декември 2017 г.
Заключителна среща на върха на лидерите на ЕС. 15 декември 2017 г.

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.