НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:45

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ден на траур бе обявен в Триград заради смъртта на 16-годишния Кристиян (ОБЗОР)

Ден на траур бе обявен в Триград заради смъртта на 16-годишния Кристиян (ОБЗОР)

23 Юли 2017 | 19:26 | Агенция "Фокус"
София. Ден на траур бе обявен в девинското село Триград в сряда, след като в събота тялото на 16-годишния Кристиян, който блъсна пешеходци и избяга, бе открито от баща му в района на Триградските скали. Заради труднодостъпната местност тялото на момчето бе извадено от алпинисти. Кристиян бе погребан в селото.
Момчето изчезна и беше обявено за общодържавно издирване след като на 8 юли блъсна с автомобил петима пешеходци, сред които и 6-годишно момиче. 13 дни след изчезването на Кристиян издирването му, в което се включиха местни доброволци и полицаи, приключи без резултат, а ден по-късно тялото му бе открито от неговия баща, който продължил търсенето. Образувано бе досъдебно производство, което за изясни при какви обстоятелства е загинало момчето, а аутопсията на тялото показа, че Кристиян е починал непосредствено след изчезването си. До момента за смъртта му има две версии – че се е самоубил или, че е паднал от скала, висока 120-130 метра, докато се е опитал да достигне труднодостъпна местност, от която има видимост към селото.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Мястото, където е открито тялото на Кристиян, е било обхождано по време на издирването му

Смолян: Мястото, където е открито тялото на Кристиян, е било обхождано по време на издирването му

23 Юли 2017 | 08:44 | Агенция "Фокус"
Смолян. Мястото, където е открито тялото на Кристиян, е било обхождано по време на издирването му. Това съобщи пред Нова телевизия Цветан Славков, кмет на Триград, където на 8 юли неправоспособното 16-годишно момче блъсна с лек автомобил петима пешеходци. „Мястото е трудно достъпно. Минавано е буквално на 5 метра, където е бил открит Кристиян. Предполага се, че е паднал от скалата, висока 120 – 130 метра, в храстите на пропастта и само малка част от тялото му се е виждаше. Вчера той беше открит от баща си”, обясни Славков. Той смята, че Кристиян се е самоубил заради стреса, получил при катастрофата от преди седмици.
Според местен жител и участник в издирването, смъртта на Кристиян е нещастен случай. Това е друга версия за инцидента, че момчето се е опитало да се качи на скалата, откъдето да има видимост към селото.
Пътят, където е станала катастрофата на 8 юли, не е осветен, няма и тротоари. Триград се посещава от много туристи и това е предпоставка за бъдещи инциденти. Кметът Цветан Славков каза, че от Община Девин са обещали от капиталовите разходи за 2018 година да бъдат заделени средства за изграждане на цялостен тротоар и от двете страни на улицата и за инсталиране на осветление от изхода на пещерата до самото село.
Според кмета, погребението на Кристиян е днес.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Откриха тялото на 16-годишното момче, което блъсна пешеходци в района на Триград (ОБЗОР)

Откриха тялото на 16-годишното момче, което блъсна пешеходци в района на Триград (ОБЗОР)

22 Юли 2017 | 21:32 | Агенция "Фокус"
Смолян. Тялото на 16-годишния Кристиян, който блъсна пешеходци в района на Триград, е открито от баща му в района на Триградските скали. Момчето изчезна и беше обявено за общодържавно издирване след като на 8 юли блъсна петима пешеходци, сред които и 6-годишно момиче. Стана ясно, че Кристиян е бил без книжка и е избягал от мястото на инцидента.
13 дни след изчезването на момчето издирването му, в което се включиха местни доброволци и полицаи, приключи без резултат. Дни преди да бъде прекратено издирването на Кристиян, се появи информация, че е бил видян от жени, отишли за гъби. Кметът на Триград Цветан Славков обаче опроверга тази информация.
Комисар Сийка Забилева, главен разследващ полицай по случая посочи, че на мястото, където е намерено тялото на момчето се извършва оглед, в присъствието и на съдебен лекар. Тя обясни, че от установеното при огледа ще бъде образувано досъдебно производство, което ще изяснява при какви обстоятелства е загинало момчето.
По-късно от ОДМВР-Смолян уточниха, че алпинисти ще изваждат тялото на Кристиян, защото е в недостъпна скалиста местност, до която не може да стигне пеша. Според първоначалните данни момчето е паднало или скочило от около 120-метрова скала.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Сийка Забилева: Извършва се оглед на мястото, където е намерено тялото на 16-годишното момче в Триград

Комисар Сийка Забилева: Извършва се оглед на мястото, където е намерено тялото на 16-годишното момче в Триград

22 Юли 2017 | 16:31 | Агенция "Фокус"
Смолян. Извършва се оглед на мястото, където е намерено тялото на момчето, в присъствието и на съдебен лекар. Това съобщи за Агенция „Фокус“ комисар Сийка Забилева, главен разследващ полицай по случая със издирваното 16-годишно момче в Триград, тялото на което бе намерено по-рано днес. „От установеното при огледа ще бъде образувано досъдебно производство, което ще изяснява при какви обстоятелства е загинало момчето“, посочи тя и уточни, че причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта, ще бъдат изяснени в рамките на законовия срок.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Славков, кмет на Триград: Намерено е тялото на 16-годишния Кристиян

Цветан Славков, кмет на Триград: Намерено е тялото на 16-годишния Кристиян

22 Юли 2017 | 14:53 | Агенция "Фокус"
Смолян. Намерено е тялото на 16-годишния Кристиян. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на Триград Цветан Славков. „Тялото на момчето е намерено около 14.00 часа“, посочи Славков. По думите му Кристиян е намерен от баща му.

"Фокус" припомня: 16-годишният Кристиян изчезна на 8 юли, след като блъсна пешеходци в района на Триград. При инцидента пострадаха петима души, сред които и 6-годишно момиче. Кристиян е бил без книжка и е избягал от мястото на инцидента. Момчето беше обявено за общодържавно издирване. 13 дни след изчезването на 16-годишния Кристиян от Триград, издирването му приключи без резултат. В търсенето се включиха служители на МВР и местни доброволци.
Стефан ПЕТРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

13 дни след изчезването на 16-годишния Кристиян от Триград, издирването му приключи без резултат (ОБЗОР)

13 дни след изчезването на 16-годишния Кристиян от Триград, издирването му приключи без резултат (ОБЗОР)

21 Юли 2017 | 19:06 | Агенция "Фокус"
Триград. 13 дни след изчезването на 16-годишния Кристиян от Триград, издирването му приключи без резултат. На 8 юли той блъсна пешеходци в района на Триград. Момчето е било без книжка и е избягало от мястото на инцидента. Обявено е за общодържавно издирване. При инцидента пострадаха петима души. Сред тях е и 6-годишно момиче. Случаят се наблюдава от Районната прокуратура в Девин, образувано е досъдебно производство. Издирването на момчето продължи 12 дни и в него се включиха служители на МВР и местни доброволци.
Дни преди да бъде прекратено издирването на Кристиян, се появи информация, че е бил видян от жени, отишли за гъби. Кметът на Триград Цветан Славков обаче опроверга тази информация.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Славков, кмет на село Триград: Без резултат приключи издирването на 16-годишния Кристиян

Цветан Славков, кмет на село Триград: Без резултат приключи издирването на 16-годишния Кристиян

21 Юли 2017 | 11:44 | Агенция "Фокус"
София. Без резултат приключи издирването на 16-годишния Кристиян. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на Триград Цветан Славков. По думите му преди дни е имало информация, че Кристиян е бил видян от жени, отишли за гъби, но тя се е оказала невярна.
„Фокус“ припомня: На 8 юли 16-годишното момче блъсна пешеходци в района на Триград. Момчето е било без книжка и е избягало от мястото на инцидента. Обявено е за общодържавно издирване и е известен на полицията.
При инцидента пострадаха петима души. Сред тях е и 6-годишно момиче. Случаят се наблюдава от Районната прокуратура в Девин, образувано е досъдебно производство. Издирването на момчето продължи 12 дни и в него се включиха служители на МВР и местни доброволци.
Стефан ПЕТРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Александър Вучич полага венец пред мястото, на което бе убит Оливер Иванович. 22 януари 2018 г.
Александър Вучич полага венец пред мястото, на което бе убит Оливер Иванович. 22...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.