НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:04

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Представители на 11 общини се учат да работят със специализирана информационна система за кадастрална информация

Велико Търново: Представители на 11 общини се учат да работят със специализирана информационна система за кадастрална информация

17 Юли 2017 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Представители на 11 общини се учат да работят със специализирана информационна система за кадастрална информация във Велико Търново. В града стартира тридневен форум, който се организира от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Събитието откри зам.-кметът за Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. В него се включват служители на общините Велико Търново, Трявна, Стражица, Сухиндол, Свищов, Лясковец, Севлиево, Елена, Дряново, Полски Тръмбеш, Габрово, на Областната служба по земеделие Велико Търново, както и общинските служби по земеделие от тези региони. Проф. Камарашев приветства всички гости. „Ние сме поласкани от това, че Агенцията по кадастър избра нашият град за това обучение. Силно се надявам след приключването му ние да можем да предоставим 16-тата електронна услуга като местна администрация. До момента ние предоставяме на гражданите на община Велико Търново 15 такива. С това спестяваме най-вече време на гражданите и фирмите. Убеден съм, че резултатът от обучението ще е положителен, защото, когато изпълняваме даден проект, резултатите винаги са позитивни“, каза още зам.-кметът.
Главният секретар на Агенцията Красимир Гебрев, който е и главен лектор, също приветства участниците. „Това е едно съществено обучение, не на празно имаме честта то да бъде открито от зам.-кмет. Съществено, защото голяма част от Вас ще вземат участие в предоставянето на кадастрални услуги в бъдеще. Законът вече даде „зелена светлина“ и общинските администрации и общинските служби по земеделие ще помагат за предоставяне на кадастрална информация на гражданите. Това е ново виждане, което вече е реализирано“, каза още Красимир Гебрев. Обученията се организират в рамките на проект „Създаване на кадастрални данни в цифров вид и развитие на електронните административни услуги на Агенцията по геодезия“, изпълняван в рамките на оперативна програма „Добро управление“. Те ще продължат една година и трябва да приключат в края на май 2018 г. Програмата ще обхване всички общини на територията на страна.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Папа Франциск е на посещение в Чили - 17 януари 2018 година
Папа Франциск е на посещение в Чили - 17 януари 2018 година

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.