НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:51

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Съдът освободи майката на изоставеното в „Западен парк“ бебе (ОБЗОР)

Съдът освободи майката на изоставеното в „Западен парк“ бебе (ОБЗОР)

24 Август 2017 | 21:20 | Агенция "Фокус"
София. Софийският градски съд освободи срещу подписка 18-годишната Юлия Василева, която изостави 8-месечното си бебе в „Западен парк”. Според магистратите няма опасност тя да се укрие или да извърши ново престъпление. Наказанието, което Юлия Василева може да получи е лишаване от свобода за 3 години.
Агенция „Фокус“ припомня, че бебето беше открито на 11 август в парка от случайни минувачи. След обстоен преглед медиците установиха, че детето е в добро здравословно състояние. То бе настанено в „Специализираната болница за лечение по детски болести - проф. д-р Ив. Митев”-София. Още на следващия ден бяха установени родителите на момиченцето – биологичният баща бе разпитан, а майката в продължение на няколко дни се издирваше от полицията. На 14 август тя бе арестувана, а на 16-ти бе оставена в ареста, тъй като според обвинението тя е създала опасност за физическото развитие на детето, което е било оставено на земята, само, без храна и вода, в безпомощно състояние, в рядко посещавана част на парка.
Това бе вторият случай на изоставено дете в София в рамките на две седмици, след като на 30 юли на детска площадка в кв. „Младост-1“ беше намерено момче на около 3 месеца. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът освободи жената, изоставила бебето си в столичния „Западен парк”

Съдът освободи жената, изоставила бебето си в столичния „Западен парк”

24 Август 2017 | 12:10 | Агенция "Фокус"
София. Софийският градски съд освободи срещу подписка Юлия Василева, която изостави бебето си в столичния „Западен парк”, предаде бТВ. Според магистратите няма опасност тя да се укрие или да извърши ново престъпление. Бебето беше открито на 11 август в парка от случайни минувачи. Наказанието за това провинение е лишаване от свобода за 3 години.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът остави в ареста майката, която изостави детето си в столичния "Западен парк"

Съдът остави в ареста майката, която изостави детето си в столичния "Западен парк"

16 Август 2017 | 20:07 | Агенция "Фокус"
София. Софийският районен съд остави в ареста майката, която изостави невръстното си дете в столичния "Западен парк", предаде БНР. Според обвинението, с действията си 18-годишната Юлия Василева е създала опасност за физическото развитие на детето, което било оставено на земята, само, без храна и вода, в безпомощно състояние, в рядко посещавана част на парка.
Мярката може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняема майката, изоставила малолетното си дете в столичния Западен парк

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняема майката, изоставила малолетното си дете в столичния Западен парк

14 Август 2017 | 16:26 | Агенция "Фокус"
София. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с изоставеното от майка му дете. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Юлия Василева е привлечена като обвиняема на 12 август 2017 г. за това, че на 11 август 2017 г., в обедните часове, оставила детето си, на една година и половина, без надзор и достатъчна грижа в столичния Западен парк. По този начин обвиняемата Василева е създала опасност за неговото физическо развитие, доколкото детето е изоставено само, на земята, безпомощно с оглед възрастта му, без храна и вода.
Детето е било забелязано от случайни минувачи, които са сигнализирали органите на полицията. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от страна на полицейските органи при 7 РУ - СДВР е била установена майката на детето. Същата е неосъждана към настоящия момент.
На 14 август 2017 г. на Василева е предявено обвинение за престъпление по чл. 182, ал. 1 НК, за което са предвидени наказания „лишаване от свобода“ до 3 години и „обществено порицание“, като същата е задържана за срок до 72 часа с постановление на СРП.
Разследването по делото продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Арестувана е майката, изоставила 9-месечното си бебе в "Западен парк"

София: Арестувана е майката, изоставила 9-месечното си бебе в "Западен парк"

14 Август 2017 | 13:35 | Агенция "Фокус"
София. Арестувана е майката, изоставила 8-месечното си бебе в "Западен парк", съобщиха от пресцентъра на МВР. С разпореждане на прокуратурата на 18-годишната Ю.В. е наложена мярка за неотклонение задържане под стража” за срок до 72 часа. Оперативно-издирвателните действия на криминалистите започнаха, след като на 11 август в полицията бе получен сигнал за изоставено дете на поляна в столичния Западен парк. Изпратените на място екипи на полицията и спешна помощ предприеха стъпки за настаняване на момиченцето в болнично заведение и издирване на родителите му. На място бе извършен оглед, образувано бе досъдебно производство. В резултат на предприетите професионални действия, ден по-късно - на 12 август, служители на столичното Трето РУ установиха биологичните родители на детето. Бащата се явил на призовката за разпит, а майката се укрила. В процеса на работа, на 13 август след обяд, майката на изоставеното 9- месечно момиченце, Ю.В./18г./, била открита при нейна приятелка в ж. к. „Овча купел”.
Ю.В. е задържана в Трето РУ с полицейска мярка до 24 часа, а материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура. Задържаната е привлечена като обвиняема по чл. 182 от НК, наложена й е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Откриха родителите на оставеното в столичния „Западен парк“ 8-месечно момиченце (ОБЗОР)

Откриха родителите на оставеното в столичния „Западен парк“ 8-месечно момиченце (ОБЗОР)

12 Август 2017 | 20:03 | Агенция "Фокус"
София. Откриха родителите на оставеното в столичния „Западен парк“ 8-месечно момиченце. Детето беше намерено в петък. На място веднага бяха изпратени патрули от Трето РУ-СДВР и екип на „Бърза помощ“. След обстоен преглед медиците установиха, че детето е в добро здравословно състояние. То е настанено в „Специализираната болница за лечение по детски болести - проф. д-р Ив. Митев”-София, където лекарски екип се грижи за него през цялата вечер. „Става въпрос за сравнително добре гледано бебе“, коментира д-р Михаил Желязков, лекар от болницата. Още на следващия ден бяха установени родителите на момиченцето – биологичният баща бе разпитан от полицията, а майката продължава да се издирва. Пред журналисти бащата заяви, че тя е на 18 години и има още едно дете от друг мъж. Той каза още, че не е знаел за намеренията ѝ да изостави 8-месечното бебе, тъй като двамата не живеят заедно. Бащата живее в кв. „Христо Ботев“ и увери, че има условия да гледа детето.Това е вторият случай на изоставено дете в София. На 30 юли на детска площадка в кв. „Младост-1“ беше намерено момче на около 3 месеца. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Столичните полицаи установиха родителите на намереното момиченце в „Западен парк“

Столичните полицаи установиха родителите на намереното момиченце в „Западен парк“

12 Август 2017 | 11:01 | Агенция "Фокус"
София. По-безспорен начин са установени родителите на изоставеното дете в „Западен парк“. Биологичният баща е в столичното Трето Районно управление „Полиция”, където ще бъде разпитан. Продължава да се издирва майката. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
От МВР припомнят, че вчера към 19.00 часа в столичната полиция бе съобщено за намерено малко момиченце. Веднага на място са били изпратени патрули на Столичното Трето Районно управление „Полиция” и екип на „Бърза помощ”. Детето бе прегледано на място и настанено в медицинско заведение.
Предстои образуванeто на досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Състоянието на изоставеното бебе в София, което бе открито в „Западен парк”, е добро

Състоянието на изоставеното бебе в София, което бе открито в „Западен парк”, е добро

12 Август 2017 | 09:56 | Агенция "Фокус"
София. Състоянието на изоставеното бебе в София, което бе открито в „Западен парк”, е добро. То е настанено в Специализираната болница за лечение по детски болести – проф. д-р Ив.Митев”-София. Това съобщиха от пресцентъра на болницата. Точната възраст на бебето продължава да не се знае. Според дежурните лекари детето е на видима възраст около 5 месеца, тежи 4.6 кг и направените му изследвания до този момент сочат, че е сравнително здраво. Момиченцето е било леко дехидратирано, тъй като не се знае колко часа е било изоставено в горещините, но след нахранване в болницата състоянието му е било стабилизирано.
В момента бебето е спокойно, през цялата нощ също е било спокойно. То се храни на всеки 2.5-3 часа. „Има отличен апетит, и когато е гладно разбира цялото отделение”, коментира д-р Михаил Желязков, лекар от болницата. Става въпрос за сравнително добре гледано бебе.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Все още не са установени родителите на изоставеното бебе в „Западен парк” в столицата

Все още не са установени родителите на изоставеното бебе в „Западен парк” в столицата

12 Август 2017 | 08:32 | Агенция "Фокус"
София. Към настоящия момент не са установени родителите на изоставеното бебе в „Западен парк” в столицата. Това съобщи пред Нова телевизия Илка Бонева, директор на дирекция „Социално подпомагане” – кв. „Възраждане”. Детето е добре, няма следи от насилие. Здравословното му състояние е добро и няма причини за притеснения. „В момента, в който детето бъде идентифицирано, тогава ще предприемем мярката по следващите действия по закрила на детето”, подчерта тя. Това означава, че бебето ще бъде или настанено в приемно семейство, или в специализиран център.

„Фокус” припомня:
Вчера към 19.00 часа в столичната полиция е било съобщено за намерено малко момиченце в „Западен парк”. На място веднага са били изпратени патрули от Трето Районно управление „Полиция” - София, екип на „Бърза помощ”. Медиците са прегледали детето, което е на видима възраст между 5 месеца и 1 годинка и е било в добро общо състояние.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Втори случай на изоставено малко дете за последните две седмици (ОБЗОР)

Втори случай на изоставено малко дете за последните две седмици (ОБЗОР)

11 Август 2017 | 21:48 | Агенция "Фокус"
София. За последните две седмици е регистриран втори случай на изоставено малко дете. Тази вечер към 19.00 часа в столичната полиция е било съобщено за намерено малко момиченце в Западен парк. На място веднага са били изпратени патрули от Трето РУ-СДВР, екип на "Бърза помощ". Медиците са прегледали детето, което е на видима възраст между 5 месеца и 1 годинка и е в добро общо състояние.
Уведомени са социалните служби, екипът на "Бърза помощ" го е откарал в столична педиатрия.
Агенция „Фокус“ припомня: Първият случай бе на 30 юли, когато на детската площадка, в близост до бл. 20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът бе получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите установяват добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ. Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: СДВР реагира на сигнал за открито малко момиченце в Западен парк

София: СДВР реагира на сигнал за открито малко момиченце в Западен парк

11 Август 2017 | 20:12 | Агенция "Фокус"
София. Към 19.00 часа в столичната полиция е съобщено за намерено малко момиченце в Западен парк. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. На място веднага са изпратени патрули от Трето РУ-СДВР, екип на "Бърза помощ". Медиците са прегледали детето, което е на видима възраст между 5 месеца и 1 годинка и е в добро общо състояние.
Уведомени са социалните служби, екипът на "Бърза помощ" го е откарал в столична педиатрия.
Агенция „Фокус“ припомня: За близките две седмици това е вторият случай на намерено малко дете. На 30 юли на детската площадка, в близост до бл. 20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът бе получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите установяват добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ. Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Майката, изоставила тримесечното си бебе в столичния ж.к. „Младост“, беше привлечена като обвиняема

Майката, изоставила тримесечното си бебе в столичния ж.к. „Младост“, беше привлечена като обвиняема

1 Август 2017 | 14:39 | Агенция "Фокус"
София. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с изоставеното от майка му тримесечно бебе, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Мария Иванова е привлечена като обвиняема на 31 юли за това, че на 30 юли в обедните часове оставила тримесечното си бебе без надзор и достатъчна грижа в градинка в столичния ж.к. „Младост“. По този начин обв. Иванова е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие, доколкото детето е изоставено само, на слънце, безпомощно с оглед възрастта му, без храна и вода.
Детето е било забелязано от свид. И.Б., живуща в близкия блок. Същата незабавно е слязла при него, като заедно с друга жена, която в този момент е била в градинката, са сигнализирали органите на полицията. На място е пристигнал екип на полицията, инспектор при детска педагогическа стая и екип на „Спешна медицинска помощ“. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от страна на полицейските органи при 7 Районно управление - СДВР е била установена майката на тримесечното бебе.
Мария Иванова е неосъждана към настоящия момент. Спрямо същата е взета мярка за неотклонение „Подписка“.
На 01.08.2017 г. на Иванова е предявено обвинението за престъпление по чл. 182, ал. 1 НК, за което са предвидени наказания „лишаване от свобода“ до 3 години и „обществено порицание“. Същата се е възползвала от възможността да даде обяснения, като пред разследващия полицай е заявила, че се намира в тежко материално положение.
Разследването по делото продължава.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Все още не е ясно дали изоставеното в кв. „Младост“ бебе ще бъде върнато на майка му (ОБЗОР)

Все още не е ясно дали изоставеното в кв. „Младост“ бебе ще бъде върнато на майка му (ОБЗОР)

1 Август 2017 | 02:26 | Агенция "Фокус"
София. Мярката за закрила на изоставеното бебе в столичния квартал „Младост“ ще се реши едва след изписването му от болницата, съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика. От там поясниха също, че съвместен екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Елин Пелин и бюрото по труда в Ихтиман е посетил майката, която вчера изостави 3-месечния си син в столичния квартал „Младост“. Експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си. Предстои изследване на родителския й капацитет, а като първа стъпка за подкрепа в тази посока жената ще бъде насочена да ползва социална услуга в център за обществена подкрепа. По данни на дирекцията „Социално подпомагане“ в Елин Пелин жената е получавала всички полагащи се по закон помощи – месечни помощи за отглеждане на деца, 600 лева еднократна помощ за раждане на второ дете, 100 лева месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година при неосигурени лица. Консултирана е и да подаде заявление за отпускане на еднократна помощ в размер до 325 лева във връзка с предстояща операция, както и да заяви отпускане на целева помощ за отопление. Същевременно екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Лозенец, е във връзка с лечебното заведение, където е настанено бебето. При изписването му ще бъде предприета адекватна мярка за закрила до завършване на проучването за родителския капацитет на неговата майка.
Агенция „Фокус“ припомня, че: в неделя на детската площадка, в близост до бл. 20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът е получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ. Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Жената коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Все още не е ясно дали изоставеното в кв. „Младост“ бебе ще бъде върнато на майка му (ОБЗОР)

Все още не е ясно дали изоставеното в кв. „Младост“ бебе ще бъде върнато на майка му (ОБЗОР)

31 Юли 2017 | 21:16 | Агенция "Фокус"
София. Мярката за закрила на изоставеното бебе в столичния квартал „Младост“ ще се реши едва след изписването му от болницата, съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика. От там поясниха също, че съвместен екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Елин Пелин и бюрото по труда в Ихтиман е посетил майката, която вчера изостави 3-месечния си син в столичния квартал „Младост“. Експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си. Предстои изследване на родителския й капацитет, а като първа стъпка за подкрепа в тази посока жената ще бъде насочена да ползва социална услуга в център за обществена подкрепа. По данни на дирекцията „Социално подпомагане“ в Елин Пелин жената е получавала всички полагащи се по закон помощи – месечни помощи за отглеждане на деца, 600 лева еднократна помощ за раждане на второ дете, 100 лева месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година при неосигурени лица. Консултирана е и да подаде заявление за отпускане на еднократна помощ в размер до 325 лева във връзка с предстояща операция, както и да заяви отпускане на целева помощ за отопление. Същевременно екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Лозенец, е във връзка с лечебното заведение, където е настанено бебето. При изписването му ще бъде предприета адекватна мярка за закрила до завършване на проучването за родителския капацитет на неговата майка.
Агенция „Фокус“ припомня, че: в неделя на детската площадка, в близост до бл. 20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът е получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ. Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Жената коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Мярката за закрила на изоставеното бебе в столичния квартал „Младост“ ще се реши след изписването му от болницата

Мярката за закрила на изоставеното бебе в столичния квартал „Младост“ ще се реши след изписването му от болницата

31 Юли 2017 | 11:48 | Агенция "Фокус"
София. Съвместен екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Елин Пелин и бюрото по труда в Ихтиман посети майката, която вчера изостави 3-месечния си син в столичния квартал „Младост“. Експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.
38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си. В тази връзка предстои изследване на родителския й капацитет. Като първа стъпка за подкрепа в тази посока жената ще бъде насочена да ползва социална услуга в център за обществена подкрепа.
По данни на дирекцията „Социално подпомагане“ в Елин Пелин жената е получавала всички полагащи се по закон помощи – месечни помощи за отглеждане на деца, 600 лева еднократна помощ за раждане на второ дете, 100 лева месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година при неосигурени лица.
Консултирана е и да подаде заявление за отпускане на еднократна помощ в размер до 325 лева във връзка с предстояща операция, както и да заяви отпускане на целева помощ за отопление. Същевременно екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Лозенец, е във връзка с лечебното заведение, където е настанено бебето. При изписването му ще бъде предприета адекватна мярка за закрила до завършване на проучването за родителския капацитет на неговата майка.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Майката на намереното в столичния кв. „Младост“ 1 бебе си го иска обратно (ОБЗОР)

Майката на намереното в столичния кв. „Младост“ 1 бебе си го иска обратно (ОБЗОР)

31 Юли 2017 | 01:00 | Агенция "Фокус"
София. В неделя на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът е получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев".
По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ.
Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя обясни, че мислела, че е оставила детето си като кученце, за да го приберат добри хора. Жената коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Тя добави, че е останала без работа 4 дни преди да започне майчинството й. Заради здравословни проблеми се е наложило да влезе в болница преди няколко дни. Изписана е оттам в неделя по обяд. Малко след това е оставила детето край блок в столичния квартал „Младост" 1 заедно с дрехите, играчките и храната му.
Тя уточни, че е гледала детето с майка си, като са го издържали със 180 лв. на месец. По думите й бившият й мъж не й помага. Той се грижи за по-голямата им дъщеря.
За момента грижите за детето ще бъдат поети от Държавната агенция за закрила на детето.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Майката на намереното в столичния кв. „Младост“ 1 бебе си го иска обратно (ОБЗОР)

Майката на намереното в столичния кв. „Младост“ 1 бебе си го иска обратно (ОБЗОР)

30 Юли 2017 | 21:00 | Агенция "Фокус"
София. В неделя на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът е получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев".
По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ.
Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя обясни, че мислела, че е оставила детето си като кученце, за да го приберат добри хора. Жената коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Тя добави, че е останала без работа 4 дни преди да започне майчинството й. Заради здравословни проблеми се е наложило да влезе в болница преди няколко дни. Изписана е оттам в неделя по обяд. Малко след това е оставила детето край блок в столичния квартал „Младост" 1 заедно с дрехите, играчките и храната му.
Тя уточни, че е гледала детето с майка си, като са го издържали със 180 лв. на месец. По думите й бившият й мъж не й помага. Той се грижи за по-голямата им дъщеря.
За момента грижите за детето ще бъдат поети от Държавната агенция за закрила на детето.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Установена е майката на бебето, изоставено в столичния квартал „Младост“ 1

Установена е майката на бебето, изоставено в столичния квартал „Младост“ 1

30 Юли 2017 | 16:27 | Агенция "Фокус"
София. Установена е майката на бебето, изоставено в столичния квартал „Младост“ 1. Предстои тя да бъде разпитана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицията изяснява обстоятелствата около случая.
Сигнал за оставено без надзор бебе на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал „Младост “ 1 е получен на телефон 112 в 14:25 часа. Гражданка съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Те ще го настанят в неонатологията на "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". Полицейските служители правят оглед на мястото, където е намерено бебето и разпитват свидетели. Междувременно в полицията е позвънила майката на детето, която заявила, че се намира в село близо до София. В предстоящия разпит ще се изяснят обстоятелствата около случилото се.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Полицията издирва родителите на бебе, намерено в столичния квартал „Младост“ 1

Полицията издирва родителите на бебе, намерено в столичния квартал „Младост“ 1

30 Юли 2017 | 15:57 | Агенция "Фокус"
София. Полицията издирва родителите на бебе, намерено в столичния квартал „Младост“ 1. Момченцето е на видима възраст 4-5 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Сигнал за оставено без надзор бебе на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал „Младост“ 1 е получен на телефон 112 в 14:25 часа. Гражданка съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Те ще го настанят в неонатологията на "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". Полицейските служители правят оглед на мястото, където е намерено бебето и разпитват свидетели.
Умоляват се всички, които имат информация за детето или неговите родители, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото районно управление. Анонимността им е гарантирана.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Турската армия започна операция
Турската армия започна операция "Маслинова клонка" в Северна Сирия. 21 януари 20...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.