НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:50

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Доц. д-р Мая Аргирова, "Пирогов": Пострадалият от удар от мълния може да се възстанови на 100%, ако оживее

Доц. д-р Мая Аргирова, "Пирогов": Пострадалият от удар от мълния може да се възстанови на 100%, ако оживее

9 Август 2017 | 13:41 | Агенция "Фокус"
София. Пострадалият от удар от мълния може да се възстанови на 100%, ако оживее. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ доцент д-р Мая Аргирова, координатор на Специализирания комплекс по изгаряния и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“.
Тя уточни, че случаите, в които пострадалите от мълния не загиват на мястото на инцидента, са изключително редки. „Смъртността е висока и варира в отделните страни по данни около 10%. Но това са трудно обработвани статистически данни, защото честотата не е голяма. За моята дългогодишна практика в нашия център съм виждала четири или пет случая на оцелели. Възстановяването винаги е бавно, продължително и със съответните реконструктивни операции. Това обикновено са дълбоки изгаряния и много от тях например ако са в лумбо-сакралната област (кръстната област), могат да засегнат и гръбначния мозък. И протичат с неврологични усложнения, които обаче са обратими и при правилно поведение и познаване на проблема могат да се възстановят дори на 100% като двигателна активност“, каза д-р Аргирова.
По думите й зоните, които най-често се засягат при удар от мълния, са краката и гръбначния стълб. „Клиничният ход на тези изгаряния е от типа на високоволтовите електрически изгаряния. Затова понякога под видимо здравата кожа може да има увредени и цели мускулни групи, съдове, нерви, кости и стави, както и дълбоко лежащи вътрешни органи. Наблюдавали сме изгаряния и на стомаха. Вътрешните поражения не могат да се преценят веднага и се установяват във вторичния преглед при специализирания център или окръжната база, където се транспортират тези пациенти. Може да има засягане на всички вътрешни органи – дори и на бъбреците“, обясни д-р Аргирова.
Цветилена СИМЕОНОВА


Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Трима души бяха убити от мълнии за денонощие, други двама са с наранявания (ОБЗОР)

Трима души бяха убити от мълнии за денонощие, други двама са с наранявания (ОБЗОР)

8 Август 2017 | 20:39 | Агенция "Фокус"
София. Серия от инциденти, предизвикани от мълнии, взеха три жертви в страната в рамките само на денонощие. 68-годишен мъж от Стамболийски почина, а 49-годшният му приятел бе ранен от паднала мълния край язовир "Широка поляна" в района на Батак. Мълнията е паднала върху дървена барака, в която са се намирали двамата мъже, в резултат на което постройката се е запалила. При пожара единият мъж е загинал, а вторият е с изгаряния по краката и едната ръка. Сигналът за инцидента е подаден в 14.00 часа във вторник, а пристигналите на място пожарникари са загасили огъня напълно и не са му дали възможност да се разрасне и навлезе в гъстата иглолистна гора наблизо. По-рано през деня край пловдивското село Маноле бе открито тяло на пастир, убит от мълния.
Гръм разруши къща в Добринище. Пострадала е жена, която по това време се е намирала в сградата. Жената е без опасност за живота. Природното явление предизвика и пожар, който впоследствие бе потушен.
Първата жертва на гръмотевичните бури у нас бе 40-годишен работник, който бе убит от мълния на столичния бул. „България“ в понеделник.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София се възстановява след вчерашната буря (ОБЗОР)

София се възстановява след вчерашната буря (ОБЗОР)

8 Август 2017 | 20:01 | Агенция "Фокус"
София. София възстановява щетите от вчерашните проливни дъждове, придружени с гръмотевици и градушка. Кметът на града Йорданка Фандъкова обяви пред журналисти, че сигналите за вчера са общо над 60, като от тях 40 са обработвани до вечерта в понеделник. Работата на екипите в „Драгалевци“ продължи и през днешния ден. Кметът уточни, че доста сериозни щети са били нанесени в район „Витоша“ и основно в „Драгалевци“. Фандъкова коментира, че за много кратко време е паднал сериозен дъжд, който е свлякъл цели земни маси и наноси. Тя апелира, когато се изхвърлят отпадъци, това да става на определените места.
Попитана за залетия строителен обект от придошлата река Драгалевска, тя поясни, че по данни на заместник-кмета на „Лозенец“ има щети, за които ще бъде необходимо време да бъдат отстранени. Фандъкова допълни, че в момента в район „Лозенец“ се изпълнява корекцията на река Драгалевска, което ще позволи да се изгради отливен канал. Според нея това ще помогне в такива ситуации част от водата да се оттича.
Тя коментира, че е обсъждано на оперативка развитието на ВиК системата, тъй като в пострадалите райони това е сериозен проблем. „Изпълняваме много голям обект по отношение на канализацията. Заедно с бул. „Черни връх“ беше изпълнен и първият етап от канализацията“, каза кметът. Фандъкова допълни, че при възстановяването на асфалта на бул. „Черни връх“, пострадал от вчерашния дъжд, ще се направи допълнително укрепване, така че при следващи инциденти, да не се надигне. До края на деня бяха възстановени движението и настилката на булеварда. Тя поясни, че сутринта е била проведена оперативка с всички изпълнители, защото там се пресичат два от обектите на Столична община - „Черни връх“ и обекта на „Метрополитен“. На оперативката са присъствали представители на „Софийска вода“ и на „Метрополитен“, като е било установено още вчера, че вследствие на обилните валежи, които паднаха основно в южните квартали и най-вече в „Драгалевци“ със сериозни наноси и едрогабаритни отпадъци, е била запушена шахтата на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев“. Фандъкова поясни, че вследствие на това запушване и много голямото налягане на водата, е избила водата, просмукала се е под асфалта и той е надигнат. Тя обърна внимание, че възстановяването на настилката ще бъде за сметка на изпълнителя.
Агенция „Фокус“ припомня: След дъждовете в понеделник екипи на „Софийска вода“ и „Метрополитен“ започнаха работа по отстраняване на авария в канализационната мрежа на бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев“. Заради интензивният дъжд се бе препълнила канализационна шахта при последната точка от изградения първи етап от канализацията в района. Нарушена бе и част от асфалтовата настилка. Пред „Фокус“ изпълнителният директор на „Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев обясни, че авария в канализационната мрежа е засегнала и южния вход на метростанция „Витоша“, но не и движението на влакове или перона, където се намират пътниците.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Мъж е починал, а друг е ранен от паднала мълния край язовир "Широка поляна" в района на Батак

Пазарджик: Мъж е починал, а друг е ранен от паднала мълния край язовир "Широка поляна" в района на Батак

8 Август 2017 | 18:24 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Мъж е починал, а друг е ранен от паднала мълния край язовир "Широка поляна" в района на Батак, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигнал за трагичния инцидент е получен днес около 14.00 часа в дежурната част на РСПБЗН-Батак. Поради отдалечеността на местността, към мястото на инцидента потеглили два противопожарни автомобила с шестима пожарникари - един екип от службата в Батак и друг от РСПБЗН-Доспат. Пристигайки на мястото огнеборците са установили, че е възникнал пожар в дървена барака, предизвикан от паднала мълния върху постройката. В резултат на това е починал 68-годишен мъж от Стамболийски, а негов 49-годишен приятел е с изгаряния по краката и едната ръка. Огнеборците загасили огъня напълно и не му дали възможност да се разрасне и навлезе в гъстата иглолистна гора наблизо. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пещера.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Край село Маноле е открито тялото на пастир, за който се смята, че е убит от мълния

Пловдив: Край село Маноле е открито тялото на пастир, за който се смята, че е убит от мълния

8 Август 2017 | 15:49 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Рано тази сутрин край село Маноле е открито тяло на пастир, за който по първоначални данни се смята, че е убит от мълния. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на МВР.
„Фокус“ припомня: Това е втори случай на убит от мълния човек за последното денонощие, след като 40-годишен строителен работник почина вчера след удар от мълния на бул. „България“ в София.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Над 60 са сигналите заради дъждовете, работата на екипите в „Драгалевци“ продължава

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Над 60 са сигналите заради дъждовете, работата на екипите в „Драгалевци“ продължава

8 Август 2017 | 12:22 | Агенция "Фокус"
София. Над 60 са сигналите заради дъждовете, 40 от тях са обработвани до вечерта - работата на екипите в „Драгалевци“ продължава. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с щетите от вчерашната буря, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Фандъкова уточни, че в момента работят екипите на Аварийно-спасителното звено, на Столичния инспекторат и на пожарната. „Доста сериозни щети бяха нанесени в район „Витоша“ и основно в „Драгалевци“, допълни тя. По думите й екипите на район „Витоша“ също работят, a кметът на района е на място. Фандъкова коментира, че за много кратко време е паднал сериозен дъжд, който е свлякъл цели земни маси и наноси. „От това ние не можем да се предпазим. Все пак апелът ми е, когато се изхвърлят отпадъци, да се изхвърлят на определените места“, заяви Фандъкова.
Попитана за залетия строителен обект от придошлата река Драгалевска, тя поясни, че по данни на заместник-кмета на „Лозенец“ има щети. „Ще трябва малко време да ги отстранят. Обектът се работи в момента. Очаквам да се преодолеят щетите в рамките на днешния и утрешния ден“, каза Фандъкова. По думите й в момента в район „Лозенец“ се изпълнява корекцията на река Драгалевска, което ще позволи да се изгради отливен канал. Кметът на София поясни, че това ще помогне в такива ситуации част от водата да се оттича.
Тя коментира, че е обсъждано на оперативка развитието на ВиК системата, тъй като в пострадалите райони това е сериозен проблем. „Отпадъците са от строителни обекти, включително. Изпълняваме много голям обект по отношение на канализацията. Заедно с бул. „Черни връх“ беше изпълнен и първият етап от канализацията“, каза кметът. Фандъкова допълни, че при възстановяването на асфалта на бул. „Черни връх“, пострадал от вчерашния дъжд, ще се направи допълнително укрепване, така че при следващи инциденти, да не се надигне.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: До края на деня ще бъдат възстановени движението и настилката на бул. „Черни връх“

Кметът на София Йорданка Фандъкова: До края на деня ще бъдат възстановени движението и настилката на бул. „Черни връх“

8 Август 2017 | 11:38 | Агенция "Фокус"
София. До края на деня ще бъдат възстановени движението и настилката на бул. „Черни връх“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с нарушената заради интензивните валежи асфалтовата настилка на бул. „Черни връх“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В момента се работи по отстраняване на последствията от аварията, която се получи“, допълни кметът на София. Тя поясни, че сутринта е проведена оперативка с всички изпълнители, защото там се пресичат два от обектите на Столична община - „Черни връх“ и обекта на „Метрополитен“. „На оперативката присъстваха представители на „Софийска вода“ и на „Метрополитен“. Беше установено още вчера, че вследствие на обилните валежи, които паднаха основно в южните квартали и най-вече в „Драгалевци“ със сериозни наноси и едрогабаритни отпадъци е запушена шахтата на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев“, коментира Фандъкова. Тя поясни, че вследствие на това запушване и много голямото налягане на водата, е избила водата, просмукала се е под асфалта и той е надигнат. Фандъкова обърна внимание, че възстановяването на настилката ще бъде за сметка на изпълнителя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Опасно време: Високи температури, гръмотевични бури и градушка (ОБЗОР)

Опасно време: Високи температури, гръмотевични бури и градушка (ОБЗОР)

7 Август 2017 | 21:54 | Агенция "Фокус"
София. Оранжев код за опасно високи температури бе обявен за понеделник за цялата страна. Най-високата температура бе измерена в Сандански - 41 градуса. 39 градуса са измерени в Благоевград. В Карнобат, Елхово, Стара Загора, Пазарджик и Пловдив температурата е достигнала 38 градуса. Високите температури доведоха до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. По данни от Пирогов 1 890 пациенти са преминали през Спешното отделение на лечебното заведение през почивните дни, заради горещото време, а от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София отчитат, че повече 20 души са се почувствали зле на улицата или са колабирали заради жегите през деня. В Пловдив и Пазарджик също бяха регистрирани случаи с колабирали заради жегите хора. В Кюстендил двама възрастни припаднаха, докато чакаха да получат пенсията си.
След високите температури последваха валежи и гръмотевични бури. Силна буря се разрази над столицата, като над западните квартали на града падна и градушка. Опасното време взе една жертва - 40-годишен работник почина, след като бе ударен от мълния на бул. „България“ в столицата. Мълния разцепи и стъблото на единствената секвоя в столичния парк „Заимов“. В столичната пожарна постъпиха над 40 сигнала за произшествия - предимно за паднали дървета и клони и частично наводнени улици в кварталите „Драгалевци“ и „Бояна“. Единични сигнали имаше и за кварталите „Гевгелийски“, „Западен парк“ и „Коньовица“. Паднало дърво временно затрудни движението по бул. „Черни връх“. Водачите да шофират с повишено внимание в тези райони. Общо шест екипа с 20 служители на СДПБЗН, съвместно с представители на Столичната община, работиха по отстраняване на последствията от силните валежи, придружени от градушка. Без електрозахранване заради бурята останаха част от южните квартали на София - вилна зона Симеоново-Драгалевци, Бояна. Авария в канализационната мрежа засегна южния вход на метростанция „Витоша“. При проливния дъжд водата е преляла от канализацията на около 20-30 метра над метростанцията и е засегнала вход, но не и перона на станцията, където се намират пътниците. Аварията не засегна движението на метрото, но нанесе материални щети и предстои подмяна на асфалтовата настилка в района на метростанцията, тъй като водата е влязла под асфалта и го е надигнала. Най-голямо количество валежи в днешния ден бе отчетено на Черни връх - 15 л/кв.м. В София са паднали 2 л/кв. м. дъжд, придружен с градушка. Валежи са отчетени на отделни места в Северна България, където количествата са по-ниски.
От НИМХ предупреждават, че горещото време продължава. Оранжев код за опасно високи температури е в сила за цялата страна и за 8 август. Прогнозират се опасни и особено опасни метеорологични явления. Съществува голяма вероятност за материални щети. Възможни са и човешки жертви. Високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите и да се действа според съветите на властите. Съветват се хората да ходят със светли дрехи и шапки, да не се излизат в най-топлите часове на деня и винаги да носят вода със себе си.
За вторник има екстремален индекс за пожароопасност е в сила за 7 области от страната - Видин, Благоевград, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. При тази степен на предупреждение са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. От НИМХ предупреждават, че пожарите са трудни за овладяване, като действията по погасяване са ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите. От МВР съобщават, че за последните три денонощия в страната са погасени над 630 пожара, над 80% от тях са в полски и горски територии и стърнища. В понеделник пожар възникна между селата Циклово и Вуково в община Бобошево. Огънят обхвана около 90 дка площ, от които 45 дка широколистна гора.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: Екстремален индекс за пожароопасност има в 7 области от страната на 8 август

НИМХ: Екстремален индекс за пожароопасност има в 7 области от страната на 8 август

7 Август 2017 | 21:38 | Агенция "Фокус"
София. Екстремален индекс за пожароопасност има в 7 области от страната на 8 август. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Областите, за които е в сила предупреждението са: Видин, Благоевград, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас.
При тази степен на предупреждение са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. От НИМХ предупреждават, че пожарите са трудни за овладяване, като действията по погасяване са ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: Оранжев код за опасно високи температури е в сила за цялата страна на 8 август

НИМХ: Оранжев код за опасно високи температури е в сила за цялата страна на 8 август

7 Август 2017 | 21:01 | Агенция "Фокус"
София. Оранжев код за опасно високи температури е в сила за цялата страна на 8 август. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). От НИМХ предупреждават, че горещото време продължава. Прогнозират се опасни и особено опасни метеорологични явления. Съществува голяма вероятност за материални щети. Възможни са и човешки жертви. Високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите и да се действа според съветите на властите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Най-много сигнали след падналия дъжд и градушка са получени от район "Витоша"

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Най-много сигнали след падналия дъжд и градушка са получени от район "Витоша"

7 Август 2017 | 20:44 | Агенция "Фокус"
София. Най-много сигнали след падналия дъжд и градушка в столицата са получени от район "Витоша". Това съобщи за Радио "Фокус" кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. По думите ѝ сигналите са предимно за паднали клони и дървета, както и за завирени участъци. Тя допълни, че се е наложило и временно спиране на автобуси. „Заради интензивния дъжд се препълни канализационната шахта при последната точка от изградения първи етап от канализацията в района на метростанцията на бул. "Черни връх" и ул. "Филип Кутев". Нарушена беше и част от асфалтовата настилка. Екипите на "Софийска вода" и "Метрополитен" работят на място, така че да бъде възстановена асфалтовата настилка в следващите дни. За радост, няма пострадали хора, но има доста материални щети, предимно с паднали дървета. В района на парк „Заимов“ секвоя се разцепи на две вследствие на мълния, налага се тя да бъде отстранена“, поясни Фандъкова. „Движението на градския транспорт вече навсякъде е възстановено“, допълни столичният кмет Йорданка Фандъкова. Кметът уточни, че екипите продължават да работят за отстраняване на паднали клони и дървета.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Борислава Луканова, ЧЕЗ: Без електрозахранване заради бурята са част от южните квартали на София

Борислава Луканова, ЧЕЗ: Без електрозахранване заради бурята са част от южните квартали на София

7 Август 2017 | 19:34 | Агенция "Фокус"
София. Без електрозахранване заради бурята са част от южните квартали на София. Това съобщи за Агенция "Фокус" Борислава Луканова от ЧЕЗ. Засегнати са кварталите от южната дъга на столицата в полите на Витоша - вилна зона Симеоново-Драгалевци, Бояна. По думите ѝ повечето изключвания са били вследствие на преплитане на проводници заради силния вятър - стават къси съединения и изключват изводите. "Когато всичко беше включено, се установи, че има по-сериозно засегнати участъци от паднали дървета и клони", обясни тя. Не е ясен точният брой на засегнатите абонати, тъй като обстановката е много динамична.
В момента екипи на ЧЕЗ, съвместно с екипи на Дирекция "Сигурност" на Столична община работят по разчистването на проводниците и отстраняването на проблемите. Очаква се до час и половина навсякъде да бъде възстановено електрозахранването.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: Утре отново ще е горещо, на отделни места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, има условия и за градушки

НИМХ: Утре отново ще е горещо, на отделни места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, има условия и за градушки

7 Август 2017 | 19:25 | Агенция "Фокус"
София. През нощта облачността ще е разкъсана, на много места намаляваща до ясно време. Утре отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, за София – около 36°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова.
Атмосферното налягане е близко до средното за месец август и слабо ще се повиши.
По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 31-34°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и главно в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.
През следващите три дни времето ще е предимно слънчево и горещо, на места в низините температурите ще достигат 38-40°. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от изток-североизток.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: 40-годишен мъж е починал, след като е бил ударен от мълния

София: 40-годишен мъж е починал, след като е бил ударен от мълния

7 Август 2017 | 19:10 | Агенция "Фокус"
София. 40-годишен работник е починал, след като е бил ударен от мълния на бул. "България" в столицата. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от МВР. Инцидентът е станал около 17.00 часа, когато над града се разрази буря.
ОТ МВР уточниха, че до 18.00 часа днес, в столичната пожарна са постъпили над 40 сигнала за произшествия. Те са предимно за паднали дървета и клони и частично наводнени улици в кварталите Драгалевци и Бояна. Единични сигнали има и за кварталите Гевгелийски, Западен парк и Коньовица. Паднало дърво затруднява движението по бул. „Черни връх“. Водачите да шофират с повишено внимание в тези райони. Общо шест екипа с 20 служители на СДПБЗН, съвместно с представители на Столичната община, работят по отстраняване на последствията от силните валежи, придружени от градушка.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Стоян Братоев, „Метрополитен": Авария в канализационната мрежа е засегнала южния вход на метростанция „Витоша”

Инж. Стоян Братоев, „Метрополитен": Авария в канализационната мрежа е засегнала южния вход на метростанция „Витоша”

7 Август 2017 | 18:53 | Агенция "Фокус"
София. Авария в канализационната мрежа е засегнала южния вход на метростанция „Витоша„. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на „Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев пред Агенция „Фокус”. Над метростанция „Витоша„ горе, по булеварда, при бурята е дошла много вода. Има канализация, която обаче до станцията е с диаметър ⌀1000, но надолу е ⌀400. При проливния дъжд водата е преляла от канализацията на около 20-30 метра над метростанцията и е засегнала малко от южния ѝ вход. Преляла е водата от шахтата и е влязла е между асфалта и основата, обясни инж. Братоев. Той добави, че е предвидено по ул. "Филип Кутев" канализацията също да е с ⌀1000, но към момента това не е изпълнено.
По думите му аварията не е засегнала движението на влакове в района на местростанцията, нито перона, където се намират пътниците. Екипи на „Софийска вода“ и „Метрополитен“ работят по отстраняване ѝ.
Инж. Братоев добави, че предстои подмяна на асфалтовата настилка в района на метростанцията, тъй като водата е влязла под асфалта и го е надигнала.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Екипи на „Софийска вода“ и „Метрополитен“ работят по отстраняване на авария в канализационната мрежа на бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев“

София: Екипи на „Софийска вода“ и „Метрополитен“ работят по отстраняване на авария в канализационната мрежа на бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев“

7 Август 2017 | 18:14 | Агенция "Фокус"
София. Екипи на „Софийска вода“ и „Метрополитен“ работят по отстраняване на авария в канализационната мрежа на бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев“, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Заради интензивният дъжд се е препълнила канализационна шахта при последната точка от изградения първи етап от канализацията в района. Нарушена е част от асфалтовата настилка, която предстои да бъде възстановена.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Димитров, Столична община: 50 сигнала са постъпили в „Аварийна помощ и превенция“ след проливния дъжд в София, 4 екипа ги обработват

Красимир Димитров, Столична община: 50 сигнала са постъпили в „Аварийна помощ и превенция“ след проливния дъжд в София, 4 екипа ги обработват

7 Август 2017 | 18:00 | Агенция "Фокус"
София. 50 сигнала са постъпили до момента в Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ след проливния дъжд в София. Това съобщи за Агенция „Фокус“ директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община – Красимир Димитров. „Реагирали сме на 20 от тях. Сигналите са за паднали клони, като има и едно паднало дърво на бул. „Черни връх“, което е препречило пътя, материални щети и наводнени участъци“, обясни Димитров. По думите му повечето от сигналите са в район „Витоша“. „За момента 4 екипа са на територията на София. Работим заедно и с пожарната, които са на други сигнали, така че всички ще бъдат обработени“, каза още Красимир Димитров.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Център за градска мобилност: Паднало дърво временно затрудни движението по бул. „Черни връх“ в района на кв. „Драгалевци“ в София

Център за градска мобилност: Паднало дърво временно затрудни движението по бул. „Черни връх“ в района на кв. „Драгалевци“ в София

7 Август 2017 | 17:47 | Агенция "Фокус"
София. Паднало дърво временно затрудни движението по бул. „Черни връх“ в района на кв. „Драгалевци“ по време на силния дъжд, който се изсипа в София. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Предприети са своевременни мерки и вече навсякъде движението на столичния обществен транспорт се извършва нормално.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: Силни дъждове са паднали в Югозападна България, в София - и градушка

НИМХ: Силни дъждове са паднали в Югозападна България, в София - и градушка

7 Август 2017 | 17:39 | Агенция "Фокус"
София. Дъжд се изсипа този следобед в Югозападната четвърт от страната – в районите на Рило-Родопската област и Средна гора. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Най-силните валежи са отчетени в София, Драгоман, Перник, Дупница, в посока към Гоце Делчев. В Източна Стара планина около Сливен е имало леки превалявания. По първоначални данни градушка е паднала в западните квартали на София.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Възстановено е движението на автобусните линии 64, 93 и 98

София: Възстановено е движението на автобусните линии 64, 93 и 98

7 Август 2017 | 17:30 | Агенция "Фокус"
София. Възстановено е движението по автобусните линии 64, 93 и 98. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Временната организация на движението бе наложена поради паднал клон на дърво на пътното платно в района на гробищен парк "Драгалевци".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Възстановено е движението по трамвайна линия 10

София: Възстановено е движението по трамвайна линия 10

7 Август 2017 | 17:05 | Агенция "Фокус"
София. Възстановено е движението по трамвайна линия 10, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Временно е спряно движението по трамвайна линия 10 на площад „Възраждане“ поради технически проблем с трамвай

София: Временно е спряно движението по трамвайна линия 10 на площад „Възраждане“ поради технически проблем с трамвай

7 Август 2017 | 16:58 | Агенция "Фокус"
София. Временно е спряно движението по трамвайна линия 10 на площад „Възраждане“ поради технически проблем с трамвай. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Екипи на „Столичен електротранспорт“ работят на място.
В кв. "Драгалевци" на бул. "Черни връх", в района на гробищен парк "Драгалевци", във връзка с паднал клон на дърво е затруднено движението на автобуси по линии 64, 93 и 98.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Аварийни екипи отстраняват паднали клони и почистват шахтите в районите „Витоша“ и „Горна баня“, където вали силен дъжд с градушка

София: Аварийни екипи отстраняват паднали клони и почистват шахтите в районите „Витоша“ и „Горна баня“, където вали силен дъжд с градушка

7 Август 2017 | 16:36 | Агенция "Фокус"
София. 3 аварийно-спасителни екипи са на място в районите „Витоша“ и „Горна баня“, където в момента вали силен дъжд с градушка. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Екипите отстраняват паднали клони и листа и почистват шахтите. Градският транспорт се движи нормално и изпълнява всички маршрути.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Александър Вучич полага венец пред мястото, на което бе убит Оливер Иванович. 22 януари 2018 г.
Александър Вучич полага венец пред мястото, на което бе убит Оливер Иванович. 22...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.