НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:33

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва отбеляза 101 години от създаването си (ОБЗОР)

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва отбеляза 101 години от създаването си (ОБЗОР)

12 Септември 2017 | 21:50 | Агенция "Фокус"
София. Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва отбеляза 101 години от създаването си с тържествено заседание в Централния военен клуб в столицата. Заседанието започна с изпълнение на химна на Р България и „Велик е нашият войник“ от Гвардейския представителен духов оркестър. На събитието присъстваха президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, офицери, сержанти и войници от резерва, граждани и общественици. „Историята е показала, че силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите“, заяви пред присъстващите държавният глава. По думите му Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва с постоянство и всеотдайност изпълнява мисията си – да съхранява войнските идеали и традиции и издига престижа на Българската армия. „Българската държавата е била силна и просперираща, когато е била силна връзката между народ и армия“, посочи държавният глава. „С премахването на наборната армия, със свиването на армията, вие имате отговорността да поддържате жива тази връзка, да държите пулса на ставащото в обществото, да бъдете хората, които засяват целите, задачите и необходимостта от силна Българска армия“, обърна се Радев към членовете на съюза „Една нация има бъдеще, когато използва по най-добрия начин потенциала на своите граждани, а ние имаме огромен потенциал“, каза още държавният глава.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че българското общество е започнало да се събужда и разбра, че след десетилетия трябва да се завърнем към изконните ни ценности и любовта към Отечеството. По думите му Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва е единствената организация, която ни показва, че независимо от партийните идеали, ние имаме едни ценности. „Благодарение на вас младото поколение, което няма възможност да влезе в армията, може да се докосне до това, в което бяха възпитавани поколения войници“, обясни Красимир Каракачанов. „Вие служите доблестно под бойните знамена на България. Показвате на младото поколение как трябва да се служи на Отечеството“, каза още той.
Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев се обърна към членовете на съюза с думите: „Знайте, че макар и напуснали армията, сте неразделна част от бойния ни строй, защото притежавате патриотизъм и опит, от които винаги ще се нуждаем“. Той заяви, че Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва има голям принос в изграждането, укрепването и сигурността на България. „Да не намалява броят на българските воини, които се записват в редиците на съюза сега и в бъдеще, това показва висока оценка и доверие на преминаващите в запаса и че отстоявате правата им. Това означава възможност и желание на сегашните и следващите поколения да се посветят на нашата специфична и нелека професия“, посочи ген. Боцеви и добави, че членовете на съюза са отличен пример за хора, приели за своя мисия и съдба военната сигурност на България.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев наградиха членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Председателят на Съюза ген. Стоян Топалов удостои държавния глава с плакет, посветен на 110-та годишнина от създаването на патриотичната организация.


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Красимир Каракачанов: Българското общество започна да се събужда и разбра, че след десетилетия трябва да се завърнем към изконните ни ценности и любовта към Отечеството

Министър Красимир Каракачанов: Българското общество започна да се събужда и разбра, че след десетилетия трябва да се завърнем към изконните ни ценности и любовта към Отечеството

12 Септември 2017 | 18:33 | Агенция "Фокус"
София. Българското общество започна да се събужда и разбра, че след десетилетия трябва да се завърнем към изконните ни ценности и любовта към Отечеството. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на тържественото събрание по повод 110-ата годишнина от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Последните десетилетия ни засипваха с различни ценности. Вие сте единствената организация, която ни показваше, че независимо от партийните идеали, ние имаме едни ценности“, посочи той. „Благодарение на вас младото поколение, което няма възможност да влезе в армията, може да се докосне до това, в което бяха възпитавани поколения войници“, обясни Красимир Каракачанов. „Вие служите доблестно под бойните знамена на България. Показвате на младото поколение как трябва да се служи на Отечеството“, каза още той.
Биляна ИВАНОВА


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев: Историята е показала, че силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите

Президентът Румен Радев: Историята е показала, че силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите

12 Септември 2017 | 18:28 | Агенция "Фокус"
София. Историята е показала, че силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите. Това каза президентът Румен Радев на тържественото събрание по повод 110-ата годишнина от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Нашият съюз, мога да кажа като негов член, с постоянство и всеотдайност изпълнява мисията си - съхранението на войнските идеали и традиции, издигането на престижа на Българската армия“, заяви той. „Българската държавата е била силна и просперираща, когато е била силна връзката между народ и армия“, посочи държавният глава. „С премахването на наборната армия, със свиването на армията, вие имате отговорността да поддържате жива тази връзка. Да държите пулса на ставащото в обществото, да бъдете хората, които засяват целите, задачите и необходимостта от силна Българска армия“, се обърна държавният глава към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. „Една нация има бъдеще, когато използва по най-добрия начин потенциала на своите граждани, а ние имаме огромен потенциал“, каза още Румен Радев.
На тържественото събиране в Централния военен клуб присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, началникът на Военната академия ген. Груди Ангелов, военнослужещи от Българската армия, офицери и сержанти от запаса и резерва.
Събирането започна с изпълнение на химна на Р България и „Велик е нашият войник“ от Гвардейския представителен духов оркестър.
Президентът получи плакет от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
Биляна ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев ще участва в тържественото събрание по повод 110 години от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Президентът Румен Радев ще участва в тържественото събрание по повод 110 години от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

12 Септември 2017 | 07:10 | Агенция "Фокус"
София. Днес президентът Румен Радев ще вземе участие в тържественото събрание по повод 110-ата годишнина от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Събитието ще се състои в Централния военен клуб в столицата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Премахване на надписа
Премахване на надписа "Александър Велики" от международното летище в Скопие. 24 ...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.