НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:52

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД започна стипендиантска програма за магистри "Топлоенергетика"

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД започна стипендиантска програма за магистри "Топлоенергетика"

14 Септември 2017 | 13:45 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, в партньорство с Община Стара Загора и Технически университет – София, стартира съвместен проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма „Топлоенергетика“. Това съобщиха от пресцентъра на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. Целта му е да даде възможност за надграждане на знания и професионалн реализация в най-голямата топлоелектрическа централа в страната. Успешно преминалите изравнителното обучение ще имат възможност да участват в стипендиантска програма на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. „От около година работим с Технически университет - София по реализирането на този проект. Това е голям шанс да се изучава специалността тук, на място, в Стара Загора. Единствено в Стара Загора ще се извършва изнесено обучение по образователно-квалификационна степен магистър "Топлоенергетика". Искаме да стимулираме желаещите да работят в енергийния сектор. Завършилите изравнително обучение ще могат да кандидатстват за стипендиантската програма на ТЕЦ „Марица изток 2” за записване в магистърската програма "Топлоенергетика". Класирането и възможността след това за работа в "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД ще бъдат обвързани с успеха от обучението, като търсим най-добрите кадри”, заяви Диян Димитров – член на СД на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД.
В проекта ще могат да се включат всички, които са придобили образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ по следните направления:
ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ: Машинно инженерство; Електротехника, електроника и автоматика; Комуникационна и компютърна техника; Енергетика; Транспорт, корабоплаване и авиация; Материали и материалознание; Архитектура, строителство и геодезия; Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми; Металургия; Химични технологии; Биотехнологии; Хранителни технологии; Общо инженерство.
ПРИРОДНИ НАУКИ: Физически науки; Химически науки; Математика; Информатика и компютърни науки.
Занятията ще се провеждат в IV ОУ „Кирил Христов“, гр. Стара Загора, по специално изготвен график и на модулен принцип – три пъти по две седмици в рамките на един семестър. Срокът за провеждане на изравнителното обучение ще е една година, а на магистърската програма – година и половина. Лекциите ще се водят от екип от водещи преподаватели в областта на топлоенергетика от Технически университет – София. Основните дисциплини, които ще се изучават, са: Математическо моделиране и оптимизация; Системи и устройства за опазване на околната среда в топлоенергийни обекти; Енергопреобразуващи технологии и системи; Промишлена топлоенергетика; Топлотехнически изпитания на съоръжения в ТЕЦ; Експлоатация на ТЕЦ; Системи за мониторинг и управление в електроцентралите; Икономика и мениджмънт на ТЕЦ; Системи и агрегати в газотурбинни ТЕЦ.
Желаещите да се включат в образователния проект трябва да представят оригинали и копия на дипломите си за средно и висше образование, попълнена молба-образец, която може да се получи в IV ОУ „Кирил Христов“ или да бъде изтеглена от интернет страницата на „Енергомашиностроителен факултет“ (dtnpe.tu-sofia.bg), и квитанция за платена такса за разглеждане на документите.
Срокът за подаване на документи в сградата на училището е от 25 септември 2017 г. до 29 септември 2017 г. Документи ще се приемат и в катедра „Топлоенергетика и ядрена енергетика“, каб. 2348 в Технически университет – София, в периода 15 септември 2017 г. – 6 октомври 2017 г. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 10 октомври 2017 г., а началото на учебната година ще започне на 16 октомври 2017 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма "Топлоенергетика" на ТУ - София ще бъде представен на пресконференция

Стара Загора: Проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма "Топлоенергетика" на ТУ - София ще бъде представен на пресконференция

14 Септември 2017 | 09:10 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Община Стара Загора в партньорство с „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД, ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3 и ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” ще представят информация по проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма „Топлоенергетика” на Технически университет - София. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Пресконференцията по този повод ще се проведе от 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ГСДП гласува на извънреден конгрес за влизането в преговори за нова коалиция със Съюза (ХДС/ХСС). 21 януари 2018 г.
ГСДП гласува на извънреден конгрес за влизането в преговори за нова коалиция със...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.