НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:28

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Цветислава Цветкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на Трън: Качественото образование е наш национален и регионален приоритет

Цветислава Цветкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на Трън: Качественото образование е наш национален и регионален приоритет

25 Септември 2017 | 11:28 | Агенция "Фокус"
Трън. Извеждането на образованието като стратегически национален и регионален приоритет е дълбоко осъзнат ангажимент, както на правителството, така и на Община Трън и той ползва пълната подкрепа на всички държавни и местни системи и структури. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на пограничната община Цветислава Цветкова в разговор с педагогическия персонал на детска градина „Ален мак“ и СУ „Гео Милев“, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Тя обясни, че са на лице всички перспективи важният приоритет да бъде реализиран в Трън, като бъде подкрепена съществуващата инфраструктурна база и направи лично дарение от канцеларски и дидактични материали за работа на децата.
„Обновяването на училищната база също е наш приоритет. В края на миналата седмица правителството осигури над половин милиард за саниране на училищни сгради и сгради на детски градини. На местно ниво предстои прилагане на мерки за енергийна ефективност в детската градина. Проектът е внесен за финансиране в Национален Доверителен Еко Фонд. Очакваме съвсем скоро неговото одобрение. Той включва саниране на сградата и подмяна на котела, който в момента работи с дизелово гориво, с такъв на пелети с висок коефициент на ефективност, нисък разход на гориво и ниски емисии на замърсители в атмосферата“, заяви Цветкова. Тя обясни, че дворът на детското заведение вече е заравнен и са обособени алеи и площадки. На втори етап ще бъде оборудвано дворното пространство и ще бъдат обособени кътове за игра.
В рамките на разговора беше обсъдена възможността за кандидатстване с проект за модернизиране на материалната база на СУ „Гео Милев“.
„Приключихме асфалтирането на дворното пространство и подмяната на маркировката. Обезопасихме двора, като беше поставена ограда“, подчерта кандидатът на ГЕРБ. Тя категорично заяви, че като кмет ще работи за връщането на отпадналите ученици в училище.
„Няколко са факторите, които гарантират добро образование – равен достъп до образование на всички деца, инвестиции в учителите, учебно съдържание, което отговаря на изискванията на бизнеса и по-добра среда. По всички тези части ние сме разработили конкретни мерки, предвидени в нашата управленска програма“, заяви Цветкова и допълни, че Община Трън вече успешно работи съвместно с местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, като само за тази година обратно в училище бяха върнати 5 деца.
Кандидатът на политическа партия ГЕРБ участва в изборите за кмет на Община Трън под номер 1 в интегралната бюлетина.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Перник: Цветислава Цветкова е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Трън

Перник: Цветислава Цветкова е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Трън

11 Септември 2017 | 11:56 | Агенция "Фокус"
Перник. Цветислава Цветкова е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Трън, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя ще се яви на частичните местни избори на 8 октомври под номер 1 в интегралната бюлетина. Документите за нейната кандидатура бяха внесени за регистрация в Общинската избирателна комисия.
„Вярвам, че жителите на Община Трън ще изберат реалните решения за общината ни, като гласуват за екип от хора, които няма да ги подведат”, каза кандидатът на ГЕРБ. Цветислава Цветкова подчерта, че ако бъде избрана за кмет, ще продължи да работи за чиста трънска природа, за подобряване на инфраструктурата, за изграждане на нов водопровод и канализация и за разкриване на нови работни места. „Нека заедно да изградим по-добро бъдеще за нашата община и за нашите деца“, призова Цветкова.
През месец юни Цветкова пое поста на временно изпълняваща длъжността кмет на Община Трън. Тя е доскорошен заместник-кмет на пограничната община. Има дългогодишен управленски опит. Завършила е висшето си образование в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград, специалност педагогика.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.