НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:22

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

„ЧЕЗ Разпределение България“ откри модерен технически учебен център в София (ОБЗОР)

„ЧЕЗ Разпределение България“ откри модерен технически учебен център в София (ОБЗОР)

21 Септември 2017 | 05:09 | Агенция "Фокус"
София. „ЧЕЗ Разпределение България“ откри модерен технически учебен център в София, в който бъдещи и настоящи електротехници ще придобиват и усъвършенстват опит и практически умения. Той е изграден на територия от 3400 кв. м., като инвестицията възлиза на 400 хил. лв. На тържествената церемония по откриването присъстваха всички висши мениджъри на компанията, сред които регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал, изпълнителният директор Петър Холаковски, главният оперативен директор Виктор Станчев, както и представители на Министерството на енергетиката, образователните институции и бизнеса.
Караел Крал обясни, че целите на учебния център са две – да се развиват и усъвършенстват уменията и квалификацията на служителите на компанията и да се даде възможност на ученици и студенти от различни университети и техникуми да придобият практически опит. „Енергийният сектор няма да изчезне, той се развива и занапред ще се променя много, а чрез този учебен център имаме възможност да покажем на младите хора накъде върви той. Ние даваме много стипендии, имаме много стажантски програми и сме активни в дуалното обучение, защото вярваме, че трябва бизнесът да бъде свързан повече с образованието. Искаме да покажем на младите хора, че има бъдеще в България“, каза Карел Крал.
Изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ Петър Холаковски благодари на всички, участвали в създаването на центъра, и обясни, че в него всички новоназначени служители ще имат възможност да се обучават практически при пълна симулация на мрежата, а всички настоящи служители ще могат да опресняват своите знания и да повишават квалификацията си. „Мрежата трябва да се управлява от добре обучени специалисти и това не подлежи компромис“, каза той.
Главният оперативен директор Виктор Станчев представи пред журналисти и гости по-подробно различните части на учебния център. „Той се състои от два основни елемента – полигонът със съоръженията, които покриват над 90% онези, които са в експлоатация – стълбове, електропроводи, електромерни табла и т.н. и Центърът за получаване на теоритични знания. Покриват се всички процеси в поддържането на мрежата, в измерването на електрическата енергия, както и процесите по диспечинг, по проучване и по реализация на инвестициите. Този център е една сбъдната мечта“, каза Виктор Станчев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ЧЕЗ Разпределение България откри модерен технически учебен център в София

ЧЕЗ Разпределение България откри модерен технически учебен център в София

20 Септември 2017 | 13:17 | Агенция "Фокус"
София. ЧЕЗ Разпределение България откри модерен технически учебен център в София, в който бъдещи и настоящи електротехници ще придобиват и усъвършенстват опит и практически умения, предаде репортер на Агенция „Фокус“. На тържествената церемония по откриването присъстваха всички висши мениджъри на компанията – регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал, изпълнителният директор Петър Холаковски, главният оперативен директор Виктор Станчев, както и представители на Министерството на енергетиката, образователните институции и бизнеса.
„Две са целите на този учебен център. Първо, да развиваме и да усъвършенстваме уменията на нашите служители, които да имаме възможност да обучаваме по най-високите ни стандарти. Втората цел е свързана с образователни институции, университети и техникуми, за да дадем възможност на учениците и студентите да видят как изглежда мрежата и да могат да придобият практически знания преди да започнат да работят за някоя компания. Не е толкова важно за нас дали те ще бъдат назначени при нас, или другаде, защото сме убедени, че развиването на техническите знания в енергийния сектор е много важно за всяка държава, а не само за България. Енергийният сектор няма да изчезне, той се развива и занапред ще се променя много. Чрез този учебен център имаме възможност да покажем на младите хора накъде върви той. Ние даваме много стипендии, имаме много стажантски програми, активни сме в дуалното обучение,защото вярваме, че трябва бизнесът да бъде свързан повече с образованието. Искаме да покажем на младите хора, че има бъдеще в България“, каза Карел Крал.
Изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение България Петър Холаковски благодари на всички, участвали в изграждането на центъра, и обясни, че в него е изграден специален полигон, който представлява точно копие на мрежата на компанията и чрез него може да се види практическата страна на нейната работа. „Полигонът симулира мрежата и има всичко, което е необходимо за учене. В сградата пък може да се обучава теоритичната част от нашата учебна програма. В този учебен център инвестирахме над 400 хил. лева и се надяваме, че ще постигнем най-важното нещо, към което се стремим – клиентското удоволствие“, каза Петър Холаковски.
Главният оперативен директор Виктор Станчев представи по-подробно различните части на учебния център. „Той се състои от два основни елемента – полигонът със съоръженията, които покриват над 90% онези, които са в експлоатация, и Центърът за получаване на теоритични знания. Покриват се всички процеси в поддържането на мрежата, в измерването на електрическата енергия, както и процесите по диспечинг, по проучване и по реализация на инвестициите. Този център е една сбъдната мечта“, каза Виктор Станчев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2018 г.
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.