НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:51

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Николина Ангелкова и дипломати отбелязаха Световния ден на туризма

Министър Николина Ангелкова и дипломати отбелязаха Световния ден на туризма

26 Септември 2017 | 15:44 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза с представители на дипломатическия корпус Световния ден на туризма. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. В навечерието на 27 септември, когато всички страни членки на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН празнуват датата, бяха засадени в столичния Южен парк дръвчета от името на посланиците на държавите, които са най-големите пазари за туризма в България.
Световният ден на туризма се чества от осемдесетте години на 20-и век, когато СОТ се учредява. Оттогава насам туризмът вече не е само почивка, но и много важна част от икономиката на държавите. Свидетелство за важността на този сектор за България е, че от три години имаме самостоятелно Министерство на туризма, отбеляза министър Ангелкова. Тя подчерта, че министър-председателят Бойко Борисов и правителството подкрепят сериозно отрасъла и той е сред приоритетите на управлението.
Лично благодаря на всеки от вас за нашето взаимодействие през годините, което ще продължим да развиваме, обърна се Ангелкова към дипломатите. Тя благодари също на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова и на зам.- кмета на София д-р Тодор Чобанов за предоставения прекрасен терен в Южния парк, където дърветата ще бъдат символ на международното партньорство в туризма. Тя изказа благодарност и на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов за дарените дръвчета.
Министър Ангелкова подчерта, че туризмът е един от двигателите за развитието не само на българската, но и на световната икономика. Всяка държава, независимо от нейната големина, има свое значение за развитието на сектора в международен план, посочи още тя.
Благодаря и на вашите сънародници, които почиват в България, връщат се отново следващата година и водят своите семейства и приятели. Това е на-добрата реклама за страната ни. Ние искаме да им осигурим качествен продукт и гостоприемство. Николина Ангелкова благодари за готовността, с която чуждестранните дипломати подкрепят усилията и инициативите на българската туристическа администрация да развива устойчиво сектора. В резултат на тези ползотворни взаимоотношения страната става все по-разпознаваема дестинация за четири сезона, каза министърът.
Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в София, изказа задоволството си от съвместната работа с Министерството на туризма и подчерта, че е свършено много досега в хода на това партньорство. Той благодари за проведените многобройни срещи, на които са споделени толкова положителни идеи. Дипломатът съобщи, че в резултат на това сътрудничество се увеличава броят на туристите между двете страни, като има потенциал за още по-активно развитие на тези отношения.
Посланикът на САЩ в България Н.Пр. Ерик Рубин приветства инициативата и усилията на Министерството на туризма да поставя фокус върху устойчивото развитие на отрасъла. Той поздрави страната ни за успехите в сферата на летния и зимния туризъм и увери, че двете страни ще работят още по-усилено за привличане на повече американски туристи в България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Албания е връхлетяна от наводнения. 21 март 2018 година
Албания е връхлетяна от наводнения. 21 март 2018 година

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.