НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:32

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АПИ: Днес се отварят ценовите оферти за изграждането на тол системата

АПИ: Днес се отварят ценовите оферти за изграждането на тол системата

4 Октомври 2017 | 07:58 | Агенция "Фокус"
София. Днес ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Системата ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка).
Съобщение изх. № 53-00-6219/14.08.2017 г. за отваряне на постъпилите оферти в процедурата можете да намерите в профила на купувача на http://www.api.bg.
Резултати от оценяването на техническите оферти на участниците, извършено от тръжната комисия, са следните:
- Обединение „БГ ПЪТ“ – участникът е предложен за отстраняване;
- КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС – Оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система – 10 т. Оценка за план за изпълнение и управление на риска – 10 т. Оценка за качество при изпълнение на поръчката – 10 т. Техническа оценка – 100 т.
- ТОЛЛНЕТ АД, Чехия – участникът е предложен за отстраняване;
- СИЕЛА НОРМА АД – участникът е предложен за отстраняване;
- Обединение „ТЕЛЕТОЛ“ ДЗЗД – участникът е предложен за отстраняване;
- Консорциум „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“– Оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система – 5 т. Оценка за план за изпълнение и управление на риска – 5 т. Оценка за качество при изпълнение на поръчката – 10 т. Техническа оценка – 66,67 т.
Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лева без ДДС. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване изпълнителят ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните приходи.
Офертите ще бъдат отворени в 16.00 часа днес в зала 702 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура“ на бул. „Македония“ №3.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Николай Нанков: Още в края на следващата седмица можем да имаме избран изпълнител за ТОЛ системата, а в края на 2018 г. тя ще функционира

Министър Николай Нанков: Още в края на следващата седмица можем да имаме избран изпълнител за ТОЛ системата, а в края на 2018 г. тя ще функционира

29 Септември 2017 | 14:48 | Агенция "Фокус"
София. Още в края на следващата седмица можем да имаме избран изпълнител за ТОЛ системата, а в края на 2018 г. тя ще функционира. Това каза пред журналисти в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „От 2 седмици излизат кандидати за поръчката за ТОЛ системата. Излизат фалшиви протоколи. От другата седмица се отварят ценови оферти, така че още в края й можем да имаме избран изпълнител. Ако бъде обжалвана отново процедурата има вероятност да има забоксуване. Ще сме достатъчно настоятелни. Оптимист съм, че края на 2018 г. ще функционира ТОЛ система в България“, коментира Нанков. По думите му бъдещата избрана фирма ще е равно отдалечена от всички партии.
Той коментира и това, че през 2019 г. трябва да са стартирали с Кресненското дефиле. „Ще си изградим автомагистрала „Струма“, тежки съоръжения. Тунелът „Железник“ ще бъде най-голям. Виадуктите ще бъдат най-тежките съоръжения. Това ще е зрелостният изпит на нашите строители. Това ще бъде най-тежкият инфраструктурен обект, строен в България от пътна гледна точка“, каза още Николай Нанков.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Няма избран изпълнител в обществената поръчка за тол системата

АПИ: Няма избран изпълнител в обществената поръчка за тол системата

18 Септември 2017 | 18:59 | Агенция "Фокус"
София. Няма избран изпълнител в обществената поръчка за избор на изпълнител на тол системата. Агенция "Пътна инфраструктура" прави това уточнение по повод разпространена фалшива информация от нейно име и изпратен до медиите "документ" с фалшив подпис и печат. Това съобщиха от АПИ.
Утре председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов ще сезира ДАНС и останалите компетентни институции за разпространените фалшиви документи от негово име.
Работата на тръжната комисия продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Николай Ненков: С въвеждането на ТОЛ системата се предвижда и създаване на нови видове винетки

Министър Николай Ненков: С въвеждането на ТОЛ системата се предвижда и създаване на нови видове винетки

17 Септември 2017 | 10:03 | Агенция "Фокус"
София. С въвеждането на ТОЛ системата се предвижда и създаване на нови видове винетки – ежедневни и тридневни например. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в предаването "Тази неделя" по бТВ. Той заяви, че амбицията на ведомството е в края 2018 г. ТОЛ системата да бъде внедрена и да заработи, а още първата година от постъпленията, АПИ да има ресурс от почти 1 млрд. лв.
Нанков коментира "Фейсбук уволнението" на шефа на ДНСК Милка Гечева от страна на вицепремиера Валери Симеонов. Той отбеляза, че Валери Симеонов няма възможност да уволнява кадри на агенцията. По думите му предстоят разговори и ще се изясни ситуацията, но Гечева е добър професионалист и все още е на работа.
Нанков съобщи, че има четирима освободени служители за корупционни практики във ведомството, а неговото име е било използвано за упражняване на влияние.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Албания е връхлетяна от наводнения. 21 март 2018 година
Албания е връхлетяна от наводнения. 21 март 2018 година

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.