НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:24

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Грамота от кмета на Община Свищов Генчо Генчев и парична награда от 1000 лева получи един от пълните отличници на Стопанска академия

Велико Търново: Грамота от кмета на Община Свищов Генчо Генчев и парична награда от 1000 лева получи един от пълните отличници на Стопанска академия

26 Септември 2017 | 13:20 | Агенция "Фокус"
Свищов. Специална грамота от кмета на Община Свищов Генчо Генчев и парична награда от 1000 лева получи един от пълните отличници за миналата година на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“. Те бяха връчени по време на церемонията за откриването на новата учебна година във висшето заведение, каза в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново зам.-ректорът на Академията доц. д-р Николай Нинов. Той определи сътрудничеството между училището и местната администрация като изключително ползотворно и успешно. „Благодаря за всички усилия, които полага общинската администрация в лицето на кмета Генчо Генчев и неговите заместници, както и на д-р Кристиян Кирилов – председател на Общинския съвет за активното участие в академичния живот и подкрепата и разбирането, което срещаме от тях“, каза още доц. д-р Нинов.
Той коментира също, че бъдещите съвместни планове включват инициативи, свързани с привличането на чуждестранни студенти и инвеститори в града. Освен това подчерта, че Стопанска академия си партнира активно не само с Общината, но и с местния бизнес. „Ние търсим успешна формула, чрез която да подпомагаме и решаваме взаимните проблеми, а те са като навсякъде в страната – обезлюдаването на общината, миграцията на младите хора, липсата на нови работни места, големият брой кадри с висше образование, които могат да се реализират и т.н“, обобщи още зам.-ректорът и подчерта, че по тези въпроси се води постоянна дискусия.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: 48 деца от община Свищов са медалисти в традиционния лекоатлетически крос „Желю Замфиров”

Велико Търново: 48 деца от община Свищов са медалисти в традиционния лекоатлетически крос „Желю Замфиров”

26 Септември 2017 | 11:56 | Агенция "Фокус"
Свищов. 48 деца от община Свищов са медалисти в традиционния лекоатлетически крос „Желю Замфиров”. В състезанието се включиха общо 85 малчугани от 7 училища в региона, каза в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново зам.-кметът на Община Свищов Борислав Замфиров. Събитието се проведе в рамките на празниците Свищовски лозници 2017, на стадион „Академик”. „В зависимост от възрастта си децата бяха разпредени в четири групи. Първата беше за малчугани от първи до четвърти клас, втората – от пети до седми, третата – от осми до десети и в четвъртата влизаха най-големите – единадесетокласниците и дванадесетокласниците. През тази година дисциплините бяха така разпределени, че имаше къси и дълги дестинации за всяка една възраст. За по-малките те бяха съответно 60 и 200 метра, а за по-големите 100 и 800 метра“, обясни още Борислав Замфиров, който връчи призовете на отличените.
Четири деца си тръгнаха с по два златни медала. Това са Кристияна Чуколова, Неделя Самоковлиева, Яница Иванова и Димитър Петров. Другото спортно състезание, което се проведе в града през уикенда – турнир по хокей на трева за купата „Цветан Радославов“ също премина при голям успех. В него се включиха осем отбора на ученици от цялата страна, като представителите на Свищов бяха от Средно училище „Цветан Радославов“. На двата турнира присъстваха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанова, кметът на Велико Търново Даниел Панов, кметът на Свищов Генчо Генчев и председателят на ОбС – Свищов Кристиян Кирилов.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Акценти в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново

Акценти в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново

26 Септември 2017 | 10:20 | Агенция "Фокус"
Свищов. През изминалия уикенд Свищов беше празник. В града се проведоха традиционните тържества под надслов „Свищовски лозници“. Общината бе подготвила редица културни, музикални и спортни прояви, които бяха посетени от десетки жители и гости на града. В минутите на предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново ще Ви разкажем как преминаха двете основни спортни събития – лекоатлетическия турнир в памет на Желю Замфиров и състезанието по хокей за купата „Цветан Радославов“. Информацията ще получим от зам.-кмета на Община Свищов Борислав Замфиров.
Освен това днес в крайдунавския град гостува кампания за превенция на рака на гърдата. Тя се подкрепя активно от Общината, която осигурява мястото, на което се провеждат всички дейности. Повече за това кой и как може да се възползва от прегледите ще попитаме другият зам.-кмет на крайдунавската община Анелия Димитрова. И още в минутите на днешното издание ще Ви запознаем с това как започна академичната година в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов – висшето училище, което е един от основните партньори на Общината за подобряване на икономическия и културния живот в региона.
Водещ на предаването е Луиза Транчева. Номерът за връзка със студиото е 0885 303 375.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2018 г.
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.