НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:23

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Емилия Баева, зам.-кмет на Добрич: Във всички общински здравни заведения отоплителната система е преминала профилактика и функционира нормално

Д-р Емилия Баева, зам.-кмет на Добрич: Във всички общински здравни заведения отоплителната система е преминала профилактика и функционира нормално

12 Октомври 2017 | 13:43 | Агенция "Фокус"
Добрич. Във всички общински здравни заведения в Добрич отоплителната система е преминала профилактика и функционира нормално. Това заяви д-р Емилия Баева, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. В началото на есенно-зимния сезон д-р Баева е провела разговори с ръководствата на съответните търговски дружества. Общински здравни заведения са двата Диагностично-консултативни центъра (ДКЦ) - I и II, и Центърът за психично здраве (ЦПЗ) „Д-р Петър Станчев“. "Община град Добрич има съвсем малък дял в МБАЛ – Добрич, но тя функционира и като общинска болница. ДКЦ – I в момента е открита процедура за закупуване на нов котел", съобщи зам.-кметът. По думите ѝ сега използваният котел е твърде амортизиран и е възможно това да създаде опасност през отоплителния сезон. "С новия котел капацитетът на стария ще бъде разширен. И трите общински здравни заведения са с добра материално-техническа база", добави д-р Баева. Според нея са обезпечени с кадри ДКЦ – I и ЦПЗ. По думите ѝ тези здравни заведения имат и достатъчен бюджет. "В ДКЦ – II работят много пенсионери. Ако пенсионерите, които работят в нашите лечебни заведения, решат да се откажат, ние наистина ще имаме проблем с оказването на специализираната доболнична медицинска помощ. Просто в момента в ДКЦ – II работят повече пенсионери и там проблема с бюджета го знаем, че има дефицит. Там се дължат средства, но проблемът се решава поетапно така че и възнагражденията на персонала да се получават навреме и снабдяването с лекарства и консумативи да е навреме“, добави д-р Баева. Тя каза още, че при Домашния социален патронаж гумите на автомобилите са проверени и сменени, което е важно за есенно-зимния сезон, защото това е мобилна услуга по домовете на гражданите, които я ползват.
Жулиета НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас призова за свикване на международна конференция, посветена на мира в Близкия изток, по време на свое обръщение към Съвета за сигурност на ООН. 20 февруари 2018 г.
Президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас призова за свикване на между...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.