НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:11

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Остава в сила „Синята зона“ в града по решение на Административния съд

Сливен: Остава в сила „Синята зона“ в града по решение на Административния съд

29 Ноември 2017 | 09:28 | Агенция "Фокус"
Сливен. Остава в сила „Синята зона“ в Сливен по решение на Административния съд. С Решение № 200 от 24 ноември тричленен състав на Административен съд – Сливен се произнесе по административно дело № 121 по описа на съда за 2017 г., образувано по протест на Окръжна прокуратура Сливен и жалби на граждани срещу Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на МПС на територията на Община Сливен, съобщиха от пресцентъра на съда.
С решението си съдът отхвърля протеста на Окръжна прокуратура Сливен и жалбите на граждани от град Сливен и град Димитровград срещу Наредбата, приета с решение № 411 на Общински съвет – Сливен по т.10 от Протокол № 13/29.09.2016 г., като неоснователни.
Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховен административен съд на Република България в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Намалено е действието на „Синята зона“ в града

Сливен: Намалено е действието на „Синята зона“ в града

9 Ноември 2017 | 10:39 | Агенция "Фокус"
Сливен. Намалено е действието на „Синята зона“ в Сливен, съобщиха от „Градска мобилност“. Работното време на „Синя зона“ е променено и вече е от 09.00 до 17.00 часа. Досега работното време беше от 08.00 до 18.00 часа.
На страницата на Община Сливен е публикувана промяната на Наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен изменена и допълнена с решение № 865/17.10.2017 г., където е посочено новото работно време на „Синя зона“ град.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стефан Радев, кмет на Сливен: Предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители на паркирането в „Синята зона”

Стефан Радев, кмет на Сливен: Предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители на паркирането в „Синята зона”

18 Септември 2017 | 12:16 | Агенция "Фокус"
Сливен. Предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители на паркирането в „Синята зона”. Това каза пред Радио „Фокус“ – Сливен кметът на Община Сливен Стефан Радев. „Постепенно се налагат правилата и имаше достатъчно време за адаптиране”, подчерта той. По думите му, се прави последен компромис към гражданите за налагането на санкции, тъй като голяма част от тях са подали заявления за издаване на стикери за преференциално паркиране по постоянен адрес в последния ден на изминалия месец. Срокът за издаване на въпросните стикери е 14 дни след подаване на Заявление по образец.
Номер 1344 е заработил нормално и е започнал да отчита приходи към общината, с изключение на проблем възникнал от страна на част от абонатите на Виваком. Системата не е приемала заплащане чрез СМС от клиенти на Виваком, които към момента имат просрочени фактури. ОП „Градска мобилност“ е алармирала БТК АД за възникналият проблем, от където са уверили че ще работят по премахването на тази пречка, каза още Радев.
По думите му, на новосъздадената улица пред Съдебната палата паркингът е номериран и ще бъде ползван за служебни нужди от съдебната палата и община Сливен. На него ще бъдат паркирани автомобили, които отговарят на чл.7а, а именно: освобождават се от заплащане на цена за услуга по чл.5 ал.1 МПС на държавни институции, община и други организации на бюджетна издръжка, на които при необходимост и при възможност се отреждат служебни паркоместа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Терористичен акт и заложническа ситуация във френския град Требе. 23 март 2018 година
Терористичен акт и заложническа ситуация във френския град Требе. 23 март 2018 г...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.