НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:45

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

„Московский комсомолец“: Опитът за преврат в Луганската народна република: Експерт предвижда развитието на събитията

„Московский комсомолец“: Опитът за преврат в Луганската народна република: Експерт предвижда развитието на събитията

22 Ноември 2017 | 05:31 | Агенция "Фокус"
Луганск. Въоръжените мъже и танковете по улиците на Луганск повдигнаха множество въпроси. Кой против кого противостои в столицата на ЛНР? Ръководителят на републиката Игор Плотницки уверява, че истината е на негова страна, а отправеният в оставка ръководител на местното МВР Игор Корнет се е опитал да разклати ситуацията в ЛНР. Уволненият министър, напротив, уверен е, че правият е той: в администрацията на ръководителят на републиката са се притаили изменници. И сътрудниците на Плотницки го заблуждават, всъщност те работят за Украйна. За това как може да завърши това противостояние, руското издание „Московский комсомолец“ попита експерта Борис Рожин от Центъра за военно-политическа журналистика.
„Ситуацията е свързана с борбата за властови пълномощия и контрола над икономическите потоци. Конфликтът се развива още от октомври, а е свързан с това, че МВР е препятствало редица схеми на украинския олигарх Курченко, който още има влияние в ЛНР. Всичко това напомня на събития с двугодишна давност, когато бившият ръководител на Министерството на отоплението, енергетиката и въглищната промишленост Дмитрий Лямин влезе в конфликт с властите на републиката. Тогава ситуацията беше разрешена чрез Москва“.
„Според мен, събитията в ЛНР могат да завършат по два начина – или Корнет ще бъде смачкан, или ще бъде намерен компромис. Не е изключено и този път да се наложи намеса на Москва, тъй като тя не е заинтересована във вътрешни конфликти в републиката. Вероятността да бъде махнат Плотницки е доста по-малка. Той има сериозен гарант – подписът под Минските съглашения, на които Москва възлага големи надежди“.
Превод и редакция: Иван Христов


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Естония празнува 100 години от обявяването на независимостта си - 25 февруари 2018 година
Естония празнува 100 години от обявяването на независимостта си - 25 февруари 20...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.