НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:55

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пазарджик: Окръжният съд остави в ареста мъжа, причинил смъртта на 1-годишно дете

Пазарджик: Окръжният съд остави в ареста мъжа, причинил смъртта на 1-годишно дете

27 Ноември 2017 | 16:07 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Окръжен съд – Пазарджик остави в ареста 27-годишния Светослав Йорданов, който е обвинен за това, че е причинил смъртта на 1-годишно дете, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. По време на съдебното заседание прокурорът по делото Таня Мадина каза, че са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по член 116 от Наказателния кодекс, а именно - умишлено убийство.
Тя изложи събраните по делото факти, че детето Рашко е било оставено на Йорданов да го гледа, тъй като майката Мариана проституира и е излязла от апартамента на улица „Рила“ в Пазарджик. Детето е плачело и, за да го накара да замълчи обвиняемият го е ударил няколко пъти с шамари по лицето, след това го е блъснал в ръба на спалнята и му е нанесъл няколко удара с юмруци по главата. Детето е заспало и той не е могъл да го събуди, след това е извикал линейка, която да го закара в болница. Прокурорът посочи, че причина за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма.
Според медицинската експертиза смъртта е настъпила малко преди детето да бъде докарано в болницата. В експертизата е посочено също, че то е имало и други травми – гръдна, коремна и по крайниците, имало е и разкъсване на кухината в областта на гръдния кош, което е свидетелство за това, че е било малтретирано. Според заключението на медиците при такива травми смъртта е можело да настъпи от 1 минута до 1 час, след получаването им. Прокурор Мадина посочи също, че Светослав Йорданов е осъждан 4 пъти и е освободен точно преди една година, след изтърпяно наказание лишаване от свобода. Съдия Александър Александров наложи постоянна мярка задържане под стража на Йорданов и определи, че при постъпване на жалба от неговата защита делото ще се гледа на 5 декември от 10 часа от Апелативен съд-Пловдив.
Ваня НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Окръжният съд ще гледа мярката за неотклонение на мъж, причинил смъртта на 1-годишно дете

Пазарджик: Окръжният съд ще гледа мярката за неотклонение на мъж, причинил смъртта на 1-годишно дете

27 Ноември 2017 | 14:37 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Окръжният съд ще разгледа искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 27-годишен мъж от Пазарджик, който е обвинен за това, че на 23 ноември умишлено е причинил смъртта на 1-годишно дете. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Маринела Георгиева от администрацията на съда. Тя добави, че съдебното започва в 15.00 часа.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Повдигнаха обвинения на майката и мъжа, с когото тя е съжителствала след смъртта на 1-годишното дете в града (ОБЗОР)

Пазарджик: Повдигнаха обвинения на майката и мъжа, с когото тя е съжителствала след смъртта на 1-годишното дете в града (ОБЗОР)

25 Ноември 2017 | 21:01 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Момченце на 1 година почина в Пазарджик след нанесен побой. Полицията задържа майката на детето и мъжът, с когото тя е съжителствала. По разследването работят служители от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик и колегите им от полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток”. Говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов коментира, че момченцето е постъпило в Центъра за спешна медицинска помощ в безпомощно състояние и след това е починало като лекарите са подали сигнал за това в полицията. „Направената аутопсия е установила, че смъртта е настъпила в резултат на травма в областта на главата. Незабавно са задържани майката на детето – 30-годишна жена от пловдивското село Триводици и 27-годишен мъж от Пазарджик, с който тя съжителствала. В хода на разследването е изяснено, че жената често оставяла детето на приятеля си. Момченцето обаче силно зависимо от нея плакало често. За да го накара на млъкне афектираният мъж използвал жесток метод, като нанесъл удари в областта на главата на бебето. Всички действия на разследващите са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град“, допълни Стоянов. Той каза също,че магистратите са удължили срока на задържане на мъжа и жената със 72 часа. Говорителят на Окръжна прокуратура – Пазарджик Пламен Пантов коментира случая с починалото дете на 1 година като отбеляза, че вече има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура. Той обясни, че делото е за убийство по член 116 от Наказателния кодекс на малолетно дете. Има задържани две лица, повдигнати им са обвинения, те са задържани за 72 часа. Назначени са експертизи, които да определят вида и характера на нанесените травми на починалото дете. „Вследствие на изготвянето им ще имаме по-голяма яснота за това как да процедираме, останалото на този етап е следствена тайна“, обясни Пантов. На въпрос дали има самопризнания от страна на мъжа, ударил детето, Пантов обясни, че е много рано да се дават каквито и да било коментари, защото експертите ще кажат кое увреждане от какво е получено и може ли да бъде получено по един или по друг начин, както се твърди от задържаните лица. Той не пожела да коментира и въпроса за това дали причина за смъртта на детето е една или са множество травми. „Това ще преценят медиците. Обвинението спрямо двамата задържани – мъж и жена, е за умишлено убийство“, коментира Пантов.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Задържаните мъж и жена по случая за смъртта на дете на 1 година са обвинени в умишлено убийство

Пазарджик: Задържаните мъж и жена по случая за смъртта на дете на 1 година са обвинени в умишлено убийство

25 Ноември 2017 | 15:38 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. По случая с починалото дете на 1 година в Пазарджик има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пазарджик, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик говорителят на Окръжна прокуратура-Пазарджик Пламен Пантов. Той обясни, че делото е по член 116 от Наказателния кодекс - за убийство на малолетно дете. Повдигнати са обвинения на мъжа и жената, задържани за 72 часа по случая. Назначени са експертизи, които да определят вида и характера на нанесените травми на починалото дете. „Вследствие на изготвянето им ще имаме по-голяма яснота за това как да процедираме, останалото на този етап е следствена тайна“, обясни Пантов. На въпрос дали има самопризнания от страна на мъжа, ударил детето, Пантов обясни, че е много рано да се правят каквито и да било коментари, защото предстои експертите да кажат кое увреждане от какво е получено и може ли да бъде получено така, както се твърди от задържаните лица. Той отказа да коментира и въпроса за това дали причина за смъртта на детето е една или са множество травми. „Това ще преценят медиците. Обвинението спрямо двамата задържани – мъж и жена, е за умишлено убийство“, коментира Пантов.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Травма на главата е довела до смъртта на едногодишното дете в града, според аутопсията

Пазарджик: Травма на главата е довела до смъртта на едногодишното дете в града, според аутопсията

25 Ноември 2017 | 10:02 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Травма в областта на главата е довела до смъртта на едногодишното дете в Пазарджик, според резултатите от аутопсията. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Продължава работата на полицията и прокуратурата по случая. Мирослав Стоянов обясни, че по разследването работят служители от сектор „Криминална полиция” при Районно управление на МВР-Пазарджик и колегите им от полицейския участък в квартал „Изток” в града.
„Момченцето е постъпило в Центъра за спешна медицинска помощ в безпомощно състояние и е починало. Направената аутопсия е установила, че смъртта е настъпила в резултат на травма в областта на главата. Незабавно са задържани майката на детето – 30-годишна жена от пловдивското село Триводици и 27-годишен мъж от Пазарджик, с когото тя съжителствала. В хода на разследването е изяснено, че жената често оставяла детето на приятеля си. Момченцето, обаче, силно зависимо от нея, плакало често. За да го накара на млъкне, афектираният мъж използвал жесток метод, като нанесъл удари в областта на главата на бебето. Всички действия на разследващите са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град“, допълни Стоянов.
Той каза също,че магистратите са удължили срока на задържане на мъжа и жената със 72 часа. Работата по пълното изясняване на случая продължава, образувано е полицейско производство.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Естония празнува 100 години от обявяването на независимостта си - 25 февруари 2018 година
Естония празнува 100 години от обявяването на независимостта си - 25 февруари 20...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.