НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:23

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Здравко Костадинов, председател на ГЕРБ-Сливен: Групата на партията в Общинския съвет иска да запази дейността на Центъра за кожни и венерически заболявания

Здравко Костадинов, председател на ГЕРБ-Сливен: Групата на партията в Общинския съвет иска да запази дейността на Центъра за кожни и венерически заболявания

20 Октомври 2017 | 17:04 | Агенция "Фокус"
Сливен. Групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Сливен иска да запази дейността на Центъра за кожни и венерически заболявания, защото Сливен е рисков район и дейността му трябва да продължи. Това съобщи пред журналисти председателят на на общинската структура на ГЕРБ – Сливен Здравко Костадинов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. „Ние никога не сме искали да закрием дейността на този център. Напротив. Според нас правилно е Центърът за кожни и венерически заболявания да стане част от областната болница, като искаме да запазим дейността му, както и лекарите и персонала“, заяви Костадинов.
Той допълни, че трябва да се предприемат сериозни мерки. „Финансовото състояние на дружеството е трагично, а загубите през 2016 са над 110 000 лв. В това му състояние рискуваме някой от кредиторите да предяви претенции към сградата и активите. Ако Общински съвет ликвидира центъра, то активите и сградата ще останат общинска собственост, която да се ползва от болницата“, коментира още Костадинов. Той допълни, че през следващият месец отново ще се наложи да се водят преговори с областната болница за подписване на договор за лекарства и медицински дейности, от което МБАЛ „Иван Селимински“ трупа загуби.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Центърът за кожно-венерически заболявания да бъде ликвидиран предлага кметът Стефан Радев

Сливен: Центърът за кожно-венерически заболявания да бъде ликвидиран предлага кметът Стефан Радев

7 Октомври 2017 | 16:31 | Агенция "Фокус"
Сливен. Центърът за кожно-венерически заболявания да бъде ликвидиран предлага кметът на Сливен Стефан Радев. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Вместо отделно лечебно заведение, собственост на общината, кметът предлага в областната болница да бъде разкрито отделение за лечение на кожни заболявания и болести предавани по полов път. Община Сливен вече се е ангажирала да поеме задълженията на центъра към областната болница, за да може диспансерът да сключи договор и да продължи работа още един месец. Управителят на общинското лечебно заведение д-р Мая Миланова съобщи, че от началото на месеца центърът няма договор за лекарства и медицински дейности с областната болница „Д-р Иван Селимински“ заради натрупани задължения. Над 35 хил. лв. дължи диспансерът на областната болница. От началото на месеца лечебното заведение работи без договор, лекарите са били принудени да върнат лекарствата на болничната аптека и да прекратят приема на пациенти. След преговори с принципала на лечебното заведение – Общинския съвет, кмета на общината и изпълнителния директор на областната болница д-р Васислав Петров се стигна до споразумение Община Сливен като собственик да разплати задълженията на диспансера към болница „Д-р Иван Селимински“.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: До края на деня ще стане ясна съдбата на Центъра за кожно венерически заболявания

Сливен: До края на деня ще стане ясна съдбата на Центъра за кожно венерически заболявания

4 Октомври 2017 | 12:22 | Агенция "Фокус"
Сливен. Съдбата на Центъра за кожно венерически заболявания в Сливен ще стане ясна до края на деня. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен управителят на общинското лечебно заведение д-р Мая Миланова. От началото на месеца Центърът няма договор за лекарства и медицински дейности с областната болница „Д-р Иван Селимински“ заради натрупани задължения. Над 35 хил. лв. дължи диспансерът на областната болница. От началото на месеца лечебното заведение работи без договор, лекарите са били принудени да върнат лекарствата на болничната аптека и да прекратят приема на пациенти. След преговори с принципала на лечебното заведение – Общинския съвет, кмета на Общината и изпълнителния директор на областната болница д-р Васислав Петров се е стигнало до споразумение Община Сливен като собственик да поеме ангажимент да разплати задълженията на диспансера към болница „Д-р Иван Селимински“. До края на деня кметът Стефан Радев ще изпрати писмо до управителя на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров, поясни председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Така Центърът ще може да подпище анекс към договора с областната болница с дата 31 октомври 2017 година. "Очаква се и предложение от общинска администрация до Общинския съвет за бъдещето на Кожно-венерическия Център в Сливен", уточни Митев. Центърът е единственото лечебно заведение в областта, което лекува кожни и венерически заболявания. Сливен е един от най-засегнатите от болести, предавани по полов път в страната. През последните години рязко се е увеличил броят на болните от сифилис, като силно са зачестили и случаите на вроден какъв, предимно при представители на ромската общност.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер проведе обща пресконференция с македонския премиер Зоран Заев. 25 февруари 2018 г.
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер проведе обща пресконференция с македонския пр...

ВИДЕО
"Klix.ba"(Босна и Херцеговина): Вълк се появи на пътя във виелица край Източни Д...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.