НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:40


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Йордан Илиев, ОП „Старинен Пловдив“: Обединяването на ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ дава възможност културата, историята и туризмът да си подадат ръка

Йордан Илиев, ОП „Старинен Пловдив“: Обединяването на ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ дава възможност културата, историята и туризмът да си подадат ръка

20 Януари 2018 | 18:46 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Обединяването на ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ в една институция дава възможност културата, историята и туризмът да си подадат ръка. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив директорът на новосформираното Общинско предприятие „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев. Според него случилото се обединение е много добър ход. „Немислимо е да разглеждаме Стария град на Пловдив извън туризма, който се развива тук. Всъщност, Старият град представлява една забележителност, която е главният притегателен център за туристите и светиня за пловдивчани“, коментира Илиев. Според него един от плюсовете на обединението между ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ е новата система за продажба на билети.
„Преди едното звено е продавало билетите, а другото звено е продавало информационна услуга. Това е затруднявало до известна степен желаещите да закупят билети. Все пак, гледайки туриста или посетителите, ние трябва да ги улесним максимално, да ги привлечем и те по най-лесния и достъпен начин да могат да дадат своята лепта, да купят своя билет. Целта е този туристически продукт да бъде усвоен, да има някакъв резултат от него. И благодарение на това обединение между двете структури, на всички тези неща, ние всъщност улесняваме много повече работата както на самите звена, така и на самите посетители, искащи да закупят продукта“, коментира още директорът на ОП „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: С над 100 000 лв. повече са приходите от туризъм и от Общинския институт „Старинен Пловдив“ през 2017 г. в сравнение с 2016 г.

Пловдив: С над 100 000 лв. повече са приходите от туризъм и от Общинския институт „Старинен Пловдив“ през 2017 г. в сравнение с 2016 г.

20 Януари 2018 | 15:17 | Агенция "Фокус"
Пловдив. През 2016 година приходите от туризма и от Общинския институт „Старинен Пловдив“ са в рамките на 390 000 лева, докато през 2017 година те са достигнали 492 000 лева, което е значителен ръст. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив директорът на новосформираното Общинско предприятие „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев. „Имаме няколко идеи за увеличаване на туристическия поток към Стария град на Пловдив. Първото, което е най-важно, подали сме документи за получаване на туроператорски лиценз, който до два месеца трябва да бъде готов. Другото важно нещо за нас е интернет продажбата на билети. С една много известна компания водим преговори и до няколко месеца ще бъде реализирана продажбата на нейни билети и наша реклама. Изключително важно нещо е и продажбата на билети и рекламата в международни сайтове. Може да покажем какво представлява Стария град с агресивен маркетинг в чуждестранни сайтове. Ние имаме и разполагаме с голямо богатство, но това богатство трябва да бъде изведено на пазара“, смята Йордан Илиев.
Директорът на ОП „Старинен Пловдив“, който встъпи в длъжност преди седмица, разказа, че вече се е запознал с колегите си. „Радвам се, че тук има добри специалисти, има хора, които разбират и които могат да бъдат до голяма степен от полза с познанията си. Така че, колективът ми направи добро впечатление. Надявам се да се сработим и в бъдеще време да постигнем добри резултати“, коментира Йордан Илиев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Доналд Тръмп. Ким Чен-ун. 25 май 2018 г.
Доналд Тръмп. Ким Чен-ун. 25 май 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.