НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Йордан Илиев, ОП „Старинен Пловдив“: Обединяването на ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ дава възможност културата, историята и туризмът да си подадат ръка

Йордан Илиев, ОП „Старинен Пловдив“: Обединяването на ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ дава възможност културата, историята и туризмът да си подадат ръка

20 Януари 2018 | 18:46 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Обединяването на ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ в една институция дава възможност културата, историята и туризмът да си подадат ръка. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив директорът на новосформираното Общинско предприятие „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев. Според него случилото се обединение е много добър ход. „Немислимо е да разглеждаме Стария град на Пловдив извън туризма, който се развива тук. Всъщност, Старият град представлява една забележителност, която е главният притегателен център за туристите и светиня за пловдивчани“, коментира Илиев. Според него един от плюсовете на обединението между ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ е новата система за продажба на билети.
„Преди едното звено е продавало билетите, а другото звено е продавало информационна услуга. Това е затруднявало до известна степен желаещите да закупят билети. Все пак, гледайки туриста или посетителите, ние трябва да ги улесним максимално, да ги привлечем и те по най-лесния и достъпен начин да могат да дадат своята лепта, да купят своя билет. Целта е този туристически продукт да бъде усвоен, да има някакъв резултат от него. И благодарение на това обединение между двете структури, на всички тези неща, ние всъщност улесняваме много повече работата както на самите звена, така и на самите посетители, искащи да закупят продукта“, коментира още директорът на ОП „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йордан Илиев, ОП „Старинен Пловдив“: Старият град на Пловдив е национално богатство и ние трябва да го съхраним

Йордан Илиев, ОП „Старинен Пловдив“: Старият град на Пловдив е национално богатство и ние трябва да го съхраним

20 Януари 2018 | 14:06 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Старият град на Пловдив е национално богатство и ние трябва да го съхраним. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив директорът на новосформираното Общинско предприятие (ОП) „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев. По думите му през последните пет години се отчита устойчив растеж в броя на туристите, посетили архитектурно-историческия резерват в Пловдив.
„Това е плод на една дълготрайна и усилена работа. Тази дейност е започнала още от колегите ми далече преди мен, тя няма да свърши с мен, тя ще продължи и след мен. Работата ни в Стария град на Пловдив представлява все едно да посеем едно семенце, което през годините расте – от един то трябва бъде полято, от друг оплевено, а от трети наторено, за да може години по-нататък да даде своите плодове. То ще даде своите плодове, то ги и дава. Има един устойчив растеж, който се забелязва. Направихме диаграма, обхващаща периода 2012-2017 година. Там ясно личи как през годините се отчита все по-голям ръст на туристите, по-голям ръст на продажбата на билети и съответно на приходите за Община Пловдив“, посочи Йордан Илиев. Той коментира, че най-голям е ръстът през последните две години, като през 2016-та Старият град на Пловдив е посетен от 102 000 души, а през 2017-та – от 112 000 души.
Във връзка с достъпа на автомобили и паркирането в Стария град, директорът на ОП „Старинен Пловдив“ посочи, че режимът на пропускане на превозни средства в архитектурно-историческия резерват се определя от друга институция. „Мога да се ангажирам с личното ми мнение по въпроса. Аз лично съм се отказал от пропуск за Стария град, оставям автомобила си долу в подножието и се качвам пеша. Вече кой и как сам може да интерпретира и да избира дали да има достъп с автомобила си в Стария град. Смятам, че това вече е донякъде въпрос както на личен избор, така и на морална гледна точка. Най-лесно е заради едно мимолетно улеснение, ние да попречим на растежа на онова цвете или растение, което ви казах, че трябва отгледаме, за да може в един момент да оберем плода“, коментира Йордан Илиев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Юлия Скрипал с първо заявление, откакто излезе  от кома. 23 май 2018 година
Юлия Скрипал с първо заявление, откакто излезе от кома. 23 май 2018 година

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.