НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: Тази година ще започнем реализацията на четири големи обекта по Оперативна програма „Региони в растеж“

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: Тази година ще започнем реализацията на четири големи обекта по Оперативна програма „Региони в растеж“

13 Февруари 2018 | 15:24 | Агенция "Фокус"
Петрич. Тази година Община Петрич ще започне реализацията на четири големи обекта по Оперативна програма „Региони в растеж“. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Минка Салагьорова, заместник-кмет на Община Петрич. Това са гимназията в Петрич, училище „Гоце Делчев“, училище „Никола Вапцаров“ и една детска градина. „Освен това в поименния списък са предвидени 165 хиляди лева за ремонт на други две училища – в едно средищно училище в село Коларово, а също така и ремонт на покрива на Обединен детски комплекс“, каза още Салагьорова. По думите ѝ отделно за текущи ремонти, извън поименният списък, са заделени за детските градини 219 900 лева. „Допълнително предвиждаме да завършим и климатизацията на детските градини, която видяхме, че е едно успешно начинание от мината година“, отбеляза Салагьорова.
"Предвиждаме тази година да започнем изграждането на нов сондаж на река Струмешница", посочи също Минка Салагьорова. Тя обясни, че това се налага, тъй като старите сондажи са амортизирани и е необходима тяхната подмяна. „Освен това по време на сесията, на която се прие Бюджет 2018 година на Община Петрич бе предложено довеждащия водопровод и изграждането на нов резервоар да са обекти с първостепенно значение, с които всъщност ще кандидатстваме пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране“, каза още Салагьорова. Тя добави, че така ще може да се направи едно цялостно решаване на проблемите и ще се осигури нормалният дебит на питейна вода за града.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: Предстои укрепване на свлачището по пътя Кърналово – Дреново

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: Предстои укрепване на свлачището по пътя Кърналово – Дреново

13 Февруари 2018 | 14:25 | Агенция "Фокус"
Петрич. С външно целево финансиране предстои да бъде укрепено свлачището по пътя Кърналово – Дреново. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Минка Салагьорова, заместник-кмет на Община Петрич. По думите ѝ е предвидено изграждане на подпорна стена и нов водосток, който да обхване повърхностните води, които са причина за това пропадане на пътя.
„Решението за целевото финансиране е на Министерски съвет и в момента ни предстои да направим процедурите по възлагането на обществената поръчка“, каза още Салагьорова. Тя добави, че през 2018 година най-големите и значими обекти за Община Петрич през тази година ще са тези, които ще бъдат финансирани по оперативните програми с европейско финансиране.
„На първо място това ще са обектите от образователната инфраструктура, след това - санирането на обществените сгради. Естествено - и градския парк, за който тече процедурата за избор на изпълнител и съответно тази година се надявам, както е по план-график, да започнем изграждането на двете инсталации на депото, които са по проект по Оперативна програма „Околна среда“, подчерта заместник-кметът на Петрич Минка Салагьорова.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Италия почита паметта на жертвите на срутването на мост в Генуа. 17 август 2018 г.
Италия почита паметта на жертвите на срутването на мост в Генуа. 17 август 2018 ...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.