НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:07


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Поетапно започва да работи нова схема за контрол на поддържането на чистотата в града

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Поетапно започва да работи нова схема за контрол на поддържането на чистотата в града

23 Февруари 2018 | 14:18 | Агенция "Фокус"
Добрич.. Поетапно започва да работи нова схема за контрол на поддържането на чистотата в града. Това съобщи в интервю за Радио „Фокус” – Варна кметът на Добрич Йордан Йорданов. „Още преди време заявих, че бих искал да бъде направена реформа в сметосъбирането и почистването на улици. Схемата вече започва да работи поетапно. Разликата отпреди е, че има нови райони. Повече ще бъдат обособените зони, но всяка с по-малка площ. Целта е ръководителите на фирмата да могат по-лесно да ръководят дейностите и за да може общината по-лесно да ги контролира. Въвеждат се нови да ги наречем двустранни протоколи, които задължително се подписват от фирмата изпълнител или ръководителя на съответната зона. Подпис се полага и от еколозите на общината. Правят се ежедневни снимки, прилагат се към протокола и се изчислява дейността, извършена примерно от 8,00 сутринта до 20,00 вечерта. По този начин има двустранен процес – от ръководителя на района и от еколога на общината. В този случай няма как някой да подаде неверни данни. Първо се прави обход на съответните райони и тогава се създават съответните протоколи. Тези протоколи се подават в Общината, прави се отчет и чак тогава предстои заплащане“, каза кметът. Според него като че ли по-често се използва стандартната линия за подаване на сигнали, вместо така наречения зелен телефон. „Дори и там хората подават своите „зелени“ сигнали. Подават се сигнали за премахване на дървета, за изграждане на зелени зони. Мисля, че гражданите в последните две години се научиха много добре и знаят много добре каналите, които да ползват. И в Общината, и на сайта ѝ има карта, която може да се ползва, и във Фейсбук, и по електронната поща, достатъчно много канали имаме за връзка с гражданите. Начините за контакт вече се наложиха трайно в нашето ежедневие като и мисля, че това работи много добре“, коментира Йордан Йорданов.
Жулиета НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Общинската полиция в града все още е в етап на подготовка

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Общинската полиция в града все още е в етап на подготовка

23 Февруари 2018 | 12:48 | Агенция "Фокус"
Добрич. Общинската полиция в града все още е в етап на подготовка. Това съобщи в интервю за Радио „Фокус” – Варна кметът на Добрич Йордан Йорданов. „В краен етап е процедурата за избор на общинска полиция. Конкурсът се провежда от МВР и те провеждат всички негови етапи и определят допустимостта на всички кандидати. На този етап не сме уведомени, че има избрани служители за общинска полиция, тъй като мисля, че предстои още един етап до завършване на самата процедура. На първо време екипът ще бъде от седем плюс един човек – един ръководител и седем служители, които образно казано ще бдят за спокойствието и сигурността на гражданите. За да изведем приоритетите в работата първо искаме да има действаща общинска полиция. Все още не са провеждани разговори с МВР как ще бъдат организирани дейностите по приоритети. Но най-важното за мен е така наречената общинска полиция да има възможност да обикаля по квартали и по места, където към момента малката структура на МВР няма възможност да вземе отношение“, каза Йордан Йорданов. По думите му на второ място ще се следи за движението по пътищата, за сигурността и не на последно място и едно най-важните неща – ще се контролират проявите на вандализъм.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: До средата на 2019 година целият град ще има напълно нова визия

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: До средата на 2019 година целият град ще има напълно нова визия

23 Февруари 2018 | 11:51 | Агенция "Фокус"
Добрич. До средата на 2019 година целият град ще има напълно нова визия. Това заяви в интервю за Радио „Фокус” – Варна кметът на Добрич Йордан Йорданов. „Сигурен съм, че ако тръгнем да изброяваме какво ни предстои в инфраструктурен план, няма да ни стигне времето, но накратко бях казал преди време, че до средата на 2019 г. целият град трябва да има тотално нова визия. И продължавам да държа на тези думи, защото в първата половина на 2018 година много активно се работи върху водния цикъл и съпътстващите дейности. Много от блоковете не само по Националната програма за прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, но и по други програми, включително „Региони в растеж“, са вече пред завършване. Много инфраструктурни неща, като тротоари, едно от нещата, които сме обещали преди две години. Тротоарите са на дневен ред. Голяма част, може би около 5 - 6-км тротоарна мрежа ще бъде тотално обновена, включително и екосистемата. Разбирайте някъде ще отпаднат дървета, другаде ще бъдат засадени. Предстоят ни изключително много строителни дейности. Като тук е моментът, разбира се винаги не пропускам да отбележа, че трябва да сме по-търпеливи и да бъдем толерантни, тъй като ще има много затворени улици, много допълнителни ремонти. Тук трябва да включим и периода след самия воден цикъл и даже паралелно преасфалтирането на пътища и улици“, каза кметът на града. Йордан Йорданов добави, че предстои също обновяване на сгради на училища и детски градини през тази година. Три училища са включени и няколко детски градини за прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградите. „Доста богата строителна програма ни предстои. Не само през първата, но и през втората половина на годината и през следващата“, каза още кметът на Йорданов.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев и Алексис Ципрас след подписването на договора за името в Преспа - 17 юни 2018 година
Зоран Заев и Алексис Ципрас след подписването на договора за името в Преспа - 17...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.