НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:06


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Златарица Пенчо Чанев: Нивата на реките и язовирите на територията на общината се следят постоянно

Кметът на Златарица Пенчо Чанев: Нивата на реките и язовирите на територията на общината се следят постоянно

13 Март 2018 | 17:33 | Агенция "Фокус"
Златарица. Нивата на реките и язовирите на територията на община Златарица се следят постоянно. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Златарица Пенчо Чанев. Той посочи, че предвид валежите и снеготопенето по високо разположените райони язовирите се източват периодично. Нивата им се следи постоянно. Речните нива също се наблюдават. Коритата са почистени и проводимостта е добра. „Въпреки това винаги съществува риск да се случи нещо. Може някое дърво да запречи и да създаде тапа. Разбира се, не може на всеки мост да има човек 24 часа, но обикаляме периодично и наблюдаваме. Разчитаме много и на хората да ни информират, ако забележат повишаване на речните нива или други опасности“, посочи кметът на Златарица Пенчо Чанев.
От юг на север през града преминава река Златаришка, която е десен приток на река Веселина.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Златарица Пенчо Чанев: Лошо е състоянието на третокласната пътна мрежа на територията на общината след зимното почистване

Кметът на Златарица Пенчо Чанев: Лошо е състоянието на третокласната пътна мрежа на територията на общината след зимното почистване

13 Март 2018 | 14:40 | Агенция "Фокус"
Златарица. Лошо е състоянието на третокласната пътна мрежа на територията на община Златарица. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Златарица Пенчо Чанев. Той посочи, че след зимното почистване са се образували нови дупки в асфалта. Най-лошо е състоянието на пътната настилка в участъка Златарица – Горско ново село – Джулюница.
„Този път не е правен от години. Вече дори не може да се нарече път. Това са просто някакви дупки в полето“, посочи Пенчо Чанев. Той допълни, че независимо от увеличението на винетките преди повече от година, участъци от третокласната пътна мрежа на територията на общината не са правени.
„Тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обеща,че увеличението от винетки ще бъде около 200 млн. лева и с тези средства ще се извършват ремонти на третокласните и второкласните пътни мрежи, но ние не сме ги видели, макар че втора година плащаме скъпи винетки“, допълни Пенчо Чанев. Той посочи, че за разлика от третокласната пътна мрежа, четвъртокласната е в добро състояние. Всяка година се отделят средства за изкърпване на дупки и възстановяване на банкети и канавки.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Юлия Скрипал с първо заявление, откакто излезе  от кома. 23 май 2018 година
Юлия Скрипал с първо заявление, откакто излезе от кома. 23 май 2018 година

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.