НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:25


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Окръжният съд остави в ареста Габриела Медарова по обвинението за причиняване на лека телесна повреда

Пловдив: Окръжният съд остави в ареста Габриела Медарова по обвинението за причиняване на лека телесна повреда

22 Май 2018 | 17:41 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжен съд – Пловдив остави в ареста Габриела Медарова, обвинена за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на нейна връстница. Това съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. Съдът отмени като незаконосъобразно определението на Районен съд – Пловдив от 18 май 2018 г., с което е постановена мярка за неотклонение „подписка“ спрямо Габриела Медарова. Окръжният съд приема, че от доказателствата по делото се установява наличието на обосновано предположение, че Габриела Медарова е извършила престъплението, в което е обвинена. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или пробация.
Не е налице опасност Габриела М. да се укрие, но е налице реална опасност, в случай на по-лека мярка, тя да извърши друго престъпление. Тази опасност се извежда от доказателствата по делото, които сочат по-висока от обичайната за това престъпление обществена опасност на деянието и дееца. В подкрепа на този извод е и поведението на обвиняемата след деянието. В присъствието на полицейски служители тя е отправила спрямо една от свидетелките по делото заплаха, че ще й се случи същото, но е била възпряна да изпълни заканата си от друг свидетел.
Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.
21-годишната Габриела Медарова нашумя с това, че преди месец блъсна с джипа на приятеля си 10 автомобила на паркинг в Пловдив, след като беше употребила алкохол и наркотици.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Габриела Медарова, която блъсна 10 коли на паркинг в града, остава на свобода с подписка по второто обвинение

Пловдив: Габриела Медарова, която блъсна 10 коли на паркинг в града, остава на свобода с подписка по второто обвинение

18 Май 2018 | 14:46 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Габриела Медарова, която блъсна 10 коли на паркинг в Пловдив, остава на свобода с подписка по второто обвинение срещу нея, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. След като изслуша страните и се запозна с материалите по делото, Районният съд прие, че искането на Районна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Габриела е неоснователно и го остави без уважение. Съдът констатира, че липсват достатъчно доказателства за обосноваване на предположение относно авторството на деянието. От представените в съдебната зала доказателства от досъдебното производство съдът констатира, че очевидци на извършване на деянието са били приятелят на обвиняемата, както и самата пострадала. За обосноваване достоверност на такива показания представителят на обвинението посочи като доказателство протокол за оглед на веществено доказателство. Поради неговото неподписване съдът констатира, че се явява негодно средство и не може да бъде ползвано.
Съдът констатира, че в хода на досъдебното производство е било установено неадекватно състояние на обвиняемата. В този случай е следвало да се назначи съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, за да се отговори на въпроса разбирало ли е лицето свойството и значението на извършеното и могло ли е да ръководи постъпките си. Към настоящия момент такава не е назначена, въпреки позоваването по отношение на състоянието на обвиняемата от страна на представител на Районна прокуратура.
Съдът не констатира опасност лицето да извърши друго престъпление или да се укрие. С оглед гарантиране на провеждането на досъдебното производство съдът постанови мярка за неотклонение „подписка“ спрямо Габриела Медарова.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 22 май 2018 г. от 15.30 часа.
Габриела Медарова бе задържана по обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на своя връстница, на 11 май в нощен бар в Пловдив. Преди месец тя беше задържана за това, че удари 10 коли на паркинг в Пловдив, след употреба на алкохол и наркотик.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районният съд ще гледа мярката за неотклонение на Габриела Медарова за второ провинение

Пловдив: Районният съд ще гледа мярката за неотклонение на Габриела Медарова за второ провинение

18 Май 2018 | 11:00 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районният съд ще гледа от 11.00 часа в зала №9 искането на Районна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Габриела Медарова за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на 21-годишната студентка Катя Андреева. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.
Габриела Медарова бе задържана отново, след като стана ясно, че е ударила с юмрук в лицето своя връстница в заведение в Пловдив. Само преди месец тя беше задържана, тъй като удари 10 паркирани автомобила след употреба на алкохол и наркотик. Медарова беше освободена от ареста срещу парична гаранция 5 хиляди лева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Отново задържаха Габриела Медарова, която удари 10 коли в града, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди

Пловдив: Отново задържаха Габриела Медарова, която удари 10 коли в града, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди

14 Май 2018 | 15:17 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Отново задържаха за 24 часа Габриела Медарова за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Пловдив прокурор Атанас Илиев, от Районна прокуратура - Пловдив. Момичето има наложена марка за неотклонение „Парична гаранция“ по друго производство, за това че преди по-малко от месец блъска с джип 10 автомобила на паркинг в Пловдив, след употреба на алкохол и наркотик.
Районна прокуратура - Пловдив е разпоредила провеждането на бързо производство относно нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди на друга жена. От установените към настоящия момент факти е видно, че в ранните часове на 11 май 2018 г. Катя А. от гр. Пловдив празнувала рожден ден със свои приятели в Нощен клуб в Пловдив. Около 02.50 часа Катя А. отишла до тоалетната в заведението и на излизане непознато за нея лице от женски пол ѝ нанесло удар с юмрук в лицето в присъствието на очевидци. От удара Катя А. паднала на земята и от носа й потекла кръв.
Установена е самоличността на лицето, отправило удара – Габриела Медарова от Пловдив, като към настоящия момент същата е задържана за 24 часа.
По делото предстои установяване и разпити на всички очевидци на инцидента, изготвяне на медицинска експертиза относно вида на нанесената на пострадалата телесна повреда и механизма за причиняването й.
За престъплението законът предвижда наказание до една година лишаване от свобода, или пробация.
Работата по случая продължава.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжният съд намали на 5000 лева паричната гаранция на момичето, което блъсна 10 автомобила на паркинг, след употреба на алкохол и наркотици

Пловдив: Окръжният съд намали на 5000 лева паричната гаранция на момичето, което блъсна 10 автомобила на паркинг, след употреба на алкохол и наркотици

26 Април 2018 | 18:05 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжният съд в Пловдив намали размера на паричната гаранция на Габриела Медарова, която блъсна 10 автомобила на паркинг, след употреба на алкохол и наркотици, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. Първоначално съдът поиска гаранция от 20000 лева. Решението бе обжалвано в размера му. Прокуратурата също протестира тази мярка за неотклонение, като я смята за неадекватна. Адвокатът на Габриела Орлин Търновалийски представи уверение, че тя е студентка по маркетинг в Техническия университет в Пловдив, както и документ за платено лечение, тъй като момичето е в нервен срив.
Съдът днес прецени и прие за процесуално допустими приложените доказателства и с оглед на възрастта на момичето и чистото му съдебно минало намали гаранцията на 5000 лева.
Преди десетина дни Габриела Медарова, на 21 години, след употреба на алкохол и наркотик, се блъсна с джипа на приятеля си в десет автомобила, паркирани в жилищен комплекс в Пловдив, малко след 6.00 часа сутринта. Сред автомобилите е била и нейната лична кола. Причинените щети са в размер на 40000 лева.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габриела Медарова, която удари 10 автомобила в Пловдив: Никога повече няма да се кача на кола

Габриела Медарова, която удари 10 автомобила в Пловдив: Никога повече няма да се кача на кола

19 Април 2018 | 12:30 | Агенция "Фокус"
Пловдив. „Никога повече няма да се кача на кола, дори да ми върнат книжката“. Това каза в съдебната зала Габриела Медарова, която блъсна 10 автомобила на паркинг в Пловдив, след употреба на алкохол и марихуана, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. „Много съжалявам, много ми е тежко”, каза още Медарова. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение за нея „Задържане под стража” под предлог, че може да се укрие и да извърши ново престъпление. Габриела е обвинена в три престъпления, за които се предвижда затвор от 1 до 3 години. Наблюдаващият прокурор изтъкна, че тя е направила опит да прехвърли вината върху майка си, като е излъгала, че именно тя е управлявала автомобила. Майката е отрекла това и е отказала да лъжесвидетелства, стана ясно още в залата. Според прокурора Габриела е излъгала още и затова, че е изпушила цигарата с марихуана, след като вече е причинила катастрофата. Според свидетелски показания това е станало преди да се качи на автомобила. Прокурорът посочи, че Медарова вече има и глоба, наложена и за неправилно паркиране. В свидетелските си показания Габриела е казала, че същата вечер тя е била на работа и не е имала „пукната стотинка в джоба си”, тъй като работодателят не ѝ е платил и дори и е наложил глоба в размер на 100 лева. Всичко това е било причина, според свидетелските показания на Габриела, тя да употреби алкохол (водка) и да бъде в такова състояние.
Защитникът на обвинената адвокат Орлин Търновалийски призова съда да се абстрахира от високия обществен интерес и да отсъди мярката за неотклонение справедливо, а не унизително и жестоко. „Вие днес ще отсъдите мярка, а не присъда”, каза адвокатът.
След съдебното заседание бащата и майката на Габриела Медарова определиха станалото като глупост, извършена от дъщеря им. Майката каза, че не се е съгласила да лъжесвидетелства заради дъщеря си, защото не е редно, а и тя трябва да си вземе урок от този случай.
„Тепърва ще обмисляме дали да обжалваме размера на паричната гаранция“, каза адвокатът.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Съдът решава дали да остане ли в ареста жената, която блъсна 10 паркирани коли

Пловдив: Съдът решава дали да остане ли в ареста жената, която блъсна 10 паркирани коли

19 Април 2018 | 08:51 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районният съд в Пловдив решава дали да остане ли в ареста жената, която блъсна 10 паркирани коли, лед употреба на алкохол и наркотици. На 15 април сутринта 20-годишната Габриела Медарова помете 10 паркирани коли в пловдивския квартал „Кючук Париж”, след което заряза повредения си джип и избяга. След задържането ѝ е установено, че преди да се качи на моторното превозно средство обвиняемата употребила алкохол и наркотични вещества – марихуана. Повдигнати са ѝ три обвинения - за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство.
Обвиняемата Габриела М. бе задържана за срок от 72 часа.
За престъпленията, за които е обвинена младата жена може да плучи до 3 години лишаване от свобода.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районната прокуратура привлече като обвиняема жената, която удари с джипа си 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Пловдив: Районната прокуратура привлече като обвиняема жената, която удари с джипа си 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици

16 Април 2018 | 16:40 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районната прокуратура привлече като обвиняема жената, която удари с джипа си 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Днес Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняема Габриела М., на 20 г., за три престъпления - за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство. В хода на разследването е установено, че на 15 април 2018 г., в гр. Пловдив, около 6.00 часа сутринта, обвиняемата Габриела М. управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“. Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години.
Установено е, че преди да се качи на моторното превозно средство обвиняемата употребила алкохол и наркотични вещества – марихуана. При движение по ул. „Македония“ в гр. Пловдив, тя загубила управление върху автомобила и причинила щети на други паркирани 10 моторни превозни средства, след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си. След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й, както и наличие на употребени наркотични вещества – марихуана.
С постановление на наблюдаващия прокурор, от 16 април 2018 г., обвиняемата Габриела М. е задържана за срок от 72 часа. По делото e извършен оглед на местопроизшествие и продължават действията по разследването с разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и др.
За престъпленията по чл. 343б ал. 1 и ал. 3 от НК се предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби, а за престъплението по чл.343 ал.1 буква А от НК наказанието е лишаване от свобода до 1 година или пробация.
Разследването по случая продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържана е 21-годишна жена, ударила 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Пловдив: Задържана е 21-годишна жена, ударила 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици

15 Април 2018 | 12:33 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Задържана е 21-годишна жена, ударила 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Инцидентът е станал на паркинг в Пловдив. Това съобщи за Радио "Фокус" - Пловдив говорителят на ОДМВР. Сигналът е подаден тази сутрин около 6.20 часа в 1 РУ в Пловдив. Установено е, че щетите са причинени от пътнотранспортно произшествие, предизвикано от жената, водач на джип. Увреждания има и по нейния автомобил. Дрегерът отчел над 1.3 промила алкохол. Установено е, че жената е шофирала и след употреба на марихуана. Тя е задържана за 24 часа.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Срещата Вучич-Тачи в Брюксел завърши без резултат. 18 юли 2018 г.
Срещата Вучич-Тачи в Брюксел завърши без резултат. 18 юли 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.