НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:42


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добрич: Най-масовият бензин А95 е с цена в добруджанския град между 1,89 лв.и 2,09 лв. за литър

Добрич: Най-масовият бензин А95 е с цена в добруджанския град между 1,89 лв.и 2,09 лв. за литър

20 Април 2018 | 20:55 | Агенция "Фокус"
Добрич. Най-масовият бензин А95 е с цена в добруджанския град между 1,89 лв.и 2,09 лв. за литър предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. В различните бензиностанции в Добрич цените варират, но леко. При по-специалния тип бензин цената се движи в границите от 2,25 лв. до 2,39 лв. за литър, Цената на автогазта е между 0,85 и 1,00 лв., при дизелът спектърът от цени е много по-широк – от 1,89 лв., през 1,95 лв., 2,02 лв., 2,04 лв. до 2,09 лв. Метан се предлага и на цена 0,93 лв. Най-скъп е супер дизелът, И при него цената варира – от 2,34 лв. през 2,41 лв. до 2,48 лв.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: С около 7-8 стотинки се е покачила цената на бензина и дизела в града за 1 година

Габрово: С около 7-8 стотинки се е покачила цената на бензина и дизела в града за 1 година

20 Април 2018 | 17:59 | Агенция "Фокус"
Габрово. С около 7-8 стотинки се е покачила цената на бензина и дизела в Габрово за 1 година, показва репортерска проверка на Радио „Фокус“-Велико Търново. Към момента големите вериги бензиностанции в областта държат средна цена на бензин А95 от 2,07 лв./л, докато в началото на лятото на 2017 година този вид гориво се е продавал за 2 лева. В сравнение с предходния месец март цената на бензин А95 се е покачила с две стотинки – от 2,05 лв./л на 2,07 лв./л. Повишението на цената на бензин А98 е само с 3 стотинки. През юни месец миналата година това гориво се е продавало за 2,27 лв./л, докато сега цената му на бензиностанциите в областта е 2,30 лв./л. Отчита се показване с 2 стотинки през последния месец – от 2,28 лв./л на 2,30 лв./л. Най-голямо е увеличението на цената на дизела през последните 12 месеца – от 1,99 лв./л на 2,07 лв./л. През месец март тази година този вид гориво се е търгувал за 2,06 лв./л. Най-малко е увеличението в цената на газта. В началото на лятото мината година тя се е продавала за 0,95 лв./л, а в момента струва 0,96 лв./л. Цената му предходния месец март е била 0,98 лв./л. При метана покачването е с 3 стотинки. Миналата година това гориво се е търгувало за 1,31 лв./л, а в момента е 1,34 лв./л. През предходния месец метанът се е продавал за 1,33 лв./л.
Цените на горивата в областта са с до 6 стотинки по-ниски от средните за страната, като единствено метанът по-скъп с 4 стотинки. Справка със статистика за страната на сайт за горива сочи, че за днешния ден област Габрово е на седмо място в класация за най-евтини горива в България, като месец март е била на същата позиция.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стефан Христов, собственик на безниностанция: Горивата в Сливен изкуствено бяха поддържани по-евтини около година и половина

Стефан Христов, собственик на безниностанция: Горивата в Сливен изкуствено бяха поддържани по-евтини около година и половина

20 Април 2018 | 15:58 | Агенция "Фокус"
Сливен. Горивата в Сливен изкуствено са били поддържани по-евтини около година и половина, заради навлязла на пазара верига от бензиностанции, налагаща дъмпингови цени. Това коментира пред Радио „Фокус“ – Сливен Стефан Христов, собственик на безниностанция. Според него в момента ситуацията се е нормализирала и горивата се търгуват на цени, сходни с тези в цялата страна. Масовият бензин и дизел без добавки струват около 2.11 лв. През миналата година средната цена е била около 1.97 лв за литър.
Според Христов цените се определят от световните борси и фирмите-разпространители. „В България има пет фирми, от които всички ние купуваме горива. Не може да има голяма разлика, ако се спазват законите. В момента печелим около 2%. Има ли по-евтин бензин, значи той е контрабанден“, подчерта Христов. Според него дали една бензиностанция работи по правилата, освен цената, може да се разбере по това дали разполага с ПОС терминал. „Не се ли приемат плащания с банкови карти, трябва да е ясно, че някой не иска да отчита колко и от какво печели“, заяви Христов.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Между 1,89 лева и 2,20 лева за литър струва най-масовият бензин A95 по бензиностанциите в областта

Варна: Между 1,89 лева и 2,20 лева за литър струва най-масовият бензин A95 по бензиностанциите в областта

20 Април 2018 | 15:41 | Агенция "Фокус"
Варна. Между 1,89 лева и 2,20 лева за литър струва най-масовият бензин A95H по бензиностанциите във Варна и областта. Това установи репортерска проверка на Радио „Фокус“ – Варна. Според търговците все още не се наблюдава увеличение на цените на горивата преди летния сезон. Най-висока е цената на бензин A95H на бензиностанция в Девня. Дизелът във Варна и региона се продава на цена от 1,88 лева и 2,17 лева за литър. До близо 2,20 достига цената на супер дизела на бензиностанция по пътя Варна – Бургас, в района на Старо Оряхово. Пропан-бутанът се търгува на цени от 0,85 лева до 1,10 лева, като най-висока е цената на бензиностанция в Девня. Сравнително по-малко са метан-станциите в града. Метанът се продава на цени от 1,22 до 1,25 лв./кг. Бензин А98 се търгува на цени от 2,14 до 2,45 лв./л, а бензин А98+ – за 2,52 лв./л.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Отчетено е повишение в цените на основните горива в областта от началото на месец април

Благоевград: Отчетено е повишение в цените на основните горива в областта от началото на месец април

20 Април 2018 | 12:29 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Отчетена е лека промяна в цените на основните горива в Област Благоевград от началото на месец април, сочи репортерска проверка на Радио „Фокус“ – Пирин. В момента литър от най-продавания бензин А-95 в областта може да бъде намерен на цени, вариращи от 2.02 лв./л в Благоевград до 2.19 лв/л. в района на гоцеделчевското село Баничан. Най-ниската цена за литър е отчетена на местна бензиностанция в областния център, която не е част от големите вериги. Бензинът от вида А98 се продава на цени от 2,21 до 2,45 лв./л за региона. А98+ може да бъде намерен на цени от 2.35 лв./л в Благоевград, където е най-ниската цена до 2,58 лв./л на изхода на града на главен път Е-79 в бензиностанция от голяма верига. Дизелът се оказва най-евтин в Петрич, като цената му за литър е 1.99 лв./л. Най-скъп дизелът отново се оказва на пътя Банско – Гоце Делчев при село Баничан, където се намира бензиностанция от голяма верига. Дизел премиумът струва около 2,20 – 2,51 лв./л. Днес в област Благоевград пропан-бутанът се продава на цени от 0.89 до 1,15 лв./л, като най-ниската цена е отчетена в района на Сандански, а най-високата на пътя за Гоце Делчев в Банско. Метанът, който също е популярно гориво за жителите на Област Благоевград варира между 1,28 – 1,42 лв./л. За въпросното гориво най-малко ще платите ако заредите в района на село Драката, а най-много в местността Текето.
От началото на месеца е регистрирано съвсем леко поскъпване на горивата, което варира в рамите на от 0,01 до 0,02 лв. Водачите на автомобили в Благоевград коментираха, че традиционно преди летните месеци винаги има повишение в цените на горивата, така че не са изненадани от поскъпванията, които се очакват. Някои от шофьорите споделят, че пътуват до Македония, за да зареждат резервоарите с гориво, защото там е по-евтино.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.