НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Апелативният съд наложи мярка „Задържане под стража“ на обвинения в подкуп началник на РУ на МВР - Раковски

Пловдив: Апелативният съд наложи мярка „Задържане под стража“ на обвинения в подкуп началник на РУ на МВР - Раковски

28 Юни 2018 | 14:38 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Апелативният съд наложи мярка „Задържане под стража“ на обвинения в подкуп началник на РУ на МВР - Раковски. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжен съд - Пловдив, с което на 22 юни беше изменена мярката за неотклонение на Георги И. от „Задържане под стража“ в „Парична гаранция“ от 2000 лв. Съдът остави в сила първоначалната му мярка „Задържане под стража“.
Срещу Георги И. е повдигнато обвинение за вземане на подкуп чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение. Магистратите приеха, че въпреки отстраняването му от длъжността началник на РУ на МВР - Раковски, при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият би имал възможност да извърши престъпление, насочено към манипулиране на доказателствата по делото, включително като въздейства на свидетели.
Според събраните до момента данни по делото Георги И. е организирал конспиративна и широкомащабна операция по изпълнение на престъпното деяние, в което е обвинен. Привлякъл много полицейски служители и положил усилия да минимизира опасността от разкриване на престъплението. Поради това съдът прие, че съществува висока степен на опасност Георги И. да извърши престъпление срещу правосъдието и остави в сила мярката му „задържане под стража“.
Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста обвинения в подкуп началник на РПУ-Раковски Георги Илиев

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста обвинения в подкуп началник на РПУ-Раковски Георги Илиев

3 Май 2018 | 17:37 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на Окръжния съд, като постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо началника на РПУ-Раковски Георги Илиев, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. Според съда, ако Илиев е с по-лека мярка за неотклонение може да въздейства върху свидетели по разследването. Той е обвинен в подкуп в размер на 20 хил. лева чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение. Предвиденото наказание за подобно престъпление е затвор от 3 до 10 години.
Според адвоката му Стоян Донков, Илиев няма общо с подкупа, който е уговорен и взет от двамата му подчинени, които искат да го „натопят“.
Георги Илиев беше задържан на 18 април, заедно с още двама негови подчинени от полицейското управление в Раковски.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Началникът на РУ - Раковски Георги Илиев остава в ареста

Пловдив: Началникът на РУ - Раковски Георги Илиев остава в ареста

23 Април 2018 | 15:51 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжният съд остави в ареста началника на РУ на полицията в Раковски Георги Илиев, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. Той е обвинен в подкуп в размер на 20 000 лева, чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение. Предвиденото наказание за това е затвор от 3 до 10 години. Съдът прецени, че са налице почти всички предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, с изключение на една – опасност той да се укрие. Илиев гледа тежко болните си родители и издържа семейство с едно дете и живее на постоянен адрес. Решението на съда може да се обжалва в тридневен срок. В случай на обжалване следващото заседание на съда е насрочено за 3 май, от 10.00 часа в Апелативния съд в Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжният съд в Пловдив ще решава дали да остави в ареста началника на РУ - Раковски Георги Илиев

Пловдив: Окръжният съд в Пловдив ще решава дали да остави в ареста началника на РУ - Раковски Георги Илиев

23 Април 2018 | 12:09 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжният съд ще решава дали да остави в ареста началника на РУ на полицията в Раковски Георги Илиев. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Пловдив от Съдебната палата. Мярката ще се гледа от 13.30 часа, в зала № 2. Окръжна прокуратура – Пловдив иска вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Илиев. Срещу него е повдигнато обвинение за престъпления по чл. 302 т.1 и т.2 б. „А“ във връзка с чл. 301ал.2 вр. ал.1, вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК.
Илиев бе задържан за 72 часа в четвъртък.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжната прокуратура привлече като обвиняеми четирима души по случая с изнудване за подкуп и използване на служебно положение

Пловдив: Окръжната прокуратура привлече като обвиняеми четирима души по случая с изнудване за подкуп и използване на служебно положение

20 Април 2018 | 14:01 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Желязко К., 33 г., Валентин Г., на 31 г., Георги И., на 38 г., и Стефан М., на 44 г., за корупционно престъпление – подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение, като подкупът е в размер на 20 000 лева, и четиримата са действали като съучастници помежду си – престъпление по чл. 302 т.1 е 2 буква „А“ във връзка с чл. 301 и във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Стефан М. е привлечен като обвиняем и за грабеж – престъпление по чл. 198 ал. 1 във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Установено е, че подкупът е извършен на 15 март 2017 г., а грабежът през декември 2016 г.
Обвиняемият Георги И. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемите Желязко К. и Валентин Г. са с наложена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на по 1 500 лева, за всеки един от тях, а спрямо Стефан М. не взета мярка за неотклонение, тъй като в момента той с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по друго досъдебно производство.
Подробности по случая бяха представени на пресконференция в Окръжна прокуратура-Пловдив, в която участваха Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Чавдар Киров, завеждащ Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Пловдив, Анна Викова, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР-Пловдив, Павлин Коджахристов, заместник директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Христо Панайотов, началник на отдел в Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив: Началникът на полицията в Раковски и двамата негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари да предаде подкуп, за да не бъде задържан

Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив: Началникът на полицията в Раковски и двамата негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари да предаде подкуп, за да не бъде задържан

20 Април 2018 | 13:46 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Началникът на полицията в Раковски и двамата негови подчинени изнудвали контрабандист на цигари без бандерол да предаде подкуп, за да бъде спряно разследването срещу него. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. До разкритията се стигнало след разследването по делото от миналата година за извършен грабеж през месец юни от двама полицейски служители – от общинска и криминална полиция. Делото вече е в съдебна фаза. „По време на същото разследване се установи, че по аналогичен начин са били извършени поне още два грабежа на лица, занимаващи се с незаконна търговия на цигари без бандерол”, каза Румен Попов. Аналогично на първия грабеж извършителите са се представяли за полицаи, спирали са за проверка и са задържали лица, превозвали цигари без бандерол, като са им слагали белезници, след като са се легитимирали със значки и са ги поваляли на земята. След това са извършвали грабежи. „В хода на издирвателните мероприятия са били установени още две други пострадали лица от подобни грабежи”, каза окръжният прокурор. Едното от тях съобщило за извършен грабеж, осъществен спрямо него през декември 2016 година на Лаута, Пловдив. „Същото лице заяви, че през март 2017 година е получил обаждане от служител на 6 РПУ - Пловдив и когато се е отзовал му е била връчена призовка да са яви за справка в РУ - Раковски”, добави окръжният прокурор. Явявайки се там, в стаята, където се е намирал, оперативният работник му показал снимки на неговия микробус с тайник с цигари и му е било заявено, че спрямо него се извършва разработка и трябва да бъда задържан, ако не предаде сумата от 20 000 лева, след което материалите ще бъдат унищожени.
От извършените множество оперативно издирвателни мероприятия е било установено, че действително през декември 2016 година същото лице е било ограбено от същите извършители на юнския грабеж, с използването на служебен автомобил от оперативни работници. „Установи се още, че същото лице е било на 15 март 2017 година в РУ на Раковски и са му били поискани тези пари. От доказателствата по делото се установи още, че един от съучастниците на тримата обвиняеми се е сдобил със снимка на микробуса на пострадалото лица", каза още Румен Попов. Снимката е била изпратена по електронен път на началника на Раковски, който от своя страна, заедно с двамата си подчинени и съучастника са използвали снимковия материал, за да принудят лицето да предаде 20 000 лева. На същата дата - 15 март, двамата полицейски служители, заедно с началника си, който е влизал на няколко пъти, са накарали лицето да позвъни на своя син, който по техни указания е предал парите на място, посочено от тях на четвъртия съучастник, който е Стефан Модев, подсъдим за по първия разкрит грабеж. Той е получил парите и е предал част от сумата на началника на управлението. Той, от своя страна е дал на подчинените си по 1000 евро. След като са получили парите пред лицето, дало подкуп са били скъсани снимките и му е било заявено, че случаят му е решен. След това е била изготвена справка по оперативен път, че след проведена разузнавателна беседа не са установени данни той да е извършвал незаконна дейност. Те са опитали да прикрият следите, като архивират делото, като са записали, че разследването не е дало резултат.
Двамата оперативни работници са били задържани през март тази година. Те са направили подробни самопризнания пред съдия. Повдигнати са им обвинения. Задържан е и началникът на РУ в Раковски.
По отношение на извършителите на грабежа на Лаута са повдигнати обвинения за грабеж. Сумата на грабежа е изчислена на 41502 лева. Законът предвижда за това деяние лишаване от свобода от 3 до 10 години.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържан за 72 часа е началникът на РУ - Раковски Георги Илиев по обвинение за подкуп чрез изнудване

Пловдив: Задържан за 72 часа е началникът на РУ - Раковски Георги Илиев по обвинение за подкуп чрез изнудване

20 Април 2018 | 12:52 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Задържаха за 72 часа началникът на РУ - Раковски Георги Илиев по обвинение за подкуп чрез изнудване. Това съобщи на брифинг днес окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. Наблюдаващият прокурор тепърва ще преценява дали да му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Георги Илиев тепърва ще дава обяснения, но пред колегите му от „Вътрешна сигурност” той вече е признал една голяма част от своята деятелност, като е изразил съжаления, съгласно обясненията му”, каза още окръжният прокурор. Установено е, че началникът на РУ - Раковски е поискал 20 хиляди лева подкуп от контрабандист на акцизни стоки без бандерол, за да бъде прекратена преписката срещу него и да се унищожат материалите по делото.
Още двама оперативни работници са били задържани по време на проведената акция на полицията и прокуратурата. Това са Валентин Гоцев, младши разузнавач в група „Криминална полиция“ в Раковски, както и Желязко Колев, младши полицейски инспектор в управлението. Двамата са направили пълни самопризнания и са били пуснати под гаранция. Те са обяснили, че са получили от началника си по 1000 евро.
Предвидените наказания за подкуп чрез изнудване от полицейски орган законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба до 20 000 лева, както и лишаване от право да управлява професията си.
„И тримата служители на МВР са отстранени от длъжност, срещу тях е образувано и дисциплинарно производство”, съобщи директорът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Окръжната прокуратура в Пловдив ще даде информация за задържаните за корупция трима полицейски служители в Раковски

Окръжната прокуратура в Пловдив ще даде информация за задържаните за корупция трима полицейски служители в Раковски

20 Април 2018 | 08:34 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжната прокуратура в Пловдив ще даде информация за задържаните за корупция трима полицейски служители в Раковски, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Брифингът ще се състои от 11.00 часа в сградата на прокуратурата.
На 19 април трима души, сред които и началникът на Районното управление на МВР в Раковски, бяха задържани за корупционни практики.
През последните няколко години за корупционни практики бяха задържани полицаи от районни управления в Асеновград, Първомай и Пловдив.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Арестуван е началникът на РУ на МВР в Раковски за корупционни практики

Пловдив: Арестуван е началникът на РУ на МВР в Раковски за корупционни практики

19 Април 2018 | 16:23 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Трима души, сред които и началникът на Районното управление на МВР в Раковски, са задържани за корупционни практики. Това съобщи за Радио „Фокус” - Пловдив зам. окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева. Задържането им е за 24 часа. Очаква се утре около 11.00 часа прокуратурата в Пловдив да даде изявления по случая.
Главен инспектор Георги Илиев е назначен на поста началник на полицейския участък през лятото на 2016 година.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Победа за
Победа за "Зелени" в Бавария. 15 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.