НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:02


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: За първи път за Деня на славянската писменост Община Казанлък ще присъди приз „Учител на годината“

Стара Загора: За първи път за Деня на славянската писменост Община Казанлък ще присъди приз „Учител на годината“

16 Май 2018 | 19:06 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Община Казанлък е „пионер“ по отношение на дуалното обучение, каза за Радио „Фокус“ зам.-кметът Цветолина Цветкова по повод проектите, които се изпълняват в общината по различни програми. Тя поясни, че Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ е първата в страната, въвела дуалната форма на обучение, като началото е поставено по проект ДОМИНО. В момента в тази форма се обучават седем паралелки, като три от тях са по този проект и прилагат Швйцарската система на обучение, а останалите са със средства на училището, като Община Казанлък играе ролята на мост между бизнеса и училищата. Предстои разширяване на тази форма на обучение.
Цветкова поясни, че Община Казанлък участва с проект по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в размер на 215 000 лв. - „Дъга на толерантността“. Целта е ефективен образователен процес за учениците от етническите малцинства от училищата в селата Горно Черковище, Ръжена, Кънчево, Копринка, Хаджидимитрово, Шейново.
„Правим всичко възможно да мотивираме ученици и учители, така че резултатите да бъдат максимално високи“, каза Цветкова. В тази връзка за 24 май Община Казанлък е обявила три конкурса . Единият е „Най – добрият клас“, който ще се проведе за втора поредна година. В него ще бъде излъчен по един клас в начален, основен и среден етап на образование. Наградата е екскурзия с цел посещение на исторически и природни забележителности. Другият конкурс е „Млад книгоиздател“, като в училищата се създават екипи, които собственоръчно изработват книги от български автори и на 24 май, когато е празничното шествие, всяко училище ще покаже своята книга. Инициативата е също продлжение от миналата година.
За първи път Община Казанлък ще присъди приз „Учител на годината“ в три направления – предучилищно, основно и средно образование. Ще бъдат присъдени още наградите „Млад и успешен кадър“ и „Цялостен принос в сферата на образованието“.
На територията на община Казанлък упражняват дейност 31 образователни институции, като 22 са общинските , 3 са държави и 1 училище е с национално значение, 13 детски градини с филиали почти във всяко село, 1 Център за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците и най – новата ни придобивка – Технически колеж със специалност „Машинно инженерство“, където вече се обучават 70 студенти.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.