НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:59


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: Община Казанлък предвижда 66 000 лв. за реконструкция на спортните площадки  на две училища

Стара Загора: Община Казанлък предвижда 66 000 лв. за реконструкция на спортните площадки на две училища

16 Май 2018 | 18:56 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Община Казанлък отделя много средства за обновяване на материалната база в сферата на образованието, каза за Радио „Фокус“ зам.- кметът Цветолина Цветкова. Тя поясни, че в момента се изпълнява проект за обновяване на образователната инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж“ в размер на 9 504 532 лв. Той включва саниране, подмяна на горивна база, вътрешно и външно боядисване, подмяна на самото оборудване в три детски градини в Казанлък и пет училища в селата Хаджидимитрово, Овощник, Ръжена, и в градовете Крън и Шипка. В ход са и дейности по саниране на най – голямото училище в Казанлък – Средно училище „Екзарх Антим Първи“. Финансирането е от Национален Доверителен Екофонд в размер на 800 000 лв. и 169 000 лв. собствено участие. В началото на учебната година бяха приложени мерки за енергийна ефективност в Детска градина „Теменуга“ в размер на 250 000 лв., както и 10 000 лв. са отделени за спортни съоръжения в градината. Предстои със средства от общинския бюджет в летните месеци да бъде извършено саниране и на Детска градина „Мечо Пух“.
В Казанлък вече функционира и Националният център по природни науки към Профилирана природо – математическа гимназия „Никола Обрешков“, който се счита за най – модерният по рода си на Балканския полуостров. Има обзаведени два кабинета по информационни технологии, по биология, химия, физика, с много идеи на учителите, които преподават там. Средства се отделят и за Центъра за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците – Детския комплекс . 25 000 лева е дофинансирането от страна на Община Казанлък. Общината дофинансира маломерните и слети паралелки, близо 13 000 лева се отделят за малките населени места – Бузовград, Шейново и Шипка. Отделят се средства за лагер „Паниците“ край Калофер. В този смисъл Цветолина Цветкова поясни, че Община Казанлък е една от малкото, която може да се похвали с място, където могат да почиват и да играят деца и ученици през летните месеци.
Продължава да действа Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби, като в нея са предвидени 30 000 лв. за подпомагане на изявени ученици. В момента 7 ученици получават едногодишна стипендия в размер на 130 лв. ежемесечно.
Спеиално място Общината отрежда на развиието на спортната база по училищата. От тази година започва подобряване на състоянието на спортните площадки. Предвидени са 66 0 лв. за реконструкция на спортната площадка на Основно училище „Никола Вапцаров“ и Гимназия „Петко Стайнов“.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.