НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Станимир Станимиров, инструктор по рафтинг: Две са обособените трасета за рафтинг по река Струма край Симитли

Станимир Станимиров, инструктор по рафтинг: Две са обособените трасета за рафтинг по река Струма край Симитли

24 Май 2018 | 21:08 | Агенция "Фокус"
Симитли. Две са обособените трасета за рафтинг по река Струма край Симитли. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Станимир Станимиров, инструктор по рафтинг, каяк и алпинизъм. Той обясни, че едното е за начинаещи и деца или така нареченото „семейно“ трасе. „По него пускаме деца и хора, които се страхуват, но искат да се докоснат до изживяването, наречено рафтинг. Трасето започва от село Железница и продължава до нашата база. То е леко и безопасно“, каза още Станимиров. Той добави, че по-сериозното трасе започва от базата и продължава до отбивката за село Ощава или казано с други думи, то минава по екстремната част на реката. По думите на Станимиров освен спускане с рафтинг, в района на базата има изграден въжен парк за катерене с 24 елемента. Той е на два етажа. „Освен това имаме изграден 100-метров тролей за спускане, имаме пейнтбол. Също така организираме най-различни мероприятия като детски лагери и други. Предлагаме и стрелба с лък и/или въздушна пушка и много други колективни игри. Съответно базата ни е и изходна точка към параклиса, който е в село Полето, до кръста, който през месец март осветихме над село Ракитна. В общи линии може да се направи една много приятна разхода в района, а също така имаме добри трасета за велотуризъм към Коматинските скали“, допълни Станимиров. Според него възможностите, които Община Симитли предлага за туризъм са огромни и всяка година се стремят да ги популяризират колкото се може повече.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Станимир Станимиров, инструктор по рафтинг: Рафтингът е една от емблемите на Община Симитли

Станимир Станимиров, инструктор по рафтинг: Рафтингът е една от емблемите на Община Симитли

24 Май 2018 | 19:52 | Агенция "Фокус"
Симитли. Рафтингът е една от емблемите на Община Симитли. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Станимир Станимиров, инструктор по рафтинг, каяк и алпинизъм. Той отбеляза, че макар това да е опасен и екстремен спорт, през последните години популярността му нараства. „Рафтингът представлява спускане с гумена лодка, наричана рафт, в бързи води. Там, където има бързеи в реките, разбира се, съществуват и опасности, тоест камъни, подмоли, валяци, дървета, вълни и така нататък. Оказва се обаче, че през последните години все по-малко са онези, които не знаят какво точно представлява рафтингът. В общи линии се радваме на голям интерес от страна на посетителите“, каза още Станимиров. Той добави, че има както хора, които не са се докосвали до това изживяване, така и такива, които вече са се спускали с рафтинг, харесало им е и искат да изживеят адреналина отново и отново. „Бих казал, че за общината, рафтингът вече е една от емблемите, защото най-хубавото трасе, което се намира в Кресненското дефиле е на територията на Симитли. Като цяло хората много се бъркат, когато говорим за Кресненското дефиле, защото си мислят, че то е само на територията на Община Кресна, но всъщност голяма част от дефилето е на територията на Симитли“, добави Станимиров. Той подчерта, че с помощта на Общината успяват да развият рафтинга до високото ниво, на което е в момента.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.