НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:39


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Председателят на ПП АБВ Румен Петков: Националният конгрес избра много силен национален състав на партията

Председателят на ПП АБВ Румен Петков: Националният конгрес избра много силен национален състав на партията

25 Май 2018 | 15:58 | Агенция "Фокус"
Варна. Националният конгрес на АБВ избра един много силен национален състав на партията. Това отчете на пресконференция във Варна новият председател на ПП „АБВ“ Румен Петков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Той заяви, че в момента политическата формация има енергия заради многото си млади членове и ръководен орган, който е в силните си години. Петков отчете, че 15 процента от членовете на партията са на възраст до 35 години, 59 на сто от хората в Националния съвет са между 35 и 55 години, 21 % влизат във възрастовата група между 55 и 65 години и едва 5 % надхвърлят 65 години.
„Това ни дава самочувствие и кураж да предложим политика, която отговаря на обществения интерес“, каза още Петков. Във Варна той каза, че партията ще се бори на първо място за истината като ще продължи да се противопоставя на пошли политически лъжи и спекулации и налагането на омраза. „Омразата, агресията, войнстващият дух в най-просташките му измерения тръгват именно от народното събрание, а това пъди младите хора от България да търсят не само образование, а житейска реализация другаде“, заяви още той. Петков изрази недоумение защо правителството е изолирало президента Румен Радев от срещата на върха в София преди дни и странното мълчание на БСП и патриотите в парламента по темата. „На всички трябва да е ясно, че с това олекваме пред нашите партньори“, посочи Петков.
Той увери, че партията му ще продължи битката за българското културно-историческо наследство, която минава през възпитанието на децата. По време на пресконференцията градският координатор на партията във Варна Любомир Господинов припомни, че на областната отчетно-изборна конференция на 12 май е избран за координатор Доц. Георги Кючуков. Последният е станал част от Изпълнителното бюро на партията след конгреса на 19 май в столицата. За да бъде по-ярка и остра в изказа си структурата във Варна ще започне да повдига на дневен ред някои от проблемите в града, каза още Любомир Господинов. За пример той даде закритите паркинги за велосипеди, които са стрували много пари на града, но в момента не се ползват от никого.
Диана СТОЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Доц. Георги Кючуков, областен координатор на АБВ - Варна: Трябва да привличаме чужденци за поклоннически туризъм

Доц. Георги Кючуков, областен координатор на АБВ - Варна: Трябва да привличаме чужденци за поклоннически туризъм

25 Май 2018 | 15:42 | Агенция "Фокус"
Варна. Варна трябва да привлича повече чужденци за поклоннически туризъм. Това обяви на прескоференция областният координатор на Политическа партия „АБВ“ - Варна доц. Георги Кючуков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. По думите му на местно ниво политиката на организацията ще бъде насочена именно към стимулиране на културен, исторически и поклоннически туризъм. За целта през септември структурата организира кръгла маса по темата. В нея ще участват представители на Българската академия на науките, сред които ще е и акад. Васил Николов, който ръководи археологическите разкопки н Солницата в Провадия.
„Тук имаме нещо на което засега не се набляга – поклонническият туризъм. Християнството в България тръгва именно от нашия регион – Преслав, Плиска. Като цяло ние искаме да направим така, че да стимулираме туризма да не бъде сезонен, а целогодишен. Варна да бъде център на четирисезонен туризъм. Може би липсва малко организация, малко инициатива и смятаме ние да я поемем“, каза още доц. Кючуков.
Председателя на „АБВ“ Румен Петков припомни, че православието в страната ни, тръгва именно от Плиска и Преслав. Според него поклоннически туризъм трябва да се превърне в приоритет и за Министерството на туризма, за да може когато българският туристически продукт се представя, да привлича повече православни туристи, които биха имали интерес към страната ни. Във Варна Румен Петков повдигна темата за издаването на визите за чужди туристи. По думи на Петков Министерството на външните работи има договор с индийска фирма, която издава визи, на много по-висока цена от реалната. Той посочи него, вместо да прави страната ни привлекателна дестинация, въпросната фирма пречи. И даде за пример разминаването в цените от договора на Русия с Европейската комисия за 35 евро за визи в страните-членки и исканите 280 лева от индийската компания. „Това възпрепятства и конгресния, и ваканционния туризъм и прави в определени страни България трудно достъпна дестинация“, коментира още Румен Петков.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Румен Петков: ПП АБВ продължава битката срещу двойните стандарти за газопреносната мрежа

Румен Петков: ПП АБВ продължава битката срещу двойните стандарти за газопреносната мрежа

25 Май 2018 | 14:34 | Агенция "Фокус"
София. Политическа партия „АБВ“ ще продължи битката си против двойните стандарти в България и в Европа относно отношението към газопреносната мрежа. Това заяви на пресконференция във Варна новоизбраният председател на партията Румен Петков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Той коментира, че от партията са убедени, че именно двойните стандарти у нас и в Европа са една от причините за неодобрението на българските граждани към институциите. Петков даде за пример обясненията на канцлера на Германия Ангела Меркел, че за страната Северен поток винаги е бил икономически проект и думите на управляващите у нас в продължение на десет години, че Южен поток е зависимост.
Според лидера на „АБВ“ не трябва да има никакво съмнение, че Турция ще определя цената на газа, който ще влиза у нас, а българското общество трябва да знае, че тези, които са против тръбата, всъщност се борят България да купува газ именно от южната ни съседка. „Тези, които се борят срещу изграждането на втора ядрена мощност, искат да си купуваме ток след десет години от Турция“, каза още Румен Петков. Той добави, че по най-бързия начин страната ни трябва да изгради втора ядрена мощност. Това според него ще задържи България в клуба на ядрените държави, ще се създадат поне 50 000 работни места, ще се гарантира навлизането на високи технологии в икономиката, както и друг тип качество на образованието. Председателят на „АБВ“ каза също, че предвиденият преди време за АЕЦ „Белене“ реактор е последно поколение, а твърденията, че технологията е остаряла са неверни. Той припомни, че българското правителство много ясно е заявило, че стъпката за сваляне на моратириума от Народното събрание ще бъде последвана от търсене на стратегически инвеститор за втора ядрена електроцентрала.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.