НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Христо Григоров, БЧК: Най-ценната ни награда са сълзите от благодарност в очите на възрастните хора

Христо Григоров, БЧК: Най-ценната ни награда са сълзите от благодарност в очите на възрастните хора

25 Май 2018 | 14:53 | Агенция "Фокус"
София. Най-ценната ни награда са сълзите в очите на възрастните хора, на които сме помогнали. Това са сълзи от благодарност. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на БЧК Христо Григоров. „Те зареждат с енергия и желание доброволците ни да помагат. Когато отиват при възрастен човек и му отнесат храна, той чувства, че не е самичък. Много от тези хора плачат от благодарност- ето, затова работи БЧК“, заяви той. „Използвам случая да изкажа най-сърдечна благодарност на всички наши приятели, на доброволците, симпатизантите, служителите ни, на държавните институции, на корпоративния бизнес“, посочи председателят на БЧК. „Всички заедно показахме, че можем да сме там, където хората имат нужда от реална помощ“, каза още Христо Григоров.
Биляна ИВАНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Христо Григоров: БЧК спечели две световни титли за доброволчество в конкуренция със 190 държави

Христо Григоров: БЧК спечели две световни титли за доброволчество в конкуренция със 190 държави

25 Май 2018 | 14:44 | Агенция "Фокус"
София. Не мога да не спомена със удоволствие, че спечелихме две световни титли за доброволчество в конкуренция със 190 държави. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на БЧК Христо Григоров. „БЧК е институция, която има своя авторитет, не само в България, а и в световен мащаб“, заяви той. „Над 2 млн. са пенсионерите, които живеят под жизнения минимум и непрекъснато имат нужда от помощта ни. Те имат нужда и от помощта на държавата и институциите“, посочи Христо Григоров и допълни, че над 300 хил. българи получават хранителни продукти по съвместната програма с Агенция „Социално подпомагане“. „Всеки ден трябва да отреагираме, да бъдем във форма, да сме партньори на държавните институции при решаването на много проблеми. Правим това благодарение на хилядите ни доброволци“, обяви председателят на БЧК. „За нас приоритет е нормалният човек и проблемите му. Концентрираме усилията и програмите си в помощ на този човек да бъде по-добре битово устроен, животът му да минава много по-леко“, посочи Христо Григоров. „Всяка година успяваме да върнем в училище между 1500-2000 дечица. Имаме много програми и за възрастните хора. За БЧК трябва да се говори като за институция, която е отворена и помага на всички“, каза още той.
Биляна ИВАНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Общото събрание на БЧК ще проведе своята годишна сесия

Общото събрание на БЧК ще проведе своята годишна сесия

25 Май 2018 | 07:17 | Агенция "Фокус"
София. Днес и утре Общото събрание на БЧК ще проведе своята годишна сесия. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК. Общото отчетно събрание на организацията ще бъде открито на 25 май 2018 г. от 16.00 часа в зала „София“ на БЧК. Ръководството на БЧК ще представи пред делегати от цялата страна отчетите за дейността и за бюджета на организацията, за работата на Контролната и на Етичната комисия за 2017 г.
Гости на най-висшия форум на БЧК ще бъдат представители на президентството на Р България, на законодателната и изпълнителната власт, на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, на неправителствени организации, партньори, медии.
На 26 май 2018 г. от 9.00 часа делегатите приемат план и бюджет на организацията за 2019 г. и ще обсъдят редица важни за организацията въпроси.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.