НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Христо Григоров, БЧК: Най-ценната ни награда са сълзите от благодарност в очите на възрастните хора

Христо Григоров, БЧК: Най-ценната ни награда са сълзите от благодарност в очите на възрастните хора

25 Май 2018 | 14:53 | Агенция "Фокус"
София. Най-ценната ни награда са сълзите в очите на възрастните хора, на които сме помогнали. Това са сълзи от благодарност. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на БЧК Христо Григоров. „Те зареждат с енергия и желание доброволците ни да помагат. Когато отиват при възрастен човек и му отнесат храна, той чувства, че не е самичък. Много от тези хора плачат от благодарност- ето, затова работи БЧК“, заяви той. „Използвам случая да изкажа най-сърдечна благодарност на всички наши приятели, на доброволците, симпатизантите, служителите ни, на държавните институции, на корпоративния бизнес“, посочи председателят на БЧК. „Всички заедно показахме, че можем да сме там, където хората имат нужда от реална помощ“, каза още Христо Григоров.
Биляна ИВАНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Христо Григоров, БЧК: Успяхме да направим нова сентенция - „Обединявай и решавай“

Христо Григоров, БЧК: Успяхме да направим нова сентенция - „Обединявай и решавай“

25 Май 2018 | 14:31 | Агенция "Фокус"
София. И миналата година БЧК изпълни достойно мисията си, това за което е създаден преди 140 години. Нарушавайки Римската поговорка: „Разделяй и владей“, всички заедно и обединени успяхме да направим нова сентенция: „Обединявай и решавай“. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на БЧК Христо Григоров. „Днес имаме редовна сесия на 66-ото ни Общо събрание. То се провежда в 14-ата годишнина на БЧК, която ще честваме на 25 октомври. Радостно за нас е, че патрон на тържествата ще бъде президентът Румен Радев“, посочи той. „На сесията ще отчетем огромната свършена работа от БЧК през 2017 година. Говорейки за БЧК, имам предвид хилядите доброволци и симпатизанти, подкрепата на държавните институции и корпоративния бизнес. Всички обединени заедно дадоха възможност БЧК да бъде този, от който се нуждае българското общество“, заяви Христо Григоров. „Успяхме да обединим всички институции и да окажем помощ на всички хора, които имат нужда. Навсякъде и за всеки - това е БЧК“, изтъкна председателят на организацията. „За тези 140 години стъпихме върху основите от предците ни и изградихме голяма къща на доброто. В нея всеки, който има нужда от помощ, получава протегната ръка и топлина, това което му е необходимо. За БЧК трябва да говорим с уважение и благодарност“, каза още Христо Григоров.
Биляна ИВАНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Общото събрание на БЧК ще проведе своята годишна сесия

Общото събрание на БЧК ще проведе своята годишна сесия

25 Май 2018 | 07:17 | Агенция "Фокус"
София. Днес и утре Общото събрание на БЧК ще проведе своята годишна сесия. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК. Общото отчетно събрание на организацията ще бъде открито на 25 май 2018 г. от 16.00 часа в зала „София“ на БЧК. Ръководството на БЧК ще представи пред делегати от цялата страна отчетите за дейността и за бюджета на организацията, за работата на Контролната и на Етичната комисия за 2017 г.
Гости на най-висшия форум на БЧК ще бъдат представители на президентството на Р България, на законодателната и изпълнителната власт, на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, на неправителствени организации, партньори, медии.
На 26 май 2018 г. от 9.00 часа делегатите приемат план и бюджет на организацията за 2019 г. и ще обсъдят редица важни за организацията въпроси.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.