НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: От днес се приемат заявления от граждани и фирми за абонаменти в „Синята зона“ на града

Варна: От днес се приемат заявления от граждани и фирми за абонаменти в „Синята зона“ на града

26 Юни 2018 | 15:15 | Агенция "Фокус"
Варна. От днес гражданите с адресна регистрация в центъра на Варна и юридическите лица могат да подават заявления за разрешителни за паркиране в „Синя зона“, която ще стартира скоро. Това съобщи управителят на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ във Варна Младен Иванов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Иванов добави, че живущите в обхвата на зоната, фирмите и търговците ще могат да подават документи онлайн на сайта www.varnaparking. и на място в офисите на предприятието. Заплащането на абонаментите ще става по три начина – чрез мобилното приложение, с банкова карта или в брой на каса на Easy Pay. „Аз призовавам гражданите да подават документи онлайн. Всичко става изключително бързо и лесно, не е нужно да се чакат опашки. Не е нужно да притежават електронен подпис“, каза още Младен Иванов. Според него в заявленията се попълват само три имена, ЕГН и телефонен номер, като всичко е съобразено с регламента за обработване на лични данни. Документи могат да се подават и на място в центъра за административно обслужване на предприятието на ул. „Александър Рачински“ № 29. Там се носят документите за сверка, като се попълват постоянен адрес, като се прилагат нотариален акт или друг оригинален документ заедно с големия талон на моторното превозно средство. „След подаването на заявлението имаме ангажимент да отговорим до 15 дни“, обясни още управителят на „Паркинги и синя зона“. „Живущите в центъра ще могат да подават заявления за разрешително за паркиране в една от четирите подзони, на които е разделена „Синята зона“ в зависимост от това къде попада улицата им. Подобно на това за граждани ще е заявлението за търговци", каза още Младен Иванов. Според него обаче за служебен ангажимент процедурата е по-сложна и затова кандидатите ще подават на място документи в управлението на предприятието на ул. „Цар Симеон 1“ № 26 в отдел „Служебен абонамент“. Комисия ще разглежда желанията и ще се за сключване на договор за ползване на паркоместа. Младен Иванов уточни, че има разлика между служебен абонамент и разрешение за паркиране в подзона. При второто паркирането е разрешено за период до три часа в рамките на работното време на зоната, но не гарантира паркомясто.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: В рамките на два дни ще бъде затворена ул. „Македония“ поради ремонт и полагане на маркировка във връзка с въвеждането на „Синя зона“

Варна: В рамките на два дни ще бъде затворена ул. „Македония“ поради ремонт и полагане на маркировка във връзка с въвеждането на „Синя зона“

26 Юни 2018 | 09:21 | Агенция "Фокус"
Варна. Във връзка с въвеждането на „Синя зона“ във Варна днес и утре (27 юни) ще се извършва полагане на хоризонтална маркировка на ул. „Македония“ от бул. „Княз Борис I” до бул. „8-ми Приморски полк“, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Варна. За времето от 7.00 часа до 19.30 часа спирането на моторно-превозни средства в района ще бъде забранено. От фирма „Общински паркинги и синя зона“ призовават гражданите да преместят автомобилите си. Трафикът във Варна е натоварен, като най-натоварени остават главните артерии „Цар Освободител“, „Сливница“, „Владислав Варненчик“. Продължава и ремонтът на бул. „Васил Левски. Във връзка с изпълнението на проекта за реконструкция и рехабилитация на канализационна мрежа в селищно образувание Ален мак за движение е затворена главната улица през к.к. Ален Мак, в участъка от хотел „Детелина“ до отбивката за ВСУ – кръстовище с ул. „Янко Славчев“. Временна организация на движението е въведена и поради ремонтните дейности на ул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“. Остава затворено едното платно за движение по бул. „Народни будители“, в посока център-Аспарухово, от ул. „Чонгора“ до кръстовището с ул. „Мара Тасева“. Въведено е изменение по направленията от и към центъра на Аспарухово и движението ще се осъществява двупосочно в едното платно. Улица „Мара Тасева“ все още е затворена, като движението е пренасочено по бул. „Народни будители“, който ще бъде отворен след строителството на кръгово кръстовище.
Милена СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Спирането по 10 улици в града е забранено заради полагането на хоризонтална маркировка за синя зона

Варна: Спирането по 10 улици в града е забранено заради полагането на хоризонтална маркировка за синя зона

30 Май 2018 | 09:07 | Агенция "Фокус"
Варна. Интензивно е движението по бул. „Владислав Варненчик“ в посока изхода на Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Струпване на автомобили се наблюдава в участъка между двата търговски центъра. Натоварен е трафикът и по булевардите „Сливница“ и „Република“. Задръствания се образуват по част от основните кръстовища. Продължават ремонтите по пътната инфраструктура. Работи се по изграждането на бул. „Левски“ в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“.
Във връзка с въвеждането на „синя зона“ ще се полага хоризонтална маркировка по улиците „Михаил Колони“, „Архимандрит Филарет“, „Воден“, „Хан Аспарух“, „Княз Дондуков“,“Одрин“, „Цар Самуил“, „Преспа“, „Чипровци“, Княз Ал. Батенберг“, съобщиха от ОП „Общински паркинги и синя зона“. За времето от 7.00 до 19. 30 часа спирането на превозни средства в района ще бъде забранено. От общинската фирма призовават гражданите да преместят автомобилите си.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.