НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Две песни заеха първото място в 36-ото издание на Националния конкурс за песен „Бургас и морето”

Бургас: Две песни заеха първото място в 36-ото издание на Националния конкурс за песен „Бургас и морето”

29 Юли 2018 | 16:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. За първи път в историята на конкурса „Бургас и морето“ две песни събраха максималния брой точки на журито – 50, и по регламент се изправиха на дуел, който отново завърши без победител. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Така баладата „Как искам времето да върна“ по музика и аранжимент на Димитър Гетов, текст на Джина Дундова, изпълнена от Симона Загорова и песента на бургазлията Димитър Атанасов – „Неочаквано“, по текст на Бистра Александрова и изпълнена в дует с Гергана Великова заслужено си поделиха първото място на конкурса. Третото място остана за Дани Милев и неговата „Песен на любовта“, музика и аранжимент Светослав Лобошки, текст Дани Милев.
Тази година фестивалът беше посветен на големия Тончо Русев.
Сърцето на публиката, която въпреки дъждовното време препълни Летния театър на Бургас, беше за веселата и лятна мелодия „Морско синя любов“, изпълнена от бургазлията Стефан Илчев, по музика и аранжимент Светослав Лобошки, и текст на Ники Комедвенска.
12-те песни-финалисти, избрани между 46 нови български песни, написани специално за конкурса, бяха оценявани на живо от жури в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев и Димитър Маджаров.
Миналогодишният победител – вокалният ансамбъл „Фортисимо“ също поздравиха зрителите в Летния театър, само дни след като донесоха поредна слава на Бургас – гран при и златен медал от Световните хорови игри в Южна Африка.
В церемонията се включиха актьорите Ненчо Илчев и Мая Бежанска, които за втори път бяха водещи на „Бургас и морето“.
Аплодисментите и обичта на зрителите обаче бяха за незабравимото и богато творчество на най-големия и успешен композитор в българската поп музика – Тончо Русев, чиито гениални произведения поемаха своя вечен път именно от сцената на „Бургас и морето“ в Летния театър в града. В негова памет зрителите отново видяха едни от неговите златни хитове, изпълнени от най-именитите и любими български изпълнители като Силвия Кацарова, Панайот Панайотов, Росица Борджиева, Росица Кирилова, Тоника СВ, Тоника Домини, Йорданка Христова и Мустафа Чаушев, който изпя „Зимно море“ на Тончо Русев, която е и първият победител на конкурса „Бургас и морето“ през далечната 1973 година.
Сред публиката беше и внучката на големия бургаски композитор Елена Хаджистоянова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Националният конкурс за песен „Бургас и морето“ ще се проведе в Летния театър

Бургас: Националният конкурс за песен „Бургас и морето“ ще се проведе в Летния театър

28 Юли 2018 | 09:04 | Агенция "Фокус"
Бургас. Националният конкурс за песен „Бургас и морето“ ще се проведе днес в Летния театър от 20.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Тази година в ролята на водещи на конкурса ще бъдат Ненчо Илчев и Мая Бежанска. Песните ще се оценяват на живо от жури в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев и Димитър Маджаров.
В рецитала, посветен на Тончо Русев, участие ще вземат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, „Тоника Домини“, Росица Борджиева, Роси Кирилова, Петя Буюклиева, Росица Борджиева, Мустафа Чаушеф, Панайот Панайотов, Ваня Костова, „Тоника СВ“ и други.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Билетите за музикалния конкурс "Бургас и морето" вече са в продажба

Бургас: Билетите за музикалния конкурс "Бургас и морето" вече са в продажба

5 Юли 2018 | 13:34 | Агенция "Фокус"
Бургас. Билетите за музикалния конкурс "Бургас и морето" вече са в продажба - в мрежата на Eventim.bg и на касата при Часовника в центъра на Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
Тази година в ролята на водещи на конкурса ще бъдат Ненчо Илчев и Мая Бежанска. В рецитала, посветен на Тончо Русев, участие ще вземат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, "Тоника Домини", Росица Борджиева, Роси Кирилова, Петя Буюклиева, Росица Борджиева, Мустафа Чаушеф, Панайот Панайотов, Ваня Костова, "Тоника СВ" и други.
Националния конкурс за песен "Бургас и морето" ще се проведе от 20.00 часа на 28 юли.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Удължава се срокът за подаване на песни за Националния конкурс „Бургас и морето“

Бургас: Удължава се срокът за подаване на песни за Националния конкурс „Бургас и морето“

18 Май 2018 | 09:48 | Агенция "Фокус"
Бургас. Поради постъпили допълнителни запитвания от автори относно регламента на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“, крайният срок за подаване на заявления за участие се удължава с десет дни. Това съобщиха от Община Бургас. До 31 май, включително, всички автори могат да подадат своите песни на адрес: Община Бургас, ул. „Александровска“ №26, „Деловодство“, за Националния конкурс за песен „Бургас и морето“, а също и на електронен адрес: burgas.moreto@abv.bg.
Конкурсът създава и разпространява български песни, насърчава творческия потенциал в областта на музикалното изкуство, подкрепя композитори, поети, изпълнители и развива българската музикална култура.
От всички изпратени песни, професионална подборна комисия ще селектира до 12 от най-добрите, които ще вземат участие във финалната конкурсна вечер на 28 юли.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Рециталът на 36-ото издание на конкурса „Бургас и морето“ ще бъде посветен на Маестро Тончо Русев

Бургас: Рециталът на 36-ото издание на конкурса „Бургас и морето“ ще бъде посветен на Маестро Тончо Русев

16 Април 2018 | 13:01 | Агенция "Фокус"
Бургас. Рециталът на тазгодишното 36-ото издание на конкурса за нова българска песен „Бургас и морето“ ще бъде посветен на големия композитор Тончо Русев. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. От сцената на Летния театър на 28 юли в родния му град ще звучат негови песни, любими на няколко поколения българи. От тази сцена са поели своя път редица композиции на маестрото. Още в първото издание през далечната 1973 г. Тончо Русев печели първа награда на конкурса с песента „Зимно море“ по текст на Петър Караангов и в изпълнение на Мустафа Чаушев. Всички композитори и музиканти вече могат да подават свои песни за конкурсната програма на 36-то издание на „Бургас и морето“. Регламентът и условията за участие в песенния фестивал може да намерите тук и тук. Крайният срок, в който авторите на песни могат да изпратят своите музикални произведения е 17.00 часа на 20 май. От всички изпратени песни професионална подборна комисия ще селектира 12-те най-добри, които ще вземат участие във финалната конкурсна вечер. Подаването на песни може да бъде както лично от автора, така и от упълномощено лице на адреси: гр. Бургас 8000 Община Бургас Деловодство Ул. „Александровска “ № 26 За Национален конкурс за песен „Бургас и морето“ или гр. Бургас 8000 Общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ Културен дом на нефтохимика, пл.“Тройката“ 1 За Национален конкурс за песен „Бургас и морето“ Песни могат да се подават и на елетронен адрес: burgas.moreto@abv.bg.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.