НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пазарджик: Общинският съветник от АБВ Атанас Шопов призова гражданите на областния център да участват активно в обсъждането на наредбата за „паяка“

Пазарджик: Общинският съветник от АБВ Атанас Шопов призова гражданите на областния център да участват активно в обсъждането на наредбата за „паяка“

14 Юни 2018 | 10:30 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Общинският съветник на АБВ в Пазарджик Атанас Шопов призова гражданите на областния център да участват активно в обсъждането на наредбата за „паяка“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Обществено обсъждане на проекта за допълнение на Наредбата за организацията и дейността по принудителното преместване и принудителното задържане на моторни превозни средства ще се проведе днес от 11.00 часа в пленарна зала на Общинския съвет в града. По думите на Шопов активната позиция на гражданското общество е особено необходима в момент, в който Пазарджик е на път да бъде превърнат в обслужваща единица на една определена частна фирма „Става дума за фирмата “Контур7“ - свързана с Гинка Върбакова, която стопанисва от месец Синята зона в Пазарджик. Това което ни тревожи в този конкретен случай е, че очакваните от кмета на града Тодор Попов годишни приходи от платено паркиране от 500 000 лева няма да влязат в общинската хазна, а в частни сметки. Надяваме се също така Административния съд в града да отмени заповедта на кмета Попов, въвеждаща новите правила за служебното и преференциално паркиране в „Синя зона“, защото те са незаконосъобразни“.
Във връзка с темата Шопов припомни, че още преди месеци АБВ подаде сигнал срещу цялата схема, по която ще бъде извършена организацията на така наречената „Синя зона“ в Пазарджик така, че тя да попадне в конкретни частни ръце, и въпреки че това ще носи загуби за общината. Той даде и няколко примера за това, как новия собственик на зоната работи в нарушение на правила и норми. „С мотива, че скобата не помага за освобождаване на място за друг нуждаещ се, и с промени в наредбата се урежда да стане така, че въпреки поставената скоба се вика и репатриращ автомобил. Така се процедира и в момента, макар наредбата да не е гласувана – минути след поставяне на скобата колата се вдига. По този начин всеки наказан плаща по 50 вместо 26 лева. Без привилегии са оставени не само общинските съветници. Отказвани са преференциални пропуски на хора в неравностойно положение, които имат право на безплатно паркиране в цяла Европа. Много често граждани ме сезират за принудително преместване на коли в нарушение на общоприети правила. „Паякът“ е вдигал дори военен автомобил и линейка на хемодиализата, които са под специален режим в цял свят. Както и аварийна кола на елетроразпределително дружество, докато работници отстранявали повреда в трафопост“, посочи той.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.