НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Районна прокуратура - Карлово привлече като обвиняем кмета на село Войнягово

Пловдив: Районна прокуратура - Карлово привлече като обвиняем кмета на село Войнягово

19 Юни 2018 | 16:59 | Агенция "Фокус"
Карлово. Днес Районна прокуратура - Карлово привлече като обвиняем 25-годишният кмет на село Войнягово Тодор Танковски за опит за лично укривателство с цел имотна облага. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия. С постановление на Районна прокуратура - Карлово обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „Подписка“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Кметът на село Войнягово е арестуван със 150 лв. подкуп

Пловдив: Кметът на село Войнягово е арестуван със 150 лв. подкуп

19 Юни 2018 | 11:43 | Агенция "Фокус"
Карлово. Районна прокуратура - Карлово наблюдава досъдебното производство срещу кмета на село Войняговоц за лично укривателство с цел имотна облага. Досъдебното производството е било образувано на 18 юни 2018 г. с разпит на свидетел, който е заявил, че лицето с инициали Т.Т. поискал сума в размер на 150 лева, за да спомогне на лице, което е разследвано за друго престъпление по чл.240а от Наказателния кодекс, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване – за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на село Войнягово, общ. Карлово. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
До момента е установено, че на 18 юни 2018 г., в гр. Карлово, между Т.Т. и горепосоченото лице е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като на Т.Т. била предадена поисканата сума. Предвид неотложността на случая, при стриктно спазване на процесуалните изисквания, непосредствено след предаване на сумата, управляваният от Т. Т. автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лв., в купюри от 20 и 10 лева, за които той заявил, че сумите са за нуждите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилния телефон на Т.Т. , от който се е водела комуникацията между лицата.
В момента се провеждат активни процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура - Карлово. Т.Т. е бил задържан за срок от 24 часа. Днес предстои повдигане на обвинение и преценка относно наличие основанията за задържането му .За престъплението по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: При мен не са постъпвали устни или писмени сигнали за действия на кмета на Войнягово, уличаващи го в подкуп

Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: При мен не са постъпвали устни или писмени сигнали за действия на кмета на Войнягово, уличаващи го в подкуп

19 Юни 2018 | 11:34 | Агенция "Фокус"
Карлово. До този момент при мен, при заместниците ми и при секретаря на общината не са постъпвали устни или писмени сигнали за действия на кмета, уличаващи го за искане или вземане на подкуп. Това каза за Радио „Фокус” - Пловдив кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов по повод ареста на кмета на Войнягово Тодор Танковски. Вероятно става въпрос за незаконен добив на инертни материали, но не знам подробности”, добави Кабаиванов. „В крайна сметка има съд и той ще реши. Жалко е, че един млад човек, който сега започва своята кариера, е поставен под ударите на закона, но не мога да кажа дали е виновен, или не. Това не е моя работа”, добави кметът. Кабаиванов каза, че ще може да говори повече по случая, когато се запознае с фактите, които ще представи прокуратурата. По думите на Емил Кабаиванов, кметът на Войнягово, както кметовете на останалите селища с над 360 жители, е избран мажоритарно от гражданите на селото и носи отговорност през Закона и пред тях. Той не е служител на Общината, не е назначаван от общинския кмет и затова засега той не може да каже повече.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Две са версиите за ареста на кмета на Войнягово

Пловдив: Две са версиите за ареста на кмета на Войнягово

19 Юни 2018 | 10:01 | Агенция "Фокус"
София. Две са версиите за ареста на кмета на Войнягово, съобщава Нова телевизия. Вчера най-младият кмет в Карловско – 24-годишният Тодор Танковски беше арестуван. В него бяха открити белязани пари - няколко банкноти от по 50 лева. Униформените обискираха личния му автомобил и жилището, в което живее.
Една от версиите за задържането му - получил подкуп от човек от селото за издаване на строително разрешително за къща. Другата версия - Танковски е влез парите от човек, който искал да добива инертни материали.
„Знаем, че кметът на Войнягово Тодор Танковски е задържан за 24 часа в РУ-Карлово с обвинение за подкуп от 150 лв.”, коментира за „Здравей, България” секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.
По думите му, от кметът не зависело нито издаването на разрешение за строителство, нито издаването на разрешение за добив на инертни материали. Въпреки това, Стефан Стоянов смята за по-достоверна версията за подкуп за добив на инертни материали.
„Имахме сигнал, че отпуснатите средства от Община Карлово за ремонт на помещения в кметството, не са оползотворени по предназначение. Кметът на общината разпореди да се сформира комисия, която да извърши проверка. В резултат на тази проверка беше извършен надчет на кмета на Войнягово Тодор Танковски в размер на 1800 лева, която той за 6 месеца трябва да възстанови. Той започна да изплаща сумата от миналия месец, като от заплатата му се отделят по 300 лв. месечно", добави секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.
Очаква се днес прокуратурата да поиска задържане за 72 часа на Тодор Танковски.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В САЩ се подготвят за пристигането на мигрантския керван. 17 ноември 2018 г.
В САЩ се подготвят за пристигането на мигрантския керван. 17 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.