НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ямбол: С церемония по първа копка в града ще бъде дадено начало на ремонтните дейности по улица „Преслав“

Ямбол: С церемония по първа копка в града ще бъде дадено начало на ремонтните дейности по улица „Преслав“

18 Юни 2018 | 08:57 | Агенция "Фокус"
Ямбол. От 11.00 часа днес ще бъде даден старт на строително-монтажните дейности за ремонт и реконструкция на ул. „Преслав“ в Ямбол. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Официалната церемония по първа копка ще се състои в пространството пред Народно читалище „Зора – 1945“. В нея ще вземат участие кметът на Община Ямбол Георги Славов, представители на фирмата изпълнител „Технопътстрой“ ЕООД, на авторския и строителния надзор, екипът по проекта, общински съветници, граждани.
Цялостната реконструкция и обновяване на една от основните пътни артерии в Ямбол ще бъде в участъка между пл. „Боровец“ и кръстовището с ул. „Акация“. Мерките имат за цел подобряване на пътната инфраструктура в услуга на водачите на моторни превозни средства, както и на пешеходците. Основните строителни дейности включват цялостен ремонт на пътната настилка, включително на кръстовищата в този отрязък. Ще бъдат подновени и тротоарните площи с полагане на настилка от бетонови павета, нови бордюри и др. Проектът включва още въвеждане на ново енергоспестяващо улично осветление, в т.ч. подмяна на част от стълбовете, както и обновяване на растителните видове по протежението на пътния участък. Изпълнението е част от усилията на Община Ямбол за поетапно модернизиране на градската среда.
Изпълнението на обект „Реконструкция и рехабилитация на ул. „Преслав” от ул. „Димитър Благоев” до ул. „Акация“ се реализира по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. Общата стойност на строително-монтажните работи по обекта е в размер на 2 381 066 лева. Строително-ремонтните дейности са планирани да приключат в рамките на 270 календарни дни.
Във връзка с предстоящия ремонт и затварянето на участъка е въведена временна организация на движението с поставянето на нови указателни знаци. Считано от днес се въвежда и временна промяна в общинската транспортна схема по маршрутите на автобуси с номера 2, 5, 18-Б, 20, 20А и 25.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет. 15 ноември 2018 година
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.