НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Росица Йорданова, зам.-кмет на Добрич: Шест обекта вече са въведени в експлоатация след прилагане на мерки за енергийна ефективност

Росица Йорданова, зам.-кмет на Добрич: Шест обекта вече са въведени в експлоатация след прилагане на мерки за енергийна ефективност

20 Юни 2018 | 12:59 | Агенция "Фокус"
Добрич. Шест обекта вече са въведени в експлоатация след прилагане на мерки за енергийна ефективност. Това съобщи зам.-кметът на Добрич с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданова, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”. В ход са дейностите и по още един проект на Община град Добрич – за прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, където са одобрени 9 обекта. Въведени в експлоатация са жилищни сгради по улиците „Захари Стоянов“ 1, „Кирил и Методий“ 8 и 18, „Йордан Йовков“ 13, „Любен Каравелов“ 4, „Цар Симеон“ 13. Пред приключване е обектът по ул. „Каменица“ 8. На ул. „Максим Горки“ 2 е открита строителна площадка.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Росица Йорданова, зам.-кмет на Добрич: Извършват се активни строително-ремонтни работи по ул. „6-ти септември“

Росица Йорданова, зам.-кмет на Добрич: Извършват се активни строително-ремонтни работи по ул. „6-ти септември“

20 Юни 2018 | 11:51 | Агенция "Фокус"
Добрич. Извършват се активни строително-ремонтни работи по ул. „6-ти септември“ в Добрич. Те са в рамките на проекта на Община град Добрич ”Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич”. Това съобщи зам.-кметът с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданова, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”. Приключили са дейностите по изграждане на тротоари и бордюри. Асфалтирана е северната част, предстои асфалтиране на южната. Уличното осветление е ремонтирано и е проверена неговата функция. Очакванията са до края на този месец дейностите да приключат. Ремонтираната улица е важна за града, защото се намира в неговата индустриална част. Там са разположени важни фирмени предприятия, които работят при интензивен транспортен трафик, приемат и чуждестранни бизнес партньори. Проектът е част от Инвестиционната програма за реализация на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Целта на проекта е повишаването на достъпността, взаимосвързаността и сближаването в рамките на ареала на град Добрич и неговата периферия. Обща стойност на проекта е 1 446 029,28 лв., в т.ч., 1 229 124.89 лв. финансиране от ЕФРР и 216 904.39 лв. - национално съфинансиране. Проектът е по ОП „Региони в растеж“ 2014 - 2020.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Париж на
Протест в Париж на "жълтите жилетки". 15 декември 2018

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.