НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Росица Йорданова, зам.-кмет на Добрич: Обявена е обществена поръчка по проект на Общината за трансгранично сътрудничество

Росица Йорданова, зам.-кмет на Добрич: Обявена е обществена поръчка по проект на Общината за трансгранично сътрудничество

20 Юни 2018 | 12:14 | Агенция "Фокус"
Добрич. Обявена е обществена поръчка по проект на Община град Добрич за трансгранично сътрудничество. Това съобщи зам. кметът „Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданова, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”. Дейностите са по друг проект на Община град Добрич – „Подобряване на връзката с мрежата TEN-T в трансграничния регион Меджидия – Добрич“. Обявена е обществена поръчка с две обособени позиции – реконструкция и изграждане на ул. „Никола Петков“ и на част от бул. „Добруджа“ (от кръстовището с бул. „Добричка епопея“ в посока кв. „Рилци“). До 25 юни ще се приемат оферти, отварянето им е предвидено за 26-ти от 10,00 часа. Надеждите са да няма обжалване и ремонтните дейности да започнат възможно най-бързо.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Росица Йорданова, зам.-кмет на Добрич: Извършват се активни строително-ремонтни работи по ул. „6-ти септември“

Росица Йорданова, зам.-кмет на Добрич: Извършват се активни строително-ремонтни работи по ул. „6-ти септември“

20 Юни 2018 | 11:51 | Агенция "Фокус"
Добрич. Извършват се активни строително-ремонтни работи по ул. „6-ти септември“ в Добрич. Те са в рамките на проекта на Община град Добрич ”Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич”. Това съобщи зам.-кметът с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданова, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”. Приключили са дейностите по изграждане на тротоари и бордюри. Асфалтирана е северната част, предстои асфалтиране на южната. Уличното осветление е ремонтирано и е проверена неговата функция. Очакванията са до края на този месец дейностите да приключат. Ремонтираната улица е важна за града, защото се намира в неговата индустриална част. Там са разположени важни фирмени предприятия, които работят при интензивен транспортен трафик, приемат и чуждестранни бизнес партньори. Проектът е част от Инвестиционната програма за реализация на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Целта на проекта е повишаването на достъпността, взаимосвързаността и сближаването в рамките на ареала на град Добрич и неговата периферия. Обща стойност на проекта е 1 446 029,28 лв., в т.ч., 1 229 124.89 лв. финансиране от ЕФРР и 216 904.39 лв. - национално съфинансиране. Проектът е по ОП „Региони в растеж“ 2014 - 2020.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.