НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:53


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Закриват летните полицейски академии в Дебелец и село Ресен

Велико Търново: Закриват летните полицейски академии в Дебелец и село Ресен

13 Септември 2018 | 10:14 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Десетки деца ще се включат в тържествата за закриване на летните полицейски академии, които ще се проведат в село Ресен и град Дебелец. В село Ресен освен демонстрация на наученото, която ще представят малчуганите и младежите от Центъра за работа с деца, ще се проведе и Обучение по проект „Оцеляване сред природата“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Там празникът ще продължи до ранния следобед. В Дебелец закриването на лятната полицейска академия ще се случи на централния площад, като началото ще бъде поставено в 18.00 часа. Поканени да се включат и в двете събития, освен участниците в инициативата, са и техните семейства и приятели.
През настоящата година в лятната полицейска академия за деца участват над 400 малчугани и младежи от цялата страна. Това е осмото поредно издание на инициативата, която започва през юни и продължава чак до есента. Организатори са Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подкрепа оказват от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Съюза на пивоварите в България и Националния военен университет „Васил Левски“. Целта е да се запълни ползотворно свободното време на децата през летните месеци, които освен да се забавляват, научават и много нови неща.
Мария НЕДЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Закриват лятната полицейска академия в селата Хотница, Самоводене и Русаля

Велико Търново: Закриват лятната полицейска академия в селата Хотница, Самоводене и Русаля

11 Септември 2018 | 10:15 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. С много игри и забавления закриват тазгодишното издание на лятната детска полицейска академия в селата Хотница, Самоводене и Русаля, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Децата от центровете за работа с деца и младежи ще демонстрират наученото през лятото пред присъстващите в читалището в село Хотница. Тази година закриването на формата се случва по населени места, за да могат да участват всички деца и младежи, които през летните месеци усилено подготвят и програма. През тази седмица предстои закриване и в селата Ресен, Леденик, Шемшево, Никюп, Присово и в град Дебелец.
В летните полицейски академии взимат участие стотици малчугани и младежи от Центровете за работа с деца и младежи в региона. Под ръководството на своите ментори от полицията и пожарната служба те усвояват ценни знания за престъпленията и превенцията им, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението по пътищата, както и как да реагират при пожари и други бедствия.
Мария НЕДЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Закриват Лятната полицейска академия за деца за селата Арбанаси, Малки чифлик, Шереметя

Велико Търново: Закриват Лятната полицейска академия за деца за селата Арбанаси, Малки чифлик, Шереметя

31 Август 2018 | 09:54 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. С празник и раздаване на грамоти закриват Лятната полицейска академия за деца за селата Арбанаси, Малки чифлик, Шереметя. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Община Велико Търново. Освен игри и забавления, организаторите на проявата са подготвили за децата и младежите и много изненади. Празникът ще започне в 10.00 часа в село Арбанаси. В него ще участват членовете на Центровете за развитие на деца и младежи от трите населени места.
„Фокус“ припомня, че през настоящата година във Великотърновска община се проведе осмото издание на Лятната полицейска академия за деца и младежи. В нея участват над 400 малчугани и ученици от 20-те младежки центъра в региона. Тя се организира от Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областна дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подкрепа оказват от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Съюза на пивоварите в България и Националния военен университет „Васил Левски“.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: С велосъстезание и спортни игри ще бъде закрита Лятната полицейска академия в Килифарево

Велико Търново: С велосъстезание и спортни игри ще бъде закрита Лятната полицейска академия в Килифарево

23 Август 2018 | 10:04 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. С велосъстезание и спортен празник ще бъде закрита Лятната полицейска академия в Килифарево. Събитието е част от проявите по случай 45-годишнината от обявяването на населеното място за град през 1973 година. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът Димитър Събев. Спортните прояви започват в 10.00 часа и се провеждат в комплекса „Арена Килифарево“. В тях ще се включат както малчуганите, посещавали Лятната полицейска академия, така и други деца от града. „Програмата предвижда много забавления, изненади и награди. Всички присъстващи ще имат възможност да наблюдават майсторско каране на колело“, каза още Събев.
Лятната полицейска академия за деца се провежда на територията на Великотърновска община за осма поредна година. Тя се провежда в 20-те младежки центрове в различните населени места. В настоящото издание участваха над 400 деца и ученици от цялата страна. Организатори на инициативата са Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областна дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подкрепа оказват от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Съюза на пивоварите в България и Националния военен университет „Васил Левски“.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Осмо издание на инициативата Академия за изкуства започна в Килифарево

Велико Търново: Осмо издание на инициативата Академия за изкуства започна в Килифарево

21 Август 2018 | 11:09 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Осмо издание на инициативата Академия за изкуства започна в Килифарево. Събитието е част от празничната програма по случай 45-годишнината от обявяването на населеното място за град, която продължава цяла седмица. Кулминацията на честванията е през уикенда, съобщи пред Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Килифарево Димитър Събев. В пленера по рисуване се включват около 40 деца на възраст от 5 до 15 години. Събев посочи, че голяма част от децата са от Килифарево, но има и такива от други градове, а и деца, които по принцип живеят в чужбина. Занятията, по традиция, води художника Иван Додов. Кметът Събев допълни, че почти всички събития, които се организират в Килифарево, са насочени към най-малките жители и гости. „Художествената академия продължава три дни, като закриването ѝ ще е на 22-ри с кулинарен празник и много веселие“, каза още Димитър Събев. В следващия ден ще бъде закрита и Лятната полицейска академия. В събота ще има детски футболен турнир, четвъртото издание на Националния конкурс „Усукано по килифарски“ и празничен концерт.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: В село Шемшево официално ще бъде даден старт на Лятната полицейска академия за деца и младежи

Велико Търново: В село Шемшево официално ще бъде даден старт на Лятната полицейска академия за деца и младежи

22 Юни 2018 | 09:49 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. В село Шемшево официално ще бъде даден старт на Лятната полицейска академия за деца и младежи, която традиционно се провежда в населените места от общината. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници от община Велико Търново „Янтра 2001“ и председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Академията ще се случи за седма поредна година. В село Шемшево с очаква да се съберат над 400 деца от 20 Центъра за работа с деца и младежи. По време на откриването ще бъдат връчени награди на децата от Доброволчески отряди „Млад огнеборец“ в Самоводене, взели участие в Областния преглед „Млад огнеборец“. Благовеста Факирова подчерта, че тази година основна тема на Академията ще е войната по пътищата и състоянието на пътната мрежа. Тя съобщи, че децата от селата Миндя, Къпиново, Церова кория и Пчелище готвят детски протест срещу дупките по пътищата и срещу шофьорите, които отнемат човешки живот. Децата от Арбанаси, Балван, Беляковец и Самоводене са подготвили кратка презентация за трафика и наркотиците, и за ползите от спорта. Успоредно със заниманията на Лятната академия ще се проведе и кампанията на Съюза на пивоварите в България „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат“.
Лятната полицейска академия за деца и младежи е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Всяка година по време на обучението стотици деца научават ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението. Акценти са поставени също върху спорта, здравословния начин на живот и приятелствата.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: 400 деца ще се включат в Лятната полицейска академия в общината

Велико Търново: 400 деца ще се включат в Лятната полицейска академия в общината

22 Юни 2018 | 07:25 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Лятна полицейска академия за деца и младежи стартира край Велико Търново. За осма поредна година стотици деца ще станат част от серията от занимания, които ще се провеждат през цялото лято в 20-е младежки центрове в населените места от общината. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Над 400 деца и ученици ще дадат старт на инициативата днес. Откриването е в 10.30 часа на стадиона в Килифарево. Атрактивна презентация ще направят децата от клуба на младия огнеборец в село Самоводене. Демонстрации са подготвили и от Областната дирекция на МВР.
Лятната полицейска академия е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, ОДМВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подкрепа оказват от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Съюза на пивоварите в България и Националния военен университет „Васил Левски“.
По време на откриването Съюзът на пивоварите ще отличи най-добрите творби в конкурс за рисунка, в който участваха деца от 20 населени места общината. Неправителствената организация ще обяви и кои са четирите проекта на младежките центрове, получаващи финансиране по програма „Устойчиви инициативи и партньорство“.
През летния сезон децата и младежите, станали част от инициативата „Лятна полицейска академия“, ще узнаят кои са най-разпространените престъпления и как да се предпазят от тях, как да противодействат на агресията, как да се пазят от трафик на хора и какви са правилата за безопасността на движението. Ще има и серия от занимания по оказване на първа помощ, за реакция при пожари и други бедствия. Кампанията акцентира също върху спорта, здравословния начин на живот и създаването на приятелства.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Откриват Лятната детска полицейска академия на 20 юни

Велико Търново: Откриват Лятната детска полицейска академия на 20 юни

20 Май 2018 | 17:50 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Откриват Лятната детска полицейска академия на 20 юни. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници на населените места в община Велико Търново „Янтра 2001“ и председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Домакин на официалното откриване ще е град Килифарево. Очаква се на обновения стадион в града на присъстват около 500 деца от 20-те центъра за работа с деца и младежи в населените места от общината. В програмата са предвидени песни, танци и състезания. През цялата ваканция децата ще усвояват знания и умения за овладяване на агресията, ограничаване на трафика на хора, безопасността на движението, оказване на първа помощ, правилни действия при пожари и извънредни ситуации и ще разучават състезателните дисциплини на младите огнеборци. Факирова подчерта, че тази година ще се наблегне на практическите заниманията с децата.
„Ще се опитаме да намалим часовете по теория, за сметка на танците, спортните състезания и практическите занимания, които ще провеждат представителите на Полицията и Пожарната. Във всички градове в страната се провеждат доста мероприятия за децата, обаче в селата, особено през лятото, такава практика няма“, посочи Благовеста Факирова като подчерта, че Община Велико Търново е иноватор в това отношение. В заниманията на децата това лято отново ще се включи и Националния военен университет „Васил Левски“, които ще покажат на децата основни техника за оцеляване сред природата. Ще продължи и кампанията на Съюза на пивоварите в България „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат“. Лятната детска академия ще бъде закрита между 1 и 15 септември с празник отделно във всяко населено място.
Детската лятна полицейска академия е проект на община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, Областната дирекция на МВР – Велико Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и се осъществява с подкрепата на множество партньори, един от които Съюза на пивоварите в България.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.