НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:33


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

БСП - Стара Загора осъжда поведението на народния представител Спас Янев Панчев и настоява той да напусне 44-тото НС

БСП - Стара Загора осъжда поведението на народния представител Спас Янев Панчев и настоява той да напусне 44-тото НС

29 Юни 2018 | 11:48 | Агенция "Фокус"
София. „Областният съвет на БСП - Стара Загора остро осъжда поведението на народния представител от 27 МИР Спас Янев Панчев. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Поведението му е знак за отстъпления от предизборни ангажименти и категорична подмяна на идентичност и цели на коалиция „БСП за България”, с чиято листа влезе в 44 НС”, се казва в позиция, приета на заседание на Изпълнителното бюро.
„БСП за България” обяви на Парламентарните избори, преди повече от година, че ще бъде алтернатива и твърда опозиция на управляващите в Народното събрание.
В Позицията се казва още:
"Предвид коренно различните ни идеи за развитието на България с ПП ГЕРБ, ние сме против неговите заявени намерения за компромиси по политики с тази партия. Убедени сме, че обществената подкрепа, която има „БСП за България”, изключва компромисни действия с нашия основен политически противник ПП ГЕРБ.
Заставаме твърдо зад решението на Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на „БСП за България“ относно изключването от коалицията на ЗС “Александър Стамболийски”. Настояваме депутатът Спас Панчев да напусне парламента и да освободи мястото за следващия от листата в Стара Загора.
Това поискаха в декларации и партийните органи в Стара Загора, Казанлък, Братя Даскалови и др."
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Депутатът Спас Панчев се отделя от ПГ на „БСП за България“ и става независим

Депутатът Спас Панчев се отделя от ПГ на „БСП за България“ и става независим

26 Юни 2018 | 13:09 | Агенция "Фокус"
София. Депутатът Спас Панчев се отделя от ПГ на „БСП за България“ и става независим. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото днешното пленарно заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Панчев е информирал с писмо председателя на парламента за промяната. На свой ред лидерът на БСП Корнелия Нинова е припомнила, че решението е взето на заседанието на ПГ на „БСП за България“ на 25 юни 2018 г.
Депутатът Спас Панчев бе трети в листата на 27-и Многомандатен избирателен район Стара Загора на парламентарните избори през 2017 г. С напускането му , депутатите в групата на „БСП за България“ стават 79.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

БСП - Стара Загора: Спас Панчев да напусне 44-тото Народно събрание

БСП - Стара Загора: Спас Панчев да напусне 44-тото Народно събрание

26 Юни 2018 | 10:46 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Народният представител Спас Панчев да напусне 44-тото Народно събрание. За това настояха в декларация от Общинския съвет на БСП - Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. На свое заседание социалистите обсъдиха поведението на депутата от ЗС "Александър Стамболийски", влязъл в парламента с листата на 27 многомандатен избирателен район.
В понеделник народните представители взеха решение да изключат от Парламентарната група "БСП за България" земеделеца Спас Панчев. Те държат той да напусне Народното събрание, в което е влязъл от квотата на коалицията и да освободи мястото за следващия от листата в Стара Загора.
„Не желаем волята и вотът ни да бъдат подменяни. Не искаме да ни представлява депутат, който предпочете да е извън Парламентарната група на левицата, подчертаха членовете на партийния съвет. По думите им Спас Панчев трябва да се съобрази с избирателите от региона.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"БСП за България" изключи ЗС "Александър Стамболийски" от коалицията и призова Спас Панчев да подаде оставка като депутат (ОБЗОР)

"БСП за България" изключи ЗС "Александър Стамболийски" от коалицията и призова Спас Панчев да подаде оставка като депутат (ОБЗОР)

25 Юни 2018 | 21:42 | Агенция "Фокус"
София. "БСП за България" изключи Земеделски съюз "Александър Стамболийски" от коалицията. Решението за изключване на земеделците от коалицията бе взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП, коалиционния съвет и ръководството на парламентарната група на "БСП за България". Първоначално двамата депутати от земеделския съюз Спас Панчев и Димитър Георгиев поискаха да напуснат парламентарната група и да станат независими, а ръководството на БСП ги призова да подадат оставки като народни представители в 44-ото Народно събрание.
Пред журналисти темата коментира Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на партията. Според него не е драматично БСП да загуби двама депутати. "По-добре да запазим чистотата си, както обещахме на повече от 1 млн. български избиратели", коментира Зафиров. Той изрази позицията на партията против това да се търсят компромиси с управляващата коалиция, за каквото настоявал председателят на ЗС "Александър Стамболийски" Спас Панчев.
По-късно на заседание на парламентарната група темата отново бе обсъдена. Групата настоя Спас Панчев да подаде оставка, тъй като е влязъл от квотата на "БСП за България" и да освободи мястото за следващия в листата от 27-ми Многомандатен избирателен район Стара Загора. Не такава бе съдбата на другия депутат от ЗС "Александър Стамболийски" Димитър Георгиев. Той замрази членството си в съюза и изрази желание да работи с ПГ на "БСП за България" за целите и политиките на коалицията.
По-късно в интервю за обзорното предаване „Това е България“ Спас Панчев коментира, че става независим депутат в парламента и от сега нататък ще гласува според интересите на ПП "Александър Стамболийски". Той уточни, че като подписал се за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3, ще го подкрепи.
Агенция „Фокус“ припомня:
На парламентарните избори през 2017 г. Спас Панчев бе избран за народен представител от 27-ми Многомандатен избирателен район – Стара Загора. Той бе трети в листата на „БСП за България“ тогава. Димитър Георгиев бе десети в листата на 17-ти Многомандатен избирателен райoн – Пловдив –област. Номерът му съвпадаше с този на „БСП за България“ в бюлетината и впоследствие се оказа, че той е получил достатъчно преференции, за да влезе като депутат в 44-ото Народно събрание.
На 23 юни 2018 г. на своя 44-ти редовен конгрес Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ реши да напусне Коалиция „БСП за България”. В свое телевизионно участие на следващия ден лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира случилото се и заяви, че в политиката са важни принципите и чистотата. Нинова предположи, че Спас Панчев иска да се явява сам на местни избори срещу БСП и обърна внимание, че той е бил в коалицията по време на вота през 2017 г., защото партията му не може да мине границата от 4%. Нинова обясни, че всички партии в коалицията „БСП за България“ имат договор, че ще се явяват всички заедно на всички избори.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Спас Панчев: В коалицията "БСП за България" политиката се провежда главно от БСП като ПР на партията

Спас Панчев: В коалицията "БСП за България" политиката се провежда главно от БСП като ПР на партията

25 Юни 2018 | 21:23 | Агенция "Фокус"
София. В коалицията "БСП за България" политиката се провежда главно от БСП като ПР на партията и не остава възможност на коалиционните партньори да се изявят. Това каза председателя на партия „Земеделски съюз Александър Стамболийски“ Спас Панчев в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“. "Ако започна сега да говоря против „БСП за България“, ще кажат – ето го, той е настроен, сега иска да си отмъщава. Политиката в „БСП за България“ се провеждаше от БСП главно. БСП определяха говорителите, БСП определяха участниците в медиите, пиарът на БСП решаваше кой да говори и за какво да се говори. Бил съм част от тази коалиция и не ми се иска днес да злословя по адрес на който и да е от ръководството на партиите от коалицията или за нашите досегашни партньори в парламентарната група", каза той. Спас Панчев каза още, че става независим депутат в парламента и от сега нататък ще гласува според интересите на ПП "Александър Стамболийски". Той уточни, че като подписал се за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3, ще го подкрепи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ПГ на "БСП за България" прие оставането на Димитър Георгиев и изключи Спас Панчев

ПГ на "БСП за България" прие оставането на Димитър Георгиев и изключи Спас Панчев

25 Юни 2018 | 17:45 | Агенция "Фокус"
София. Народният представител Димитър Георгиев ще замрази членството си в БЗНС "Александър Стамболийски" и изрази своето желание да остане да работи с Парламентарната група (ПГ) за целите и политиките на Коалицията "БСП за България". Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. ПГ на левицата прие това решение.
Народните представители взеха решение да изключат от групата Спас Панчев. Те настояват той да напусне парламента, в който е влязъл от квотата на "БСП за България" и да освободи мястото за следващия от листата в Стара Загора.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Атанас Зафиров, БСП: Не е драматично да загубим двама депутати - по-добре да запазим чистотата си, както обещахме на повече от 1 млн. български избиратели

Атанас Зафиров, БСП: Не е драматично да загубим двама депутати - по-добре да запазим чистотата си, както обещахме на повече от 1 млн. български избиратели

25 Юни 2018 | 13:51 | Агенция "Фокус"
София. Не е драматично БСП да загуби двама депутати - по-добре да запазим чистотата си, както обещахме на повече от 1 млн. български избиратели. Това каза пред журналисти Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП във връзка с изключването на ЗС „Александър Стамболийски“ от коалиция „БСП за България“ и съдбата на двамата депутати Спас Панчев и Димитър Георгиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Атанас Зафиров обясни, че съдбата на двамата народни представители Спас Панчев и Димитър Георгиев ще бъде обсъдена на заседание на парламентарната група. „Нашият призив на участниците в днешното съвещание беше категорично, че най-морално е да напуснат своите постове в Народното събрание“, коментира Зафиров. Според него винаги, когато БСП вдига проценти се правят опити този ръст да бъде спрян. Той припомни, че днес на съвместно заседание на коалиционния съвет на „БСП за България“, ръководството на парламентарната група и Изпълнителното бюро на БСП е взето решение за изключване от състава на коалицията на ЗС „Александър Стамболийски“. „Това е в съответствие с чл. 22 от коалиционния договор и във връзка с взетото от техен конгрес решение за самостоятелно явяване на избори. Категорично не сме съгласни с изказаното становище от председателя на ЗС „Александър Стамболийски“, че БСП и коалицията трябва да търсят компромиси с управляващата коалиция. Това не е нещо ново, тъй като е факт, че в страната в определени общини съветниците на ЗС „Александър Стамболийски“ работят и подкрепят заедно с ГЕРБ и подкрепят техните мнозинства“, каза Зафиров. Той даде пример с общините Пловдив, Видин, Тунджа, Средец, Созопол. По думите му някъде дори тази тяхна подкрепа осигурява и необходимото мнозинство на ГЕРБ в съответните общински съвети.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Коалиция "БСП за България" изключи ЗС "Александър Стамболийски"

Коалиция "БСП за България" изключи ЗС "Александър Стамболийски"

25 Юни 2018 | 12:05 | Агенция "Фокус"
София. На съвместно заседание на Коалиционния съвет на "БСП за България", Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България" бе взето решение за изключване от коалицията на ЗС "Александър Стамболийски", на основание чл.22 от Коалиционния договор, който гласи: Партия, член на коалицията, взела решение за самостоятелно участие в избори за народни представители, за президент и вицепрезидент, както и в избори за общински съветници и кметове и за членове на ЕП, се изключва от Коалицията. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.
До днешното решение се стигна, след като в събота, на Конгреса на земеделците беше потвърдено решението им за самостоятелно явяване на избори.
ЗС "Александър Стамболийски заяви, че иска по отношение на конкретни политики да бъдат направени компромиси с ПП ГЕРБ. Единодушно беше отхвърлено това предложение.
Участниците в дискусията бяха категорични, че депутатите - представители на ЗС "Александър Стамболийски", трябва да напуснат парламента по морални причини, тъй като вече не са част от коалиция "БСП за България".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Спас Панчев и Димитър Георгиев са поискали да напуснат ПГ на „БСП за България“, ръководството на БСП настоява да депозират своите оставки като депутати

Спас Панчев и Димитър Георгиев са поискали да напуснат ПГ на „БСП за България“, ръководството на БСП настоява да депозират своите оставки като депутати

25 Юни 2018 | 11:37 | Агенция "Фокус"
София. Спас Панчев и Димитър Георгиев са поискали да напуснат ПГ на „БСП за България“ и да станат независими, ръководството на БСП настоява те да депозират своите оставки като депутати, научи репортер на Агенция „Фокус“. Това се е случило по време на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП, коалиционния съвет на „БСП за България“ и ръководството на парламентарната група. На съвместното заседание е обсъдено какво ще се случи с народните представители от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Спас Панчев и Димитър Георгиев след като партията им реши да напусне коалиция „БСП за България“. Окончателното решение трябва да се вземе от заседанието на цялата парламентарна група, което ще се проведе тази вечер.
Агенция „Фокус“ припомня: На парламентарните избори през 2017 г. Спас Панчев бе избран за народен представител от 27-ми Многомандатен избирателен район – Стара Загора. Той бе трети в листата на „БСП за България“ тогава. Димитър Георгиев бе десети в листата на 17-ти Многомандатен избирателен район – Пловдив–област. Номерът му съвпадаше с този на „БСП за България“ в бюлетината и впоследствие се оказа, че той е получил достатъчно преференции, за да влезе като депутат в 44-ото Народно събрание.
На 23 юни 2018 г. на своя 44-ти редовен конгрес Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ реши да напусне Коалиция „БСП за България”. В свое телевизионно участие на следващия ден лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира случилото се и заяви, че в политиката са важни принципите и чистотата. Нинова предположи, че Спас Панчев иска да се явява сам на местни избори срещу БСП и обърна внимание, че той е бил в коалицията по време на вота през 2017 г., защото партията му не може да мине границата от 4%. Нинова обясни, че всички партии в коалицията „БСП за България“ имат договор, че ще се явяват заедно на всички избори.
Деница КИТАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ПП „Земеделски съюз Александър Стамболийски” реши да напусне Коалиция „БСП за България”

ПП „Земеделски съюз Александър Стамболийски” реши да напусне Коалиция „БСП за България”

23 Юни 2018 | 20:46 | Агенция "Фокус"
София. ПП „Земеделски съюз Александър Стамболийски” реши да напусне Коалиция „БСП за България”, съобщиха от пресцентъра на партията. Решението е взето по време на проведения днес 44-ти редовен конгрес на партията. Конгресът преизбра за председател на партията Спас Янев Панчев и избра ръководни органи на партията.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 декември 2018 г.
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 ...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.