НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:28


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Владимир Тошев, депутат от ГЕРБ-Видин: Великото народно събрание е отживяла форма на законодателна институция в България

Владимир Тошев, депутат от ГЕРБ-Видин: Великото народно събрание е отживяла форма на законодателна институция в България

15 Юли 2018 | 16:18 | Агенция "Фокус"
Видин. Великото народно събрание е отживяла форма на законодателна институция в България, каза в предаването „Чудесата на Северозапада“ на Радио „Фокус“ Владимир Тошев, народен представител от ГЕРБ – Видин. Според него в Европейския съюз ние сме единствената държава, която има такава институция като Велико народно събрание. „По принцип това е екзотика в съвременното политическо и законодателно пространство. Мисля, че действащата Конституция се нуждае от промени. Защото когато е изработване се е търсело преход от една форма на управление на държавата и обществото към друга форма. Тази Конституция е добра, но е била много добра за преходния период. От близо 10 години ние вече се намираме в едно стабилно демократично общество, като Конституцията ни се нуждае от някои промени“, каза Владимир Тошев. Според него промяната на броя на депутатите съществено ще подобри работата на Народното събрание, това са формални неща, а не толкова съществени“, заяви Владимир Тошев. Той допълни, че страната ни не се нуждае от нова Конституция. „Тази Конституция помогна законодателството ни да бъде адаптирано към ЕС и НАТО. Но, ако погледнем по-аналитично на нея трябва да се мисли за промени в нея. В сегашния действащ основен закон са заложени – и то за добро принципи, които не позволяват той да бъде променян „на парче“, конюнктурно за кратък период от време“, допълни Владимир Тошев.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Акценти в предаването „Чудесата на Северозапада“

Акценти в предаването „Чудесата на Северозапада“

15 Юли 2018 | 11:47 | Агенция "Фокус"
Видин. В предаването „Чудесата на Северозапада“, съвместно издание на Радио „Фокус“ и Предприемачи ГЕРБ всяка седмица ви разказваме за Северозападния регион, за хората, свързали живота си с този край и допринасящи с делата си за неговия просперитет и развитието му.
За Конституцията, станала символ на новия път, по който България тръгна – към изграждането на демократична и правова държава, ще разговаряме с народния представител от ГЕРБ – Видин Владимир Тошев.
Ремонти, обновяване на улична мрежа, рехабилитация на междуселски пътища – това са дейностите, които се извършват през летния сезон на територията на община Кула. За променящата се среда в този малък град на северозападната ни граница, за създаването на добри условия на живот в него, ще разговаряме с кмета на Общината д-р Владимир Владимиров, който е член на ПП ГЕРБ и е избран за кмет на Кула втори мандат.
В „Чудесата на Северозапада“ ви представяме личности, борили се за освобождението, културното и духовното въздигане на Северозапада. Днес ще ви разкажем за един от кметовете на Видин, който е оставил най-дълбока следа и светли спомени от службата си в Общината - Димитър Балев. Мария Новакова, главен специалист в Държавен архив – Видин, посочва, че Димитър Балев широко разтваря вратите на Общината еднакво за всички - богати и бедни, и пръв възвестява принципа, че в общината няма наши и ваши, че всички граждани са еднакви - свои и равни пред закона.
В Северозападна България в средата на юли е усилена жътва. В края на предаването ще говорим за жътварските обичаи в този регион, когато стопанките вдигат на нивата първия сноп и казват: „Тази година успях да вдигна снопа, но догодина дано не успея, за да бъдат по-тежки класовете“. Ще ви представим една рецепта, характерна за сезона – „жътварско кисело“, която и днес е предпочитана в много домакинства във Видинския край.
Предаването „Чудесата на Северозапада“ се излъчва всяка неделя от 13.00 до 14.00 часа. Водещ е Анна Лозанова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Атина
Протест в Атина "Македония е гръцка!". 20 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.