НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:50


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Валентин Радев: Постигнахме 100% успех по приоритета ни за сигурност на европейските граждани

Министър Валентин Радев: Постигнахме 100% успех по приоритета ни за сигурност на европейските граждани

17 Юли 2018 | 12:19 | Агенция "Фокус"
София. Постигнахме 100% успех по приоритета ни за сигурност на европейските граждани. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев на кръгла маса на тема „Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Подобрихме управлението на информационните системи, повишаване на качеството на информацията и оперативната съвместимост. Непременно искам да подчертая, че това е една от централните теми на Съвета за правосъдие и вътрешни работи“, каза Радев. Според него, откакто страната ни е започнала да участва в тези информационни системи, всички са говорили за обмяна на информация. „Всички държави по причините миграция, трафик на хора, много се вълнуваха от тази тема и това ескалира“, заяви Радев и добави, че е горд с това.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Убеден съм, че в триото България,Австрия и Румъния ще продължим ключовите приоритети на Българското председателство като Западните Балкани

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Убеден съм, че в триото България,Австрия и Румъния ще продължим ключовите приоритети на Българското председателство като Западните Балкани

17 Юли 2018 | 12:06 | Агенция "Фокус"
София. Убеден съм, че в триото България, Австрия и Румъния ще продължим ключовите приоритети в българското председателство като Западните Балкани. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на кръгла маса на тема „Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Успяхме да постигнем един изключително добър резултат, да имаме пълен политически консенсус и да приемем процедурни правила, които дадоха възможност на постоянната група за парламентарен контрол да може да заседава и да осъществява необходимия контрол над Европол“, каза Цветанов. „Тук искам да подчертая, че беше приета и дългогодишната програма на Европол, което ни даде възможност да подкрепим усилията на службата и извеждането на приоритетите, да се комуникира и работи със Западните Балкани“, допълни Цветанов.
„Искам да поздравя министър Радев за успешното председателство и за важните досиета, в които се говореше за оперативната съвместимост на информационните системи, за подобренията, които бяха направени в някои от системите“, каза Цветанов. По думите му така в Шенгенската информационна система ще има по-широк контрол. „Тук искам да споделя, че имаше няколко досиета, които бяха по тема убежище. Искам да благодаря и на Комисията за трафик на хора, защото когато говорим за миграционни потоци, нелегална миграция, няма как да не говорим и за трафика на хора. В немалката си част страната ни беше в една много неблагоприятна ситуация. В доклада на Държавния департамент на САЩ бяхме под постоянно наблюдение. От предприетите действия на българските институции заедно със законодателя, успяхме да изработим тези нормативни разпоредби, които да дадат подобряване на работата“, каза Цветанов. Според него така при последния доклад на Държания департамент да имаме и съответният резултат, че вече не сме не под особено наблюдение. „Имаме още дефицити, които са констатирани, но съм убеден, че в диалог с всички институции и с гражданското общество, ще можем да се справим и да подобрим своята работа“, каза Цветанов. Той благодари още на неправителствения сектор.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност Цветан Цветанов организира кръгла маса за постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност Цветан Цветанов организира кръгла маса за постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство

17 Юли 2018 | 07:19 | Агенция "Фокус"
София. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов организира кръгла маса на тема „Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз“. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Събитието ще се проведе от 10.00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание. В рамките на кръглата маса ще бъде направен обзор на акцентите от работата на Министерство на вътрешните работи по време на Председателството, включително постигнатото по законодателните досиета на европейско ниво, политиките на миграция и убежище, граничния контрол, борбата с трафика на хора, международното полицейско сътрудничество и други.
Специален гост и говорител на кръглата маса ще бъде д-р Михаил Шпинделегер, който е генерален директор на Международния център за развитие на миграционната политика. В събитието ще участват още представители на Министерството на вътрешните работи, на неправителствения сектор, на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, на Националната комисия за борба с трафика на хора, на международни организации в областта, както и представители на дипломатическия корпус в България, народни представители от ресорните комисии.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.