НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Фондът за лечение на деца е с нов директор (ОБЗОР)

Фондът за лечение на деца е с нов директор (ОБЗОР)

10 Август 2018 | 18:09 | Агенция "Фокус"
София. Д-р Георги Деянов е новият директор на Център „Фонд за лечение на деца“. След предварителни разговори, че желае да напусне поста по лични причини, в четвъртък министър Кирил Ананиев освободи по взаимно съгласие д-р Мариета Райкова от длъжността, считано от 20 август 2018 г.
За да не се допусне забавяне в работата на администрацията и за да се осигури приемственост в ръководството на Фонда, министърът назначи на длъжността директор на ЦФЛД д-р Георги Деянов, считано от 20 август 2018 г. До месец май 2017 г. д-р Деянов е работил като главен експерт в Център „Фонд за лечение на деца“. Фондът продължава своята дейност и организация на работа, като следващото заседание на Обществения съвет е насрочено за 15 август 2018 г.
Това е петата рокада в ръководството на центъра от 2016 г. насам, след като през септември миналата година д-р Мариета Райкова смени на поста д-р Тинка Троева. Д-р Троева бе уволнена с мотива, че системно е нарушавала правилника на организацията, което е довело до редица закононарушения. По-рано същата година от поста си тръгна проф. Владимир Пилософ, който подаде оставка на 24 февруари след настояване от служебния здравен министър Илко Семерджиев. Причина за това бе скандала с 9-годишния Байрям Али, който трябваше да замине да се лекува в чужбина, но ден преди заминаването здравното министерство го спря с аргумента, че необходимите операции могат да се извършат и у нас. Самият Пилософ пое ръководството на Центъра, след като ГДБОП и прокуратурата влязоха във фонда и обвиниха предишния директор Павел Александров в корупция и престъпления. Сред обвиненията срещу Александров, появили се тогава в публичното пространство, бе това че е изпращал деца да се лекуват в чужбина, въпреки, че е имало възможност това да става у нас.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министърът на здравеопазването е освободил директора на Фонда за лечение на деца

Министърът на здравеопазването е освободил директора на Фонда за лечение на деца

9 Август 2018 | 20:25 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е освободил д-р Мариета Райкова от поста директор на Фонда за лечение на деца, научи Агенция „Фокус“. Д-р Райкова е освободена по нейно желание.
Тя е директор на Фонда за лечение на деца от месец септември 2017 г., след като смени д-р Тинка Троева. Здравният министър уволни д-р Троева с мотива, че системно е нарушавала правилника, което е довело до редица закононарушения. Това бе четвъртата рокада във Фонда за лечение на деца в чужбина от месец април 2016 г. Тогава беше арестуван почти целият предишен екип на Фонда, а директорът ѝ Павел Александров - уволнен. В началото на март 2017 г. предишният директор проф. Владимир Пилософ бе освободен от служебния министър Илко Семерджиев и на негово място бе назначена д-р Тинка Троева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата за отстраняване на съществени нарушения делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров

Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата за отстраняване на съществени нарушения делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров

11 Април 2018 | 15:31 | Агенция "Фокус"
София. След проведено съдебно заседание на 03.04.2018г. по НОХД № 658/2018г., съдът прекрати съдебното производство по делото, водено срещу Павел Александров, Катерина Котева, Татяна Радева и Станислава Горанова и върна същото на Специализираната прокуратура за отстраняване на съществени процесуални нарушения, допуснати в хода на разследването и изготвения обвинителен акт. Това съобщиха от Специализирания наказателен съд.
Определението на съда влезе в сила, като не беше протестирано от страна на Специализираната прокуратура. Делото е изпратено на Специализираната прокуратура за отстраняване на допуснатите процесуални нарушения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Майкъл Помпео и принц Мохамед бин Салман. 16 октомври 2018 година
Майкъл Помпео и принц Мохамед бин Салман. 16 октомври 2018 година

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.