НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:44


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът Галина Стоянова: Положената хоризонтална надлъжна и напречна пътна маркировка в община Казанлък е в съответствие с нормативните изисквания

Кметът Галина Стоянова: Положената хоризонтална надлъжна и напречна пътна маркировка в община Казанлък е в съответствие с нормативните изисквания

26 Септември 2018 | 15:34 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Положената хоризонтална надлъжна и напречна пътна маркировка в община Казанлък е в съответствие с изискванията на Наредба 2 като местоположение, материал за изработка, цвят, размери и отстояния. Това каза кметът Галина Стоянова по време на днешното заседание на Общинския съвет в Казанлък, в отговор на въпроси касаещи маркировката в общината, поставено от общински съветници, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. Стоянова поясни, че констатациите са направени в резултат на извършена проверка от Районна прокуратура – Казанлък през месец юни по искане на главния прокурор за всички общини.
Кметът на Казанлък поясни още, че от месец май Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата периодически възстановява хоризонталната напречна маркировка, в това число и около училищата. Преди началото на учебната година комисия от Пътна полиция е извършила проверка около учебните заведения за състоянието на пътната маркировка и констатациите са, че маркировката отговаря на изискванията по Наредба 2. „Постоянно действащата комисия по безопасност на движението разглежда всеки един сигнал за изграждане на нови пешеходни пътеки и премахване на такива. Чл. 23, ал.3 от Наредба 2 препоръчва разстоянието между пешеходните пътеки да бъде 250 метра, но съгласно ал.2 и ал.4 същото може да бъде и по – малко в зависимост от натовареността на пешеходния пътникопоток и моторните средства.“, заяви тя.
Галина Стоянова каза, че знаковото стопанство се поддържа от Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Същто полага хоризонтална и напречна маркировка с машина с необходимото качество, а материалите, които се използват отговарят на изискванията по БДС. В повечето случаи светлоотразителният слой губи качеството си поради замърсяване. Монтират се светещи пътни знаци със слънчви колектори указващи наличието на пешеходни пътеки по най – натоварените участъци и около училищата.
Дейностите по поставянето и възстановяването на липсващата и износена маркировка на пешеходните пътеки в града се осъществява от Общинското предприятие. Всички промени в организацията на движение се разглеждат от постоянно действащата комисия по безопасност на движение.
Постоянно действаща комисия в Община Казанлък определя мястото на пешеходните пътеки, като този процес се съгласува с органите на „Пътна полиция“.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Общинският съвет в Казанлък ще проведе редовното си 42-ро заседание

Стара Загора: Общинският съвет в Казанлък ще проведе редовното си 42-ро заседание

26 Септември 2018 | 09:22 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Общинският съвет в Казанлък ще проведе редовното си 42-ро заседание днес. Това каза за Радио „Фокус“ председателят на Общинския съвет Николай Златанов. Началният час на заседанието е 9.30 часа. Съветниците ще трябва да се произнесат по 42 точки. Сред някои от акцентите са и определяне на срок за подаване на документи за обществен посредник на община Казанлък, откриване на процедура за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем за срок от 10 години на плувния басейн” на Средно училище „Екзарх Антим I“. Предстои съветниците да се произнесат и по въпроса за изменение на Правилник за устройството и дейността на Общинско предприятие „Кухня-майка“.
Един от акцентите в днешното заседание на Общинския съвет в Казанлък е предложението на кмета Галина Стоянова за иницииране на процедура по издаване на ново решение на Министерски съвет за предоставяне право на ползване на вече предоставени на Община Казанлък археологически обекти във връзка с постигане на пълно съответствие с изискванията на Насоките за кандидатстване по процедура ”Развитие на туристически атракции” в рамките на приоритетна ос 6 „Регионален туризъм” на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 - 2020 за проектно предложение „Светът на траките”.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.