НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Смолян: Кметът Николай Мелемов връчи наградите и грамотите на участвалите в инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”

Смолян: Кметът Николай Мелемов връчи наградите и грамотите на участвалите в инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”

20 Октомври 2018 | 13:41 | Агенция "Фокус"
Смолян. Кметът на СмолянНиколай Мелемов връчи наградите и грамотите на участвалите в инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Беше открита и изложбата в сградата на Общината, на която бяха подредени 70 от 165 снимки, които журито избра. На събитието бяха представени и избраните фотоси за календара на 2019 г. В инициативата участваха 44 автори.
„За мен е чест да връча грамотите и наградите на участвалите в инициативата. Благодаря на всички, които се включиха, защото ние живеем в един прекрасен район, но е важно да го покажем на всички”, посочи кметът Мелемов при откриването на изложбата. Винаги сме се стремели като стил на управление да привлечем и направим съпричастни нашите съграждани и всички хора в управлението на Общината. И в този дух обявихме инициативата. Каузата е благородна – да покажем нашия град на всички хора. Календарът, който ще бъде направен освен, че ще го подаряваме на гости и организации, ще бъде продаван на символична цена, за да може тези средства да бъдат дарявани на нуждаещи се и по този начин да продължим благородната идея. Догодина ще продължим конкурса, за да може красотите на този град да бъдат видени и оценени от повече хора, допълни градоначалникът.
Известният фотограф Сашо Сарандалиев, който беше член на журито благодари на Община Смолян за инициативата и постоянството при организацията на фотоконкурса. Това е постижение за фотографите, те са попаднали на целта, спазили са условията и доста бяхме затруднени при избора на снимките за календара. Това е чудесна идея, защото Смолян е туристически град и чрез този календар ще бъдат популяризирани неговите красоти , местности и природни забележителности, каза популярният фотограф. Той изрази надежда, че тази инициатива ще стане традиционна.
Зам.-кметът Венера Аръчкова, която беше председател на журито обяви победителите в конкурса. В награждаването им участва и председателят на Общинския съвет инж. Данчо Киряков.
Инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар” стартира през месец февруари т. г. по идея на кмета Мелемов и продължи до 5 октомври. Жури с председател зам.-кметът Венера Аръчкова и членове – Сашо Сарандалиев - фотограф, Борис Кисьов - художник, Георги Кисьов и Сийка Табакова - служители в Община Смолян, селектира снимките за изложбата, както и тези които ще бъдат използвани за отпечатването на календара на Общината за 2019 г. Журито беше изключително затруднено при избора на фотосите.
Всяка експонирана снимка съдържа името на нейния автор, това се отнася и за календара на Община Смолян.
Инициативата се радваше на голям интерес, имаше снимки на автори, които не са от Смолян, но са били тук и са запечатали това, което ги е впечатлило. Фотосите съдържат елементи от градския пейзаж , природните дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.
Целта на инициативата бе да се фокусира вниманието към красотата, която ни заобикаля. Идеята бе да се покажат местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, както и да бъдат събрани и съхранени в годишния календар за 2019 г. В кампанията можеше да участва всеки, който проявява интерес към инициативата.
Фотосите се качваха на „Фейсбук” страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, както и в личния профил на кмета Мелемов във „Фейсбук”.
Фотографиите стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.
Събитието е включено в Програмата посветена на 106 години от Освобождението на Родопите и Празника на община Смолян“.
Изложбата ще остане в сградата на Община Смолян, за да ни показва безграничното величие на природата и да фокусира вниманието на гостите ни към красотата, която ни заобикаля.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: В Общината ще бъде представена изложбата от инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”

Смолян: В Общината ще бъде представена изложбата от инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”

19 Октомври 2018 | 13:54 | Агенция "Фокус"
Смолян. От 17.30 часа днес в сградата на Община Смолян ще бъде открита изложбата от инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. На събитието ще бъдат представени и избраните фотоси за календара на 2019 г . Всяка снимка съдържа името на нейния автор, това се отнася и за календара на Общината. Всички участници, изпратили свои фотоси за инициативата, са поканени на събитието. Авторите на снимките, които отговарят на критериите, ще получат грамота за участие. Специални награди ще има и за участниците, чиито кадри ще се използват за календара на Общината за 2019 г .
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.