НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:48


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Жителите на Кубрат на среща за „Визия за България“: Как е възможно, в демократична държава, и директорските назначения да бъдат политизирани

Жителите на Кубрат на среща за „Визия за България“: Как е възможно, в демократична държава, и директорските назначения да бъдат политизирани

12 Октомври 2018 | 09:06 | Агенция "Фокус"
Разград. Как е възможно, в демократична държава, и директорските назначения в училищата да бъдат политизирани?, попитаха гражданите на Кубрат народните представители от ПГ на „БСП за България“ на среща за „Визия за България“. Те обясниха, че чрез мними конкурси се назначават директори, като над 80% от тях са активни членове на ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП. На срещата, на която над 70% от присъстващите бяха от учителското съсловие, се повдигнаха и други въпроси в сферата на образованието като- проблемът с делегираните бюджети, моделът на „ бързата писта“ за учители, наложен от ГЕРБ, който занижава качеството на образованието и липсата на ценности в образователната система. „Това е изключително голям проблем. Ние считаме, че изучаването на българските традиции е начин за възпитаване на ценностна система“, коментира народният представител Веска Ненчева. „Визия за България е дебат за бъдещето на България. Затова сме тук“, подчерта народният представител Филип Попов. Той коментира, че проблеми има във всяка една сфера в държавата, не само в образованието. По повод на въпрос, свързан с оценката на 9 годишното управление на правителството, народният представител Стоян Мирчев, отбеляза: „ГЕРБ пеят своята лебедова песен. Въпросът е какво правим след тях“. В срещата взе участие и народният представител Иван Иванов. Присъстващите предложиха целите, заложени в документа „Визия за България“, да бъдат разделени на краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Те настояха да се обърне и специално внимание на необходимостта от промяна на системата за финансиране на горските стопанства.
"Визия за България е една чудесна основа, която трябва да бъде допълнена. Ние предлагаме да се обърне повече внимание на българското село, което сякаш всички са забравили". С тези думи се обърнаха хората от село Кара Михал към народните представители от ПГ на "БСП за България" Валентина Найденова, Иван Иванов и Радослав Стойчев. „Спецификата на нашия регион, Разград, е че 50% от населението живее в селата. Нека тя бъде отчетена, когато допълвате стратегията за развитие на отделните области и региони във Визията", коментира кметският наместник на село Кара Михал. "Държавата не е активна в малките населени места и те се обезлюдяват“, каза Иван Иванов.Той коментира, че в региони, като този, където земеделието е основен приоритет, във Визията се предлага ограничаване на субсидиите на големите производители и акцент върху фермерските пазари. Местните хора посочиха различни проблеми- от трудностите на дребните производители в търсенето на пазари, на които могат да реализират своите зеленчуц-, до липсата на здравен работник, когото могат да потърсят при нужда. "Не може ли да ни бъде осигурена медицинска сестра, която да има гъвкаво работно време и работно място?" попитаха хората от с. Кара Михал. "План- приемът за медицински сестри е намален спрямо предходната година. Явно тази специалност не е приоритетна за управляващите. Съотношението лекар към медицинска сестра в България е 1:0.25, за разлика от Европа, където това съотношение е 1:2.5", коментира народният представител Валентина Найденова.
Жителите на град Цар Калоян се обърнаха към народните представители от ПГ на „БСП за България“ за „Визия за България“ с думите: „Няма работа и хората си тръгват“. Те изложиха пред народните представители проблемите, свързани с липсата на перспектива, поради което се задълбочава и демографската криза. „Точно защото разбираме добре проблема с демографската криза и знаем, че една от причините за нея е липсата на перспектива, сме заложили в проекта „Визия за България“ държавните предприятия да се управляват професионално, мениджърски, с конкурсно начало и заплащане, което зависи от печалбите им“, обясни народният представител Димитър Данчев. Той поясни, че Визията залага на стратегия, която цели спиране на разграбването на националните богатства и припомни най- пресния пример за такова разграбване- опитът за отдаване на концесия на Летище София. „Отказът на ГЕРБ от печелившите държавни предприятия и опитите им за скрита приватизация е еманация на водената от тях икономическа политика“, категоричен бе Данчев. „Дългосрочната демографска криза се превръща в сериозен фактор за стабилността на социалните системи, които включват пазара на труда, пенсионна система, здравна система, система за социално подпомагане- затова ние ги извеждаме като основен приоритет във „Визия за България“, допълни народният представител Виолета Желева. Жителите на град Цар Калоян поставиха и въпроси, свързани с трудностите в животновъдството. „Във Визията акцент се поставя на малките производства, свързани с характерните особености на регионите“, отбеляза народният представител Даниел Йорданов.
„Визия за България“ е нещо добро за държавата“, казаха гражданите на Исперих на народните представители от ПГ на „БСП за България“ на среща по повод общественото обсъждане на проекта в града. Гражданите споделиха, че малките общини са пренебрегвани от държавата, която допуска публичните средства да не бъдат разпределяни правилно. "Визията е документ, който предвижда дългосрочен хоризонт на развитие на държавата, а това развитие не би било възможно, ако не се вземе под внимание спецификата на всеки един регион и община в България. Затова сме тук“, коментира народният представител Николай Цонков. Друг акцент от срещата бе лошата инфраструктура, която гражданите коментираха с народните представители. „Национален фонд за развитие на изостаналите райони- това е едно от решенията, които можем да предложим с проекта „Визия за България“, подчерта народният представител Дора Янкова. Тя коментира ролята на държавата и необходимостта от справедливо разпределение на публичния ресурс.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

 БСП: Русенци за "Визия за България":  Да има приоритет корабостроене за региона ни

БСП: Русенци за "Визия за България": Да има приоритет корабостроене за региона ни

12 Октомври 2018 | 07:43 | Агенция "Фокус"
София. „Във "Визия за България" да има приоритет за Русе- възстановяване на корабостроенето, защото тук има и традиция, и специалисти.“ Това казаха русенци на среща с депутати от ПГ на „БСП за България“ в голямата зала на Общината, на която беше представена Визията, съобщиха от пресцентъра на партията. Те споделиха и тежките проблеми, с които се сблъскват всеки ден. „Искаме да ходим на театър и концерти, но в крайните квартали транспортът е до 20 ч. С пенсия не можем да си позволим да ползваме таксита“, споделиха те. Русенци препоръчаха приоритет във Визията да бъдат икономическите, културните и спортните връзки с чужбина. Поискаха да бъде профилирано образованието.
„На 21 юли БСП представи „Визия за България“, но това не е завършен документ. Той се допълва на стотиците ни срещи в цялата страна. За мен Визията е- каква може да бъде държавата ни.“ Това каза народният представител Пенчо Милков.
„Искаме да намерим важните и смислените решения на въпросите, които ни задават в страната. Освен чувството ни за дълг, да направим Визията ни подтикна и фактът, че България изчезва. Има огромни социални неравенства и сме в демографска катастрофа.“ Това каза пред русенци зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева. По думите й цели села вече изчезват. Образованието е в срив, също и здравеопазването. „Затова искаме дебат с вас, защото имаме нужда от енергията на хората и желанието им за реформи“, добави тя. Според Лечева в момента, по доходи в ЕС, сме на последно място, а предпоследните – румънците, вече ни изпреварват все повече с по-високи доходи.
„Давам си сметка, че Русе е вратата на Европа и на културата. Гледам разкопания ви център. Не допускайте да става и тук като в София. Русе е впечатляващо красив. Пазете го.“ Това каза народният представител Жельо Бойчев. Според него БСП се е нагърбила със задачата да представи радикална, различна и нова програма за развитието на страната. „Искаме друг тип икономика, в която държавата връща ролята си да върви към високотехнологичен модел. В Русе е имало немалко такива мощности. Вярвам, че България може пак да го постигне. Искаме държава, която да подкрепя българското производство“, добави той.
„Фермерските пазари са разсипани в страната. Земеделието е пренебрегвано. Корупцията на всички нива е огромен проблем.“ Това каза народният представител Георги Стоилов.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

БСП: Жители на Разград подкрепиха социалните мерки, предложени във "Визия за България", офицерите и сержантите от запаса повдигнаха въпроса за военната подготовка на младите хора

БСП: Жители на Разград подкрепиха социалните мерки, предложени във "Визия за България", офицерите и сержантите от запаса повдигнаха въпроса за военната подготовка на младите хора

11 Октомври 2018 | 17:36 | Агенция "Фокус"
Разград. Преизчисляването на пенсиите и защитата на възрастните хора бяха основните теми, които поставиха представителите на пенсионерските клубове в Разград на среща с народните представители Виолета Желева, Димитър Данчев, Денчо Бояджиев и Веска Ненчева. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. Възрастните хора коментираха, че е несправедливо да работиш 40 години , а пенсията ти да е 205 лв, при 200 лв. минимална пенсия. Те заявиха, че приемат предложеното във "Визия за България"- преизчисляване на всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2015 г. с актуалния среден осигурителен доход, както и социалния пакет, предложен в документа. "България се нуждае от по-динамично развитие на заплатите. Затова нашата политика по доходите включва цел за минимални възнаграждения, не по-малки от 60% от средната работна заплата за страната за предходната година, както и по-справедливи ставки за заплащане на нощния труд и труда в извънработно време.“, каза народният представител Виолета Желева. По въпросите, свързани с проблемите в образованието, народният представител Веска Ненчева заяви, че в закона липсва дългосрочна и далновидна политика за развитието на сектора. "Затова във Визията предлагаме нова философия, с която се цели качество на образованието"- коментира тя. Добави, че след приключване на образованието си, българските граждани трябва да са образовани, знаещи, можещи, обичащи родината, готови за ефективно участие в обществения живот. Народният представител Димитър Данчев каза, че за да се стимулира работата на бизнеса, във "Визия за България" са предвидени: намаляване на административните пречки пред бизнеса, изкореняване на корупцията, подобряване на инфраструктурата, поддържане на стабилна политическа среда, подобряване на работата на администрацията и съдебната система.
Семейна реализация в армията, военната подготовка на младежта в училищни и извънкласни форми, преодоляването на корупцията в силовите министерства, мястото на спецслужбите в помощ на държавата- бяха само част от темите, поставени на срещата на народните представители Николай Цонков, Кольо Милев, Славчо Велков, Георги Андреев и Иван Ченчев с офицерите и сержантите от запаса в Разград. Те заявиха, че подкрепят политиките за увеличаване на доходите, въвеждане на прогресивно подоходното облагане и необлагаем минимум, заложени във "Визия за България". Офицерите и сержантите от запаса поискаха и закон за запасното войнство с широк обхват, включващ запасните от полицията и пожарната. "Военноприложните спортове могат да бъдат част от обучението на младите хора, а защо не и да се мисли за връщане на военните първенства по някои видове спорт", каза народният представител Иван Ченчев. Той добави, че Визията е с широк обхват и касае всички секторни политики и проблемите на всички граждани на страната. Народният представител Николай Цонков каза, че заедно с всички запасни офицери, сержанти и войници, левицата иска да изгради нов модел, чрез който да бъде преодоляна кризата, в която е изпаднала българската армия. "Искаме тя да бъде модерна и боеспособна", каза още Цонков. „Идваме при вас, за да ви чуем, да се изготвят предложения за допълване на Визията“, заяви депутатът Славчо Велков. Той подчерта, че Визията не е предизборна платформа, а документ за бъдещото развитие на страната ни, който при бъдещо спечелване на изборите, да се превърне в управленска програма. "В момента има дълбока криза на кадри в страната. Армията ни има сериозни проблеми. Трябва да се увеличи заплащането на военнослужещите. Осезаемо се чувства дефицит на кадри там“, каза народният представител ген. Кольо Милев.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Проф. Светла Бъчварова, БСП: Когато сме изместени от пазарите от големите земеделски производители, това води до тежки проблеми и ако държавата не се намеси, ще се стига до фалити

Проф. Светла Бъчварова, БСП: Когато сме изместени от пазарите от големите земеделски производители, това води до тежки проблеми и ако държавата не се намеси, ще се стига до фалити

11 Октомври 2018 | 13:00 | Агенция "Фокус"
Разград. „Корупцията се шири в най-големи размери в земеделския сектор. Това ни пречи много. От министерството- до агенции, всичко е зависимости. Няма как да работим нормално и да се развиваме“. Това заявиха земеделски производители в Разград, които се срещнаха с депутати от ПГ на „БСП за България“ по време на представянето на „Визия за България“, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.
„В нашата Визия ние казваме, че е нужно да има повече участие на държавата в сектора земеделие, особено в критични ситуации. Тя трябва да подкрепя производителите. Иска ми се в тези дискусии да се намерят правилните решения за вас“, каза проф. Светла Бъчварова. По думите ѝ в момента има двоен стандарт за българските хранителни продукти спрямо продуктите от Западна Европа. „Когато сме изместени от пазарите от големите земеделски производители, това води до тежки проблеми. Ако държавата не се намеси, ще се стига до фалити. Затова приоритет на държавата е, освен подпомагането, да се оказва подкрепа и достъп до пазарите“, добави проф. Бъчварова.
„Визията я направихме отворена, защото България има нов поглед и ново виждане за развитие. Днес имаме един премиер, който разпределя всичко. Големият дебат- накъде ще вървим, е изчезнал. Ние решихме да предизвикаме този дебат“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и председател на икономическата комисия в НС Петър Кънев. Той заяви още, че в момента над 5 милиарда лева влизат от мигриралите зад граница българи.
Според народния представител Даниел Йорданов е нужно държавата да подпомага в голяма степен производителите, както и че в България има сериозни традиции в сектора. Стефан Бурджев припомни, че през времето бяха ликвидирани много земеделски кооперации. Той също наблегна, че Визията е отворен документ за допълване.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Жители на общините Кайнарджа, Дулово, Алфатар и село Професор Иширково дадоха своите предложения на БСП по „Визия за България“

Жители на общините Кайнарджа, Дулово, Алфатар и село Професор Иширково дадоха своите предложения на БСП по „Визия за България“

11 Октомври 2018 | 10:32 | Агенция "Фокус"
Силистра. По време на срещата със зам.-председателя на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев и народните представители Димитър Стоянов и ген. Кольо Милев жителите на община Дулово поискаха финансирането на частните болници и училища от държавния бюджет да бъде спряно. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Те обясниха, че общинската болница, която е единственото място, където те могат да получат здравни услуги, е в изключително тежко финансово състояние и постоянно е заплашена от фалит. „За какво развитие на общината можем да говорим, докато демографската криза при нас не само се усеща, но и може да се види в пълната ѝ сила. Подкрепяме реализирането на „Визия за България“, защото е време за реална промяна“, заявиха жители на Дулово. Те се обявиха против предложението на управляващите за създаването на Дунавски регион, защото по думите им това само ще затрудни развитието на района. На срещата народният представител Кольо Милев и Димитър Стоянов представиха Визията в частта, свързана с отбраната и сигурността. Народният представител Антон Кутев обясни, че „Визия за България“ предлага повече държава в икономиката. Това означава, че ЕРП и АЕЦ трябва да са държавна собственост, летище „София“ не бива да се дава на концесия, нужна е работеща полиция и съдебна система, обърната към гражданите.
„Политики, които да върнат младите хора в България и малките населени места“. Това поискаха да залегне на едно от първите места във „Визия за България“ жителите на общ. Кайнарджа обл. Силистра на среща със зам.- председателя на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов и депутатите Георги Гьоков и Донка Симеонова. Те заявиха, че младите хора напускат родните си места заради липсата на работни места и това трябва да бъде спряно. Липсата на транспорт между 15-те населени места на общината също бе сред поставените проблеми. Жителите на Кайнарджа подкрепиха предложенията на Визията в социалната политика. Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов обясни, че изостаналите в икономически план райони не могат да задържат младите хора и така населените места изчезват. „Затова държавата трябва да инвестира в икономиката на тези места, за да може те да бъдат спасени“, категоричен бе Проданов. Народният представител Георги Гьоков коментира, че България има нужда от нова перспектива, защото ако достиженията, които ще има страната ни не се обърнат към хората и техните проблеми, българинът няма да започне да живее по-добре. „С Визията искаме да запазим училищата в малките населени места затова предлагаме регионални програми за развитие на образованието“, заяви народният представител Донка Симеонова. Тя добави, че левицата иска да върне уважението и достойнството на българския учител, а държавата да се обърне с грижа към учителите пенсионери.
„Земеделските кооперации са поставени в неконкурентоспособност спрямо големите земеделски стопани, затова е нужна национална програма за земеделските кооперации“, това казаха жители и земеделски стопани от с. Професор Иширково, общ. Силистра на среща с народните представители от ПГ на „БСП за България“ проф. Светла Бъчварова и Стефан Бурджев. Те добавиха, че държавата оказва натиск върху кооперациите, които са един от малкото източници на доходи за хората от селата в областта. Жителите на селото добавиха, че се харчат милиарди за саниране в големите градове, докато селата не могат да се възползват от никакви средства за инфраструктура. Те заявиха, че подкрепят предложения от БСП във „Визия да България“ Фонд за развитие на регионите. „България няма ясна стратегия и експертиза за градивни решения в селското стопанство“. Това каза проф. Светла Бъчварова. Тя добави, че заради това във „Визия за България“ за малките и средни земеделски стопани са предвидени финансиране на изграждането на мрежа от фермерски пазари и усъвършенстване на БДС, с приоритет българското производство. Бъчварова допълни, че във Визията са предвидени и нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини, без следи от консерванти, заместители и подобрители. Народният представител Стефан Бурджев заяви, че държавата отсъства от селата и малките населени места. „ГЕРБ провеждат политика за унищожаване на българското село. Страната ни не отстоява своите интереси в областта на сектори като- животновъдство, овощарство и зеленчукопроизводство“, каза още Бурджев. Той допълни, че за област като Силистра е важно и напояването на земеделските земи и затова развитието и възстановяването на мрежата на „Напоителни системи“ трябва да е един от приоритетите за региона.
Развитието на общините и създаване на нови работни места, достъпна и ефективна образователна система и поправянето на сбърканото съдържание на учебниците, както и връщането на учениците в училище. Тези приоритети откроиха жителите на общ. Алфатар на среща с народните представители Дора Янкова и Николай Цонков. „Искаме Конституцията на страната ни да се спазва, а в нея е записано, че България е социална държава. С „Визия за България“ искаме да върнем справедливостта и сигурността на хората. Държавата трябва да си бъде на мястото и да изпълнява своята роля и целенасочено да развива регионите“, това каза народният представител Дора Янкова. Колегата ѝ Николай Цонков обясни, че ключовите въпроси, поставени във Визията, са няколко. „На първо място са икономиката и доходите, защото това е начинът да се справим с другия важен въпрос демографската катастрофа“, каза той. Цонков коментира, че третият стълб е качественото образование. "Трябва да променим системата, да въведем един учебник по предмет, както и подпомагане на бедните семейства, като държавата поеме разходите им за обучение на децата. Искаме патриотично образование на всички ученици до завършване на средно образование“, обясни народният представител. Николай Цонков добави, че четвъртият важен въпрос е развитието и достъпността на здравеопазването. „То не е стока и не трябва да се търгува с него“, категоричен бе народният представител.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Крум Зарков, БСП: Трябва да се обединим, за да променим страната си, нека бъдем оптимисти

Крум Зарков, БСП: Трябва да се обединим, за да променим страната си, нека бъдем оптимисти

11 Октомври 2018 | 09:50 | Агенция "Фокус"
Русе. „В никакъв случай държавата не трябва да дава средства на частните училища“. С тези думи се обърнаха учители и директори на училища към народните представители от ПГ на „БСП за България“ в град Глоджево (община Ветово) по време а представянето на „Визия за България“, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Те заявиха, че делигираните бюджети са изгирали своята роля и сега трябва да се финансира качество, а не брой ученици. Според тях трябва и да се дават специални бонуси за отдалечени региони и обучението на деца, чийто майчин език е различен от българския.
Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков призова всеки български гражданин да бъде участник в написването на Визията. „Трябва да се обединим, за да променим страната си. Нека бъдем оптимисти. Ако кажем - до тук бяхме, нищо няма да постигнем“, каза още той.
Народният представител проф. Анелия Клисарова представи Визията в сферата на образованието. По думите ѝ в сегашното законодателство има огромни проблеми - обхватът на учениците, голямата част от учениците не ходят на училище по социлани причини; бумащината, с която са засипани учителите и липсата на реална квалификация, която да се провежда в университети и инстититуци; проблемът с приобщаващото образование.
Депутатът Георги Стоилов пое ангажимент левицата да отправи парламентрарни въпроси по питанията на учителите за маломерните паралелки и тяхното финансиране, остарялата нормативна база за ученическите столове и правата на Агенцията за закрила на децата в училищата. В дискусията взеха участие и народните представители Димитър Георгиев и Йордан Младенов.
Ниските изкупни цени на граха, на слънчогледа, млякото и липсата на достъп до еврофондове бяха сред основните проблеми, поставени на срещата със земеделци в с. Обретеник, община Борово. Присъстващите изразиха съгласие със заложените във „Визия за България“ мерки за скъсяване на веригата между производителя и пазара. Те поставиха и въпроса какви мерки ще бъдат предприети от страна на държавата за чумата по свинете, която е засегнала Румъния и защо се бавят тези мерки. Хората изразиха своята тревога от набезите и беззаконието, липсата на защита на техните култури и стопанства. Те изразиха и несъгласие с предложението на управляващите за реформата в здравеопазването.
Народният представител от БСП Йордан Младенов подчерта, че има нужда от изцяло нов подход в земеделието. „Важно е да се намали админитсративната тежест за малките производители и да се създаде марка „Произведено в България“, която се да се налага в големите магазини“, каза още той и допълни, че трябва да се отпуснат повече средства за алтернативното производство.
Депутатът Димитър Георгиев коментира, че субсидиите трябва да бъдат разделени на две – за единица площ и за произведено и продадено количество продукция. На срещата присъстваха също проф. Анелия Клисарова и депутатът от региона Георги Стоилов.
В с. Борисово, община Сливо Поле, при срещата си с депутати от левицата, гражданите направиха предложение за повишаване на контрола от страна на държавата в социалните домове. По думите им има завишена роля на НПО-тата при грижата за хората в тези домове, но никой не следи какво се случва там. Те приветстваха идеята на БСП за надграждане на Визията заедно с българския народ. Поставиха въпроси за демогарфския срив, проблемите при отглеждане на деца, проблемите в образованието, особено в липсата на качествено дуално обучение; за мерките за хората в риск – крайно нуждаещи се , хора с увреждания, които имат нужда от обгрижване; за ниските пенсии и начина за определянето им. Не на последно място те поставиха и проблемите на децата с аутизъм, които чакат с месеци да бъде поставена окончателна диагноза в София, помощните средства, методиките за работа на ТЕЛК-овете.
Народният представител д-р Валентина Найденова отговори на множеството въпроси в сферата на здравеопазването и образованието, в частта за професионалното образование. Депутатът Радослав Стойчев представи Визията в сферата на икономика и регионално развитие. Той подчерта желанието на левицата да се заложи на регионалния принцип при правенето на политики, като се отчитат регионалните специфики на всеки регион.
В срещата взе участие и зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков.
По време на представянето на Визията в с. Бабово, община Сливо Поле хората поставиха въпроса за ревизия на прехода и бандитската приватизация. Бе направено и предложение да се търси начин да се привличат инвеститори, но не с идеята за използване на евтина работна ръка.
Народният представител от левицата Иван Ченчев подчерта, че БСП е последователна, което е видно от предизборната програма, Визията и внасянето на 45 законопроекта, които касаят ежедневието и жизнения стандарт на хората. „Ние ще сме и първите, които при реализирано управление, ще изпълнят всички свои поети ангажименти“, категоричен бе той.
Депутатът Георги Андреев отговори на въпросите на присъстващите в сферата на сигурността. „Трябва да върнем доверието на гражданите към институциите и към МВР. В момента то не работи за защита на живота и собствеността на хората, а защитава корпоративни интереси“, заяви той.
Като основен проблем, по време на срещата с представители на левицата, гражданите на община Две могили посочиха лошото състояние на общинската и републиканската пътна мрежа в страната. По думите им зимното поддържане на пътищата е лошо, както и маркировката по тях. Те изразиха недоволство и от пътя Русе-Бяла, който според тях е един от най-опасните в страната. Присъстващите припомниха обещанията на управляващите той да бъде рехабилитиран и отводнен, но ремонтът не готов, а дори и след него, той отново няма да може да поеме трафика. Народният представител от левицата Манол Генов представи „Визия за България в частта ѝ за здравеопазване, енергетика и земеделие. Депутатът Лало Кирилов представи идеите на БСП в сферата на икономиката, данъчната и социалната политика.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще обсъдят „Визия за България” с граждани от областите Русе и Разград

Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще обсъдят „Визия за България” с граждани от областите Русе и Разград

11 Октомври 2018 | 07:53 | Агенция "Фокус"
Русе. Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще обсъдят „Визия за България” с граждани от областите Русе и Разград. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Срещите ще се проведат днес по следния график:
Русенска област
В 16.30 часа в град Бяла народните представители Антон Кутев, Валентин Ламбев, Димитър Георгиев и Нона Йотова ще се срещнат с граждани в залата на читалище „Трудолюбие".
От 17.15 часа в град Борово депутатите Христо Проданов, Георги Гьоков, Донка Симеонова и Манол Генов ще се срещнат с хората от града в партийния клуб на ул. „Климент Охридски" 1.
В град Русе в 18.00 часа зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков и депутатите Жельо Бойчев, Пенчо Милков и Георги Стоилов ще проведат общоградска среща в „Пленарна зала” на Община Русе на пл. „Свобода".
В 18.30 часа в село Ценово зам.-председателят на групата на левицата в парламента Весела Лечева и депутатите Милко Недялков, Кристина Сидорова и Лало Кирилов ще се срещнат с граждани в сградата на Общината.
В 18.30 часа в село Иваново депутатите Йордан Младенов и Красимир Янков ще се срещнат в голямата зала на Общината с граждани.
Разградска област
В 17.30 часа в голямата зала на хотел „Централ” в Разград депутатите Петър Кънев, проф. Анелия Клисарова, проф. Светла Бъчварова, Ирена Анастасова и Денчо Бояджиев ще се срещнат с граждани.
В 14.30 часа в Клуба на пенсионера в село Благоево Ирена Анастасова, Кольо Милев, Димитър Стоянов и Денчо Бояджиев ще се срещнат с граждани.
В град Разград Славчо Велков, Николай Цонков, Иван Ченчев и Георги Андреев ще се срещнат в 11.00 часа с офицери и сержанти от запаса в Клуба на запасните офицери. В град Разград проф. Светла Бъчварова, Петър Кънев, Даниел Йорданов и Стефан Бурджев ще се срещнат със земеделски производители в „Зала 23” на хотел „Централ” от 11.00 часа, а в 10.30 часа в Разград Денчо Бояджиев, Виолета Желева и Димитър Данчев ще се срещнат с членове на пенсионерски клубове в ученическия стол.
В град Исперих депутатите Дора Янкова, Александър Симов и Николай Цонков ще се срещнат с хората в Конферентната зала на Община Исперих в 17.30 часа.
В село Кара Михал депутатите Валентина Найденова, Иван Иванов и Радослав Стойчев ще се срещнат с хората в местното читалище.
В град Кубрат депутатите от левицата Филип Попов, Иван Димов Иванов, Стоян Мирчев и Веска Ненчева ще се срещнат в 17.00 часа с граждани в клуба на БСП.
В същия час в град Цар Калоян народните представители от ПГ на „БСП за България” Димитър Данчев, Даниел Йорданов и Виолета Желева ще се срещнат с граждани в салона на читалището.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.