НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Депутати от ПГ на "БСП за България" ще внесат искане в Агенция "Пътна инфраструктура" на 6 ноември

Депутати от ПГ на "БСП за България" ще внесат искане в Агенция "Пътна инфраструктура" на 6 ноември

5 Ноември 2018 | 14:50 | Агенция "Фокус"
София. На 6 ноември (вторник), от 10:00 часа, в сградата на Агенция "Пътна инфраструктура" в София, ул. бул. "Македония" № 3, депутати от ПГ на "БСП за България" ще внесат искане до агенцията. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

БСП и ГЕРБ отново ще се срещнат в съда: Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета (ОБЗОР)

БСП и ГЕРБ отново ще се срещнат в съда: Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета (ОБЗОР)

12 Октомври 2018 | 21:13 | Агенция "Фокус"
София. Говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева обяви в кулоарите на парламента, че ще съди Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета. „Те в продължение на месеци говорят клевети по мой адрес - неща, които нямат нищо общо с действителността“, заяви тя. Елена Йончева припомни, че вече е осъдила ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. През май Софийският районен съд постанови Йончева да получи от тях 5 хил. лева. Повод за делото бяха думите на Борисов, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за журналистическите разследвания на Йончева. Тогава от защитата на ГЕРБ и премиера обявиха, че ще обжалват решението. В парламента Елена Йончева коментира, че когато в България започнат журналистически разследвания, винаги се намира начин за натиск. Тя даде пример с филма ѝ за оградата по границата с Турция и събраните доказателства, които са в Прокуратурата и ДАНС, когато вицепремиер я е заплашил със съд. Елена Йончева посочи и случая със замърсената с уран вода в Хасково, когато бивш здравен министър е казал, че ще я даде на съд. „Когато показахме цялата схема в Хасково как един депутат, областен координатор на ГЕРБ, е създал практически феодална структура в общината, събрахме всички документи и ги дадохме в Прокуратурата, отново бях заплашена, че ще бъда дадена на съд“, коментира говорителят на ПГ на БСП. „Сигурно ГЕРБ са запознати с това „да те поръчат“ и ако смятат, че може да поръчат един депутат, да го притискат, да го хулят, да се разхождат по медиите и да казват лъжи - аз все още вярвам, че в тази държава има закони“, заяви Елена Йончева. Тя обяви, че ще осъди Цветанов и Добрев не само в България, а и в Страсбург.
В отговор председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посочи, че не е обидил Елена Йончева по начин, от който тя може да се възползва в съда. „Уважавам Елена Йончева като разследващ журналист, до момента, в който не се занимава с политика. Вече я няма тази обективност във всичко, изговорено в месеците в парламентарната ѝ група“, обяви той. Цветанов коментира, че може би не ГЕРБ, а БСП имат структура за дискредитиране на неудобни политици. „Спомням си много добре периода, в който тяхната подобна структура работеше много силно за дискредитирането на ГЕРБ през 2013 г. и моето лично“, посочи той.
Нападките между Елена Йончева и Делян Добрев започнаха след изнасянето на данни от БСП за назначения в община Хасково. Случаят стана известен като „Кумгейт“. От опозицията поискаха оставката на Добрев заради роднински назначения в общината. Той подаде оставка, която обаче депутатите не приеха. А Делян Добрев обяви, че Елена Йончева има връзки с фалиралата КТБ и е била в съдружие с бившия ѝ собственик Цветан Василев. Тогава Елена Йончева също заяви, че ще го съди за клевета. ГЕРБ внесоха сигнал в Прокуратурата срещу Йончева.
БСП и ГЕРБ се срещат в съда и по делото между лидера на левицата Корнелия Нинова и премиера Бойко Борисов. Двамата се съдят взаимно. Корнелия Нинова за израза „Г-жа Лъжа“ и твърдението, че е била сред активистите на СДС, а Бойко Борисов за думите ѝ - „Крадецът вика дръжте крадеца“ в телевизионно интервю. Искът на Нинова е за 30 хил. лева, а този на Борисов- за 26 хил. лева. Делото е в заключителна фаза.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Не смятам, че съм обидил Елена Йончева по начин, от който тя може да се възползва от правната си възможност

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Не смятам, че съм обидил Елена Йончева по начин, от който тя може да се възползва от правната си възможност

12 Октомври 2018 | 11:56 | Агенция "Фокус"
София. Не смятам, че съм обидил Елена Йончева по начин, от който тя може да се възползва от правната си възможност. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във връзка с обявеното от Елена Йончева от БСП, че ще го съди за клевета, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „По-добре да не го коментирам. Всеки е в правото си да твърди, каквото иска. В страната има разделение на властите и всеки може да потърси своите права в компетентния съд или в компетентната институция, която има отношение – Комисията по дискриминация. В тази връзка нека да бъдем малко по-позитивни, а не да излизат новини от парламента за омраза и разделение", заяви Цветанов. "Уважавам Елена Йончева като разследващ журналист, до момента, в който не се занимава с политика. Вече няма тази обективност във всичко това, което беше изговорено във всичките тези месеци, участвайки в нейната парламентарна група. Не смятам, че някъде съм я обидил по начин, по който тя действително може да се възползва от тази си правна възможност. Това е нейно право, нека си направи съответните искания“, коментира Цветан Цветанов.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

БСП ще внесе искане в АПИ за техническа ревизия на всички магистрали

БСП ще внесе искане в АПИ за техническа ревизия на всички магистрали

12 Октомври 2018 | 11:14 | Агенция "Фокус"
София. Това, което предстои следващата седмица е да внесем в АПИ искане да бъде направена техническа ревизия на всички магистрали. Това каза пред журналисти в парламента говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ще поискаме да се вземат дълбочинни ядки, които да дадем на чужди лаборатории, за да видим какво е състоянието на магистралите и защо пътуваме по магистрали, които започват да се нагъват“, посочи тя. „Сигурно ГЕРБ са запознати с това „да те поръчат“ и ако смятат, че може да поръчат един депутат, да го притискат, да го хулят, да се разхождат по медиите и да казват лъжи - аз все още вярвам, че в тази държава има закони“, коментира Елена Йончева. „Ще ги осъдя не само в България, а в Страсбург. Те много добре знаят, че говорят лъжи. Разчитат на това, че такова дело много често се бави“, обяви тя.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Елена Йончева, БСП: Ще съдя Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета

Елена Йончева, БСП: Ще съдя Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета

12 Октомври 2018 | 11:10 | Агенция "Фокус"
София. Ще съдя Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета. Те в продължение на месеци говорят клевети по мой адрес - неща, които нямат нищо общо с действителността. Това каза пред журналисти в парламента говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Сигурна съм, че тези двама души ще бъдат осъдени. Вече осъдих Бойко Борисов и ГЕРБ за клевета“, обяви тя. „В България за голямо съжаление, когато започнат журналистически разследвания, намират начин да ви притискат. Така се случи с оградата, когато направихме филма и събрах достатъчно материали, които са в Прокуратурата и в ДАНС. Един вицепремиер ме заплаши два пъти, че ще ме даде и на прокурор, и на съд“, посочи Елена Йончева. „Когато дадохме информация за водата в Хасково, че Министерството на здравеопазването в продължение на половин година е знаело, че тя е заразена с уран, тогава бившият министър на здравеопазването каза, че ще ме даде на съд“, обясни тя. „Когато показахме цялата схема в Хасково как един депутат, областен координатор на ГЕРБ, е създал практически феодална структура в общината, събрахме всички документи и ги дадохме в Прокуратурата, за съжаление, още нямаме отговор, защото документите са придвижени в Специализираната прокуратура, отново бях заплашена, че ще бъда дадена на съд“, допълни Йончева.
Биляна ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.