НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:12


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пазарджик: Филм и книга за проф. д-р Лъчезар Цоцорков развълнуваха зрителите в „Модерен театър“ в Панагюрище

Пазарджик: Филм и книга за проф. д-р Лъчезар Цоцорков развълнуваха зрителите в „Модерен театър“ в Панагюрище

17 Октомври 2018 | 14:17 | Агенция "Фокус"
Панагюрище. Истории, срещи и емоционални спомени, свързани с проф. д-р Лъчезар Цоцорков, оживяха на 16 октомври в панагюрското кино „Модерен театър“, съобщиха от отдел „Комуникации“ на „Асарел Медет“ АД. В деня, в който бележитият предприемач и родолюбив панагюрец щеше да навърши 73 години, много негови близки, колеги, приятели и съграждани се върнаха към споделени с него мигове чрез книгата и филма „Лъчезар Цоцорков“, създадени през лятото на тази година от екип на списание „Мениджър“. „Това, което остави баща ми, е повече от материално. Той остави вдъхновението и самочувствието на личност, която доказа, че в един малък град, в една малка държава, нещата могат да се случват на световно професионално ниво“, сподели Димитър Цоцорков – председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД. Редакционният директор на сп. „Мениджър“ Максим Майер и журналистът Боряна Телбис споделиха вълненията си около работата по книгата и филма, като подчертаха вдъхновяващото усещане, че се докосват до личността на един голям българин. Според тях Лъчезар Цоцорков по специфичен начин съчетава изконните български ценности – патриотизъм, трудолюбие, работа за общото благо и вниманието към всеки човек с визионерство, инициативност и модерно предприемачество.
Максим Майер съобщи, че тази година за пръв път по време на церемонията „Мениджър на годината“ ще бъде връчена наградата „Лъчезар Цоцорков“. Отличието ще се дава на модерни лидери – възрожденци, които помагат за просперитета и развитието на местната общност и страната. Всички присъстващи получиха екземпляр от книгата, събрала спомени на близки до Лъчезар Цоцорков хора, както и негови интервюта пред сп. „Мениджър“ и разсъждения за бизнеса, смисъла на човешкия живот и любовта във всичките й измерения – към хората, семейството, родния край и България. Спомени за своите незабравими срещи и разговори с проф. д-р Лъчезар Цоцорков разказаха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов и председателят на „Реформ Юнион клуб“ Илиян Василев, които са и сред участниците в книгата. Изключително въздействаща за зрителите бе прожекцията на филма, а енергията от посланията за отговорност, почтеност и човеколюбие бе подсилена и от вечната песен „Ако си дал“, изпълнена след финалните надписи от талантливата панагюрка Виктория Манева. По-рано като музикална илюстрация на житейската философия на проф. д-р Лъчезар Цоцорков в залата прозвуча и една от любимите му песни „My Way“ на Франк Синатра, пресъздадена от други две даровити момичета – Габриела Шкодрева и Евгения Ангелова, които са възпитанички на вокалния педагог Нона Немигенчева от Панагюрище.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.